ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αποφασίζει για την τοποθέτηση του Πινακά

Ο Πινακάς πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΛ για τη Super League Interwetten.
Ο Πινακάς πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΑΕΛ EUROKINISSI

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ολοκλήρωση της μετακίνησης του ταλαντούχου Δημήτρη Πινακά από την ΑΕΛ στον Ολυμπιακό με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό να δίνει τις πρώτες εξετάσεις, ώστε να αποφασιστεί πού θα βρίσκεται στη διάρκεια της περιόδου.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μεταγραφής ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών, ίσως και ωρών. Ο Δημήτρης Πινακάς, ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ, ετοιμάζεται να προβάρει κι επίσημα τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε ένα deal προχωρημένο και συμφωνημένο εδώ και αρκετό καιρό, όπως έχετε διαβάσει σχετικά στο SPORT24.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης και του… παιδομαζώματος για οτιδήποτε καλό κυκλοφορεί εντός των συνόρων οι "ερυθρόλευκοι" πρόλαβαν άλλους μνηστήρες και είναι έτοιμοι να εντάξουν στο δυναμικό τους ένα από τα κορυφαία ταλέντα του κάμπου και της Ελλάδας ολόκληρης σε αυτή την ηλικία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με τα ανταλλάγματα, η διοίκηση της Λάρισας θα εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο, θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης 15%, ενώ θα αποκτήσει με μορφή δανεισμού και δύο ποδοσφαιριστές από το ρόστερ των πρωταθλητών, στην προσπάθεια επιστροφής στα σαλόνια της Super League Interwetten.

Τι αποκτά ο Ολυμπιακός με την προσθήκη του Πινακά; Έναν ποδοσφαιριστές με πολύ καλές επιθετικές αρετές, ο οποίος χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο πόδια, ενώ μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, ως περιφερειακός κυνηγός, αλλά και σε ένα από τα δύο άκρα. Φέτος σε 31 συμμετοχές σημείωσε 7 γκολ, ενώ συνολικά με την ΑΕΛ μετράει 41 εμφανίσεις.

Γεννημένος την 1η Σεπτέμβρη του 2001, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ενδεικτικό και του… θράσους που πρέπει να έχει ένα νεαρό παιδί, για να κάνει το επόμενο και πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να σταθεί στο νέο σκαλί και να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς να του δώσει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού για την σεζόν που ξεκινά, με την πρώτη συγκέντρωση της προετοιμασίας να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης (16/6).

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Πινακάς θα πάρει μέρος σε ένα κομμάτι της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, πιθανότατα θα ακολουθήσει την αποστολή και στο διάστημα που θα βρίσκεται στην Αυστρία για μια σειρά δυνατών φιλικών ματς, ώστε ο κόουτς να σχηματίσει πλήρη εικόνα για το πού θα τον… τοποθετήσει.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ενταχθεί στον Ολυμπιακό Β’, καθώς κουμπώνει σε όλα τα προαπαιτούμενα (ηλικία, προϋπηρεσία στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ), ώστε και ρυθμό να πάρει μέσα από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και να είναι διαθέσιμος κάθε φορά που η τεχνική ηγεσία θα τον χρειαστεί.

Στόχος είναι να εξελιχθεί σε νέα περίπτωση Μασούρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος αποκτήθηκε… αθόρυβα από τον Πανιώνιο και εξελίχθηκε σε μία από τις πλέον σημαντικές μονάδες της ομάδας, αλλά και του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ίδωμεν…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ