ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορμπεράν έχει ειδική αποστολή κόντρα στη Σλόβαν, αλλά ήδη ξέρει καλά από τέτοιες καταστάσεις

Ολυμπιακός: Ο Κορμπεράν έχει ειδική αποστολή κόντρα στη Σλόβαν, αλλά ήδη ξέρει καλά από τέτοιες καταστάσεις
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS / AFP

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει λίγες μέρες μπροστά του να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για το ματς απέναντι στη Σλόβαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός βρίσκεται σ' αυτή την συνθήκη. Οι προπονήσεις του, όπως τις περιγράφει ο ίδιος.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την επιστροφή στις επιτυχίες. Την Πέμπτη (4/8, 22:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24) οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Καραϊσκάκης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Πειραιώτες έχουν πρωταρχικό στόχο πλέον την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και κόντρα στους Σλοβάκους θέλουν να κάνουν το πρώτο τους βήμα.

Παράλληλα, η Πέμπτη είναι μία μέρα ορόσημο. Ο Ολυμπιακός την Δευτέρα (1/8) άλλαξε σελίδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς έπειτα από τέσσερα χρόνια αποτέλεσε παρελθόν με τον Κάρλος Κορμπεράν να αναλαμβάνει τον ερυθρόλευκο πάγκο, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του SPORT24. Έτσι, θα κάνει ντεμπούτο στο ματς απέναντι στους Σλοβάκους σε μία ειδική αποστολή.

Ο Ισπανός προπονητής έχει λίγες μέρες να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για τη νέα του ομάδα και να την καθοδηγήσει την Πέμπτη. Ο Κορμπεράν έχει κάνει ήδη την προεργασία του μελετώντας το ρόστερ των Πειραιωτών πριν ακόμη αναλάβει, όμως πλέον κάνει διαπιστώσεις με τα ίδια του μάτια.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την πρόσληψή του, ο Κορμπεράν έκανε ήδη την πρώτη προπόνησή του στον Ρέντη. Μάλιστα, φάνηκε να έχει αρκετά ζήλο θέλοντας να μεταδώσει τις πρώτες του οδηγίες στους νέους του ποδοσφαιριστές και τα ψήγματα της φιλοσοφίας του. Ο Ισπανός μετά την προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτη, έχει ακόμη μία τελευταία προπόνηση την Τετάρτη (3/8, 19:00) πριν από το ματς με τη Σλόβαν.

Οι πρώτες μέρες μέσα από προηγούμενες εμπειρίες

Ο Κορμπεράν έχει λίγες μέρες να προετοιμαστεί για το πρώτο του παιχνίδι. Δεν είναι όμως, η πρώτη φορά που βρίσκεται σε μία παρόμοια κατάσταση. Ο ίδιος με άρθρο του στο The Coaches Voices περιέγραψε τι βίωσε στη Δόξα Κατωκοπιάς, όπου πήγε τις τελευταίες μέρες του 2016: "Στο τέλος του 2016 η Δόξα δεν είχε προπονητή και εγώ ομάδα. Ένιωσα ήταν η σωστή στιγμή να κάνω βήμα ως πρώτος προπονητής.

Όλα έγιναν αυθόρμητα. Είχα λίγο χρόνο να σχεδιάσω. Θυμάμαι να σκέφτομαι για την πρώτη μου ομιλία στα αποδυτήρια, ενώ ήμουν στο αεροπλάνο. Για εμένα η πρώτη ομιλία έχει τη μεγαλύτερη αξία. Όπως ο Όσκαρ Γουάιλντ είπε: Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία να κάνεις πρώτη καλή εντύπωση".

Ο Κάρλος Κορμπεράν μίλησε και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την δουλειά του, ο οποίος περνάει και στις προπονήσεις: "Στο ποδόσφαιρο το βασικό είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό για τους ανθρώπους που σε πιστεύουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το κλαμπ που βρίσκεσαι.

Κάθε αντίπαλος σε πιέζει να βρεις καλύτερες και νέες απαντήσεις. Κάθε προπόνηση πρέπει να είναι τέλεια. Αυτό ισχύει και για κάθε στιγμή με τους ποδοσφαιριστές σου, ώστε να μπορούν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ζητάς".

Τα λόγια για τον Αριέλ Ιμπαγάσα

Ο Κορμπεράν θα συνεργάζεται πλέον και με έναν παλιό του γνώριμο. Συγκεκριμένα, με τον προπονητή του Ολυμπιακού Β', Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον οποίο βρίσκονταν μαζί στη Βιγιαρεάλ. Ο μεν ως βοηθός του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο και ο δε ως ποδοσφαιριστής.

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού στην αρθρογραφία του στο The Coaches Voices περιλαμβάνει τον Ιμπαγάσα σ' εκείνους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τον βοήθησαν να αναπτυχθεί ως προπονητής: "Ήμουν στη Βιγιαρεάλ για έξι σεζόν, οι τρεις εξ αυτών στην πρώτη ομάδα, στο τεχνικό επιτελείο του Χουάν Κάρλος Γκαρίδο.

Από αυτή την εμπειρία θυμάμαι τους εξαιρετικούς παίκτες που με βοήθησαν να αναπτυχθώ με κάθε προπόνηση που έκαναν. Πάντα θα θυμάμαι πόσο εύκολο ήταν για τον Αριέλ Ιμπαγάσα να κοντρολάρει τον ρυθμό στις ασκήσεις. Πώς ο Πίρες άλλαζε μετά βίας την τοποθέτησή του για να βρει μία πάσα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ