ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μπαμπά Ραχμάν και Πικέρες στην τελική ευθεία για τη θέση του αριστερού μπακ

Ο Μπάμπα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ
Ο Μπάμπα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση αριστερού μπακ, με τους Μπαμπά Ραχμάν και Χοακίν Πικέρες να είναι τα δύο ονόματα που μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τη ρεβάνς του β' προκριματικού γύρου του Champions League απέναντι στη Νέφτσι Μπακού (28/7, 20:00, Mega, Novasports 1HD). Ωστόσο, τα μεταγραφικά ζητήματα δεν μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα με τους ερυθρόλευκους να "τρέχουν" τον προγραμματισμό τους.

Όπως μετέδωσε και την Παρασκευή (23/7) ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στο Show Must Go On Live και τον Παντελή Διαμαντόπουλο, ο Ολυμπιακός τρέχει για τη μεταγραφή του αριστερού μπακ. Πρόκειται για την προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς, με το ζήτημα του εξτρέμ (για το οποίο έχει υπάρξει παρέλαση ονομάτων) να μετατίθεται αργότερα, ίσως και μέσα στον Αύγουστο.

Μέχρι στιγμής δύο είναι οι παίκτες που απασχολούν τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να έχουν ρίξει όλο το βάρος πάνω τους. Η πρώτη είναι περίπτωση του γνώριμού μας στην Ελλάδα απ' τη θητεία στον ΠΑΟΚ, Ραχμάν Μπαμπά, και του λιγότερου γνωστού, Χοακίν Πικέρες που αγωνίζεται στην Πενιαρόλ. Όλα δείχνουν ότι ένας απ' τους δύο θα ντυθεί εν τέλει στα ερυθρόλευκα.

Ραχμάν Μπαμπά: Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς

Η πρώτη επιλογή του Ολυμπιακού σε αυτήν την κούρσα είναι ο Ραχμάν Μπαμπά. Ο Γκανέζος αριστερός μπακ δεν είναι άγνωστος στην Ελλάδα. Η θητεία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ το δεύτερο μισό της σεζόν 2020/2021 έδειξε δείγμα των ικανοτήτων του.

Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα αποτελεί και την επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς τα χαρακτηριστικά του αρέσουν στον προπονητή της ομάδας του Πειραιά. Είναι ένα μπακ, το οποίο ανεβαίνει ψηλά στο γήπεδο, πατάει στην περιοχή, ενώ μπορεί και να σκοράρει, με υψηλό δείκτη τεχνικής και εμπειρίας. Με το Δικέφαλο είχε αγωνιστεί σε 17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας ένα γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ.

Είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και τον Δεκέμβριο, όμως ο Μαρτίνς τον... φοβήθηκε εξαιτίας του ιατρικού του ιστορικού. Ωστόσο, μετά τους αγώνες του με τη φανέλα των ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος προπονητής πείστηκε, καθώς διαθέτει το κατάλληλο "πακέτο". Ο Μπάμπα ανήκει στην Τσέλσι με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2022, ενώ βρίσκεται και στο στόχαστρο της Άουγκσμπουργκ, που αγωνιζόταν στο παρελθόν.

Χοακίν Πικέρες: Η πρόταση του τμήματος σκάουτινγκ

Ωστόσο, η περίπτωση του Ραχμάν Μπαμπά δεν είναι η μόνη που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Στο "κάδρο" των ερυθρόλευκων υπάρχει και ο Χοακίν Πικέρες. Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, σε πολύ καλή ηλικία. Ο Ουρουγουανός είναι 22 ετών, με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Είναι μάλιστα η πρόταση του τμήματος σκάουτινγκ των ερυθρόλευκων που οργώνει την υφήλιο για τέτοια "διαμαντάκια".

Η υπόθεσή του, ωστόσο, δεν είναι καθόλου εύκολη. Συγκεκριμένα, όπως συνηθίζεται με παίκτες απ' τη Λατινική Αμερική, το καθεστώς ιδιοκτησίας του ποδοσφαιριστή είναι μπερδεμένο. Η Πενιαρόλ με την οποία έχει συμβόλαιο δεν έχει απολύτως τα δικαιώματά του, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στην προηγούμενη ομάδα του τη Ρίβερ απ' την Ουρουγουάη. Επομένως, για την πώλησή του Πικέρες θα έχει και εκείνη λόγο και μάλιστα σοβαρό, στη μεταγραφή.

Ο Χοακίν Πικέρες με τη φανέλα της Πενιαρόλ
Ο Χοακίν Πικέρες με τη φανέλα της Πενιαρόλ © 2021 MARIANA GREIF/ ASSOCIATED PRESS PHOTOS

Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Πενιαρόλ πάντως έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Η Ρίβερ Πλέιτ είναι στο "κόλπο", ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την Παλμέιρας, η οποία αναζητεί αριστερό μπακ. Μάλιστα, υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι Βραζιλιάνοι είναι κοντά στη μεταγραφή του για το ποσό των 3.800.000 δολαρίων. Πάντως, δεν είναι περίεργο παίκτες απ' τη Λατινική Αμερική να ψάχνουν να κάνουν το βήμα για την Ευρώπη, κάτι που μπορεί να ισχύει και με τον Πικέρες.

Πάντως, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον νέο αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Μπαμπά και Πικέρες βρίσκονται σε αυτή την "κούρσα", με τους ερυθρόλευκους να κλείνουν μία εκ των δύο περιπτώσεις, ώστε στη συνέχεια να στραφούν στην υπόθεση του εξτρέμ. Αν τους... κάτσουν και οι δύο, πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς στην παρούσα φάση προτιμά τον Νιγηριανό, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιο έμπειρος και "ψημένος" στο υψηλό επίπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ