ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Αγκιμπού Καμαρά δεν είναι ο μόνος που πονάει από τον τραυματισμό του

Η απουσία του Αγκιμπού Καμαρά προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Γουινέα
Η απουσία του Αγκιμπού Καμαρά προκαλεί πονοκέφαλο τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Γουινέα EUROKINISSI

Έχει πέσει πάνω στον Αγκιμπού Καμαρά το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας της Γουινέας ενόψει του αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στις 24 Ιανουαρίου (θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Ναμπί Κεϊτά) και ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την κατάσταση για τους δικούς του λόγους.

Ο Αγκιμπού Καμαρά τραυματίστηκε στον αστράγαλο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους στον αγώνα Γουινέα - Μαλάουι 1-0 στις 10 Ιανουαρίου, κατά την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και οκτώ ημέρες μετά εξακολουθεί να πονάει.

Ο 20χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού έχασε τα παιχνίδια εναντίον της Σενεγάλης και της Ζιμπάμπουε και είναι αμφίβολο για την ώρα αν θα προλάβει τον αγώνα νοκ άουκ της Γουινέας στη φάση των 16 της διοργάνωσης στις 24 Ιανουαρίου. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον Αγκιμπού, ενημερώνονται για την πορεία της κατάστασής τους και αγωνιούν, καθώς ο τραυματισμός του τον βγάζει εκτός αγώνων και ρυθμού και δεν υπάρχει για την ώρα σαφή εικόνα πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Γιατί έχουν πέσει πάνω του

Η τεχνική ηγεσία και το ιατρικό επιτελείο της εθνικής ομάδας της Γουινέας έχουν από κοντά τον νεαρό ποδοσφαιριστή για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, διότι η ήττα 2-1 από την Ζιμπάμπουε την Τρίτη (18/1) θορύβησε τον Ομοσπονδιακό προπονητή Καμπά Ντιαβαρά και δεύτερον γιατί ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας Ναμπί Κεϊτά (Λίβερπουλ) συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει από τον κρίσιμο αγώνα της φάσης των 16.

Έτσι, στη Γουινέα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προλάβει ο Αγκιμπού το ματς την Δευτέρα (24/1) ευελπιστώντας με αλλεπάλληλες θεραπείες να υποχωρήσει σύντομα το πρήξιμο στον αστράγαλο και ο χαφ των ερυθρόλευκων να μπορέσει να αγωνιστεί. Η Γουινέα θα μάθει την Πέμπτη (20/1) την αντίπαλο της, που θα είναι μία εκ των Γκάμπια, Μάλι ή Τυνησίας.

Ο Γάλλος τεχνικός της Εθνικής Γουινέας ελπίζει να έχει διαθέσιμο τον Αγκιμπού Καμαρά (θα έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από τον τραυματισμό του) στο σημαντικό παιχνίδι την Δευτέρα, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί. Ωστόσο, όλα θα κριθούν από την εισήγηση του ιατρικού επιτελείου, καθώς υπάρχει κι ο κίνδυνος της υποτροπής.

Όχι πριν από το τέλος Ιανουαρίου

Από εκεί και πέρα, έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης στους 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το Καμερούν (Κούντε), η Σενεγάλη (Σισέ), η Γουινέα (Α. Καμαρά) και η Νιγηρία (Ονιεκουρού), ενώ όλα δείχνουν πως θα περάσει και το Πράσινο Ακρωτήρι (Ροντρίγκες) ως μία από τις τέσσερις καλύτερες βαθμολογικά ομάδες από τους έξι ομίλους. Αυτό όμως είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (20/1).

Κατά συνέπεια, και οι πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν από το τέλος του μήνα, καθώς οι αγώνες στη φάση των 16 της διοργάνωσης θα διεξαχθούν από τις 23 - 26 Ιανουαρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ