ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί θέλει να τριτώσει το καλό, προβάδισμα ο Εμβιλά με τους δύο Καμαρά στα χαφ

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ της Γρανάδα στον 21ο αιώνα
Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί έχει σημειώσει το γρηγορότερο γκολ της Γρανάδα στον 21ο αιώνα INTIME

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί θέλει όσο τίποτα άλλο να σκοράρει απέναντι στην Άιντραχτ και να... τριτώσει το καλό απέναντι σε γερμανικές ομάδες με την φανέλα του Ολυμπιακού. Προβάδισμα ο Εμβιλά με τους δύο Καμαρά στα χαφ.

Σκόραρε εναντίον της Άιντραχτ πριν από δώδεκα ημέρες, ισοφαρίζοντας προς στιγμή για τον Ολυμπιακό με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα στη Φρανκφούρτη για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε βρει δίχτυα επίσης και απέναντι στην Μπάγερν και τον Νόιερ πριν από δύο χρόνια. Ήταν περίπου τέτοια εποχή (στις 24/10/2019), όταν ο Αφρικανός σέντερ φορ είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στους Βαυαρούς στο Καραϊσκάκη στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλου του Champions League.

Πλέον, ο έμπειρος επιθετικός επιθυμεί διακαώς να “τριτώσει” το καλό με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε τρίτο ματς με αντίπαλο γερμανική ομάδα και δεύτερη εναντίον των "Αετών" και του Κέβιν Τραπ.

Ο Ελ Αραμπί έχει τον τρόπο να “πληγώσει” την Άιντραχτ, όπως τον έχουν τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος όσο και ο Πιέρ Κούντε, οι οποίοι είχαν σκοράρει εναντίον της ομάδας της Φρανκφούρτης την περίοδο που αγωνίζονταν στην Μπουντεσλίγκα. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός είχε πετύχει γκολ στη νίκη 3-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ απέναντι στην Άιντραχτ, τον Απρίλιο του 2007, ενώ ο Καμερουνέζος μέσος είχε πανηγυρίσει τέρμα στη νίκη 2-0 της Μάιντς, τον Ιούνιο του 2020.

Παρεμπιπτόντως, ο Κούντε, που αγωνίστηκε 25 λεπτά ως αλλαγή στο Deutsche Bank Park πριν από λίγες ημέρες, ενδεχομένως να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής την Πέμπτη (4/11) στο ματς στο Νέο Φάληρο, εάν ο Μπουχαλάκης δεν καταφέρει να δώσει το “παρών” στην αναμέτρηση.

Προβάδισμα ο Εμβιλά με τους δύο Καμαρά στα χαφ

Τούτη την ώρα, πάντως, το προβάδισμα στα χαφ για να ξεκινήσουν τον αγώνα έχουν ο Εμβιλά, ο Μ. Καμαρά και ο Α. Καμαρά. Εάν ο Μαρτίνς θελήσει να τοποθετήσει τον τελευταίο στα πλάγια της επίθεσης, τότε ο Κούντε θα βρει χώρο για την ενδεκάδα. Ωστόσο, υπάρχουν μπροστά τρία εικοσιτετράωρα μέχρι ο Πορτογάλος τεχνικός να πάρει τις τελικές του αποφάσεις για το αρχικό σχήμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν ο Μαρτίνς θα πορευτεί με σύστημα 4-2-3-1 ή 4-3-3. Στην πρώτη περίπτωση, ο Α. Καμαρά θα έχει ρόλο “10αριού”, μπροστά από τους Εμβιλά και Μ. Καμαρά και θα είναι πιο κοντά στον σέντερ φορ. Και στην δεύτερη, ο Αγκιμπού θα τοποθετηθεί στη θέση “8”, παίζοντας στο ίδιο ύψος με τον συμπατριώτη του Μαντί, έχοντας λίγο πίσω και στο κέντρο τον Εμβιλά. Για τα αγωνιστικά, όμως, θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Ο Μαρτίνς γίνεται… 50άρης

Η ουσία είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να παρουσιαστούν όπως πρέπει εναντίον της Άιντραχτ, δηλαδή να εμφανιστούν φρέσκοι, με τρεξίματα (που έλλειψαν στο παιχνίδι στη Γερμανία), ανταγωνιστικοί, μαχητικοί, παθιασμένοι και αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν στην επίθεση και, ταυτόχρονα, να έχουν γρήγορες επιστροφές, καλή ανασταλτική λειτουργία και να είναι αποτελεσματικοί στις στημένες φάσεις αμυντικά.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει την κρισιμότητα του αγώνα, το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας, οι οποίοι θα έχουν στο πλευρό τους περίπου 28.000 ερυθρόλευκους οπαδούς –η Άιντραχτ έχει λάβει 1.400 εισιτήρια.

Επί τη ευκαιρία, ο Πορτογάλος προπονητής θα φτάσει τα 50 ευρωπαϊκά παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού στον αγώνα εναντίον της ομάδας της Φρανκφούρτης και θέλει να τα γιορτάσει με μία ακόμη νίκη, που θα είναι η 23η του στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στους ερυθρόλευκους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ