ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο διψασμένος Πασχαλάκης και το τεράστιο κίνητρο του Τζολάκη

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης παρουσιάζονται έτοιμοι και διψασμένοι για να αποδείξουν πράγματα στον Ολυμπιακό, ο οποίος στο επόμενο διάστημα θα στηρίζεται κυρίως σε ελληνικά χέρια.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το βαρύ πρόγραμμα των επόμενων έξι εβδομάδων με τα 12 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη στηριζόμενοι κυρίως σε ελληνικά χέρια κάτω από τα δοκάρια.

Μετά τον τραυματισμό του Τόμας Βατσλίκ στον δεξί ώμο, ο οποίος θα μείνει εκτός αγώνων για περίπου τρεις μήνες, οι ερυθρόλευκοι προχωρούν για το επόμενο διάστημα με βασική επιλογή τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, εναλλακτική τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, τρίτη τον Όγκμουντουρ Κρίστινσον και τέταρτη τον Θανάση Παπαδούδη.

Ο Μίτσελ στο ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό αναμένεται να έχει τον Τζολάκη στην ενδεκάδα στον αγώνα με τον Ατρόμητο την Κυριακή στο Καραϊσκάκης (2/10, 16:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24). Πλέον, είναι στα χέρια του νεαρού τερματοφύλακα να αρπάξει την ευκαιρία και να προσπαθήσει να καθιερωθεί στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Τζολάκης, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμη τα 20 χρόνια του (έχει γενέθλια τον Νοέμβριο), έχει εμπειρία από αγώνες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς έχει παίξει σε 17 παιχνίδια. Με τον ίδιο κάτω από τα δοκάρια, οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το Κύπελλο στον τελικό απέναντι στην ΑΕΚ στον Βόλο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επίσης, ο Τζολάκης ήταν βασικός τον περασμένο Μάιο στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη (εντός και εκτός έδρας) και τον Αστέρα Τρίπολης στα play-offsτου πρωταθλήματος.

Επιπλέον, μια και θα κληθεί να υπερασπιστεί την εστία της πειραϊκής ομάδας και στο παιχνίδι που θα ακολουθήσει εναντίον της Καραμπάγκ την Πέμπτη (6/10) στο Φάληρο, να θυμίσουμε πως ο νεαρός πορτιέρε ήταν βασικός στις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Νέφτσι Μπακού και τα δύο παιχνίδια με την Λουντογκόρετς.

Οι Τζολάκης και Πασχαλάκης είναι διψασμένοι

Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει δύο ελληνόπουλα για την εστία του που εμφανίζονται έτοιμοι και διψασμένοι για να αποδείξουν πράγματα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Τόσο ο Κωνσταντίνος Τζολάκης όσο και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι γεμάτοι κίνητρα για τους δικούς του λόγους ο κάθε ένας.

Ο πρώτος βρίσκεται τέσσερα χρόνια στον Ρέντη και αντιλαμβάνεται πως τώρα είναι η ευκαιρία του. Ο δεύτερος φοράει πάλι τα ερυθρόλευκα μετά από 17 χρόνια και θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ο πρώτος είναι αρχηγός στην εθνική Ελπίδων και ο δεύτερος μέλος των τερματοφυλάκων της εθνικής Ανδρών.

Ο Πασχαλάκης πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ στην ίδια ηλικία που οι ερυθρόλευκοι είχαν αποκτήσει τον Νικοπολίδη ως ελεύθερο από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, ήταν διαφορετικές τότε οι συνθήκες. Ο Νικοπολίδης προερχόταν από την κατάκτηση του Euro με την εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε παιχνίδια για ένα μήνα μέσα στο καλοκαίρι, είχε αποκτηθεί έγκαιρα και ήταν εξ΄ αρχής ο βασικός γκολκίπερ της πειραϊκής ομάδας.

Ο Πασχαλάκης έχει να παίξει από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή πάνω από τέσσερις μήνες καθώς αποκτήθηκε τέλος Σεπτεμβρίου, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να κερδίσει το ερυθρόλευκο κοινό και, αρχικά, θα είναι στον πάγκο, πίσω από τον Τζολάκη.

Στο χέρι του Πασχαλάκη να παρουσιαστεί έτοιμος

Ωστόσο, είναι στο χέρι του έμπειρου τερματοφύλακα να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος και να παρουσιαστεί έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά προσφέροντας στον Ολυμπιακό.

Ο Πασχαλάκης προέρχεται από μία γεμάτη περίοδο με τον ΠΑΟΚ, ήταν βασικός στις δύο σεζόν του Ραζβάν Λουτσέσκου και παίζοντας συνολικά πέντε χρόνια στον Δικέφαλο διαθέτει μεγάλη εμπειρία από αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και της Ευρώπης (έπαιξε σε 33 ματς).

Ο 33χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε στον Ολυμπιακό με παρόμοιους όρους με αυτούς του Βατσλίκ το καλοκαίρι του 2021, καθώς συμφώνησε για μονοετές συμβόλαιο, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν, που θα ανανεωθεί αυτόματα εφόσον συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τον Πασχαλάκη για να αποδείξει πράγματα. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο χορτάρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ