ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μόνο σπέσιαλ μεταγραφή

Ο Πέδρο Μαρτίνς συζητά με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Βαγγέλη Μαρινάκη
Ο Πέδρο Μαρτίνς συζητά με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Βαγγέλη Μαρινάκη EUROKINISSI

Πόσο πιθανό είναι να κάνει μεταγραφή ο Ολυμπιακός; Σε ποιες θέσεις; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Ποιοι παίκτες άλλαξαν τα δεδομένα; Τι έγινε με τον Παπασταθόπουλο; To SPORT24 έχει τις απαντήσεις.

Σε μια μεταγραφική περίοδο τα σενάρια, οι υποθέσεις, οι πληροφορίες ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε κλαμπ υψηλού επιπέδου που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν εκατομμύρια οπαδούς όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Επειδή η θεωρία, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετική από την πράξη, οι "ερυθρόλευκοι" τη μία βασική ανάγκη που έπρεπε να καλύψουν, την κάλυψαν και μάλιστα πέτυχαν διάνα. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ απέδειξε με το "καλημέρα" ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας, κολύμπησε κατευθείαν στα βαθιά κι όπως δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη πολλά να δώσει, όσο περνάει ο καιρός, αφού θα προσαρμοστεί ακόμη καλύτερα σε συνθήκες και απαιτήσεις.

Είναι γεγονός ότι στη διάρκεια ενός "περίεργου" καλοκαιριού που έφερε τη "σφραγίδα" του Covid-19 σε όλα τα επίπεδα, υπήρξαν και επιλογές που έως τώρα δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες στο μεγάλο λιμάνι. Ο Ρούμπεν Βινάγκρε ήρθε με περγαμηνές από τη Γουλβς, δεν έδεσε, δεν προσαρμόστηκε και πλέον βρίσκεται στη Φαμαλικάο. Ο συμπατριώτης του Πέπε, από τις πιο θερμές εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας για να καλύψει το κενό του Γκιλιέρμε, ψάχνει ακόμη τον εαυτό του. Μιλάμε για επένδυση που ξεπέρασε από πλευράς κόστους τα 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αποδείχθηκε στο γήπεδο πως θέλει τον χρόνο του. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, ωστόσο, από έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε τόσα πολλά, είναι λογικό οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες από την πρώτη μέρα.

Δεν συνέβη το ίδιο με τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος δεν ήταν εισήγηση του κόουτς, αλλά του τμήματος σκάουτινγκ και δη του γαλλικού λόμπι (Καρεμπέ, Μοδεστό, Ισά). Ο 30χρονος Γάλλος, σαφώς πιο μπαρουτοκαπνισμένος και με άλλες παραστάσεις από τον Πέπε, έδειξε ικανός όχι απλά να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου, αλλά να κάνει και τη διαφορά. Εδώ έχει σημασία να υπογραμμίσουμε πως ο Πέδρο Μαρτίνς ουδέποτε διαχώρισε παίκτες σε "δικούς του" ή όχι. Τους αντιμετωπίζει όλους το ίδιο κι αυτό αποτελεί ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του στον πάγκο της ομάδας. Δεν έχει παιδιά και αποπαίδια κι αυτό το εισπράττουν άπαντες, την ίδια στιγμή που εντείνεται και ο συναγωνισμός.

ΔΥΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο Ολυμπιακός τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τη διαφορά στο +9 από την ΑΕΚ και +10 από τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, δεν έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Δεν καίγεται για να γεμίσει κάποια θέση, καθώς διαθέτει ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών, πλην των τερματοφυλάκων, οι οποίοι σχηματίζουν δύο γεμάτες ενδεκάδες για όλα τα γούστα. Υπάρχουν, ωστόσο, επιμέρους παράγοντες που προκαλούν δεύτερες σκέψεις. Ποιοι είναι αυτοί;

Πρώτα απ’ όλα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι η πλέον φορτωμένη ομάδα εντός των συνόρων από πλευράς υποχρεώσεων και μία από τις πιο φορτωμένες της Ευρώπης, βάσει προγράμματος, αλλά και λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας. Κόντεψαν οι διακοπές των Χριστουγέννων να είναι μεγαλύτερες από εκείνες του καλοκαιριού. Μια βδομάδα κάθισαν οι "ερυθρόλευκοι" μέσα στις γιορτές, δέκα μέρες το καλοκαίρι, αφού έπρεπε να προετοιμαστούν για τον τελικό Κυπέλλου (!) λες και δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία.

ΚΟΥΡΑΣΗ, ΣΕΡΙ ΜΑΤΣ ΚΑΙ COVID-19

Από ‘κει και πέρα, τον τελευταίο καιρό και παρά την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα της ομάδας από πλευράς ποιότητας και ομοιογένειας, είναι γεγονός ότι βασικά στελέχη αντιμετωπίζουν προβλήματα κόπωσης. Σε αυτή τη διαδικασία έχει μπει μέχρι και ο βιονικός Καμαρά, ο οποίος αξίζει να θυμίσουμε πως ταλαιπωρήθηκε και από τον κορονοϊό. Τα ματς είναι συνεχόμενα, ο κίνδυνος για νέα κρούσματα του ιού δεν έχει εκλείψει, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στο Europa League. Όλα τα παραπάνω έχουν βάλει τους αρμόδιους τεχνικής και διοικητικής ηγεσίας σε μια διαδικασία αναζήτησης. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για μια ακόμη προσθήκη, αλλά με την υποσημείωση πως θα αφορά κάτι σπέσιαλ. Έναν παίκτη, ο οποίος θα έρθει και μόλις κληθεί να παίξει θα το κάνει χωρίς να χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

ΜΠΡΟΥΜΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΓΚΕΡ

Την κουβέντα άνοιξαν ξανά δύο ποδοσφαιριστές. Ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ και ο Μπρούμα. Ο πρώτος παρότι έχει καλά στοιχεία δεν δείχνει ικανός να γεμίσει τα παπούτσια του Ραφίνια, ο οποίος στα 35 του δεν μπορεί να βγάζει σερί παιχνίδια ως μηχανάκι, κάτι που έκανε πέρυσι ο -πολύ άτυχος τελευταία- Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο έτερος Βραζιλιάνος Μπρούνο, ο οποίος έπαιξε στον τελικό Κυπέλλου ως δεξιός μπακ και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ουσιαστικά έχει τεθεί ανενεργός το τελευταίο διάστημα λόγω Covid-19. Και ο Μαρτίνς αναγκάζεται να τοποθετεί σε αυτή τη θέση το "πολυεργαλείο" Βρουσάι, ο οποίος αρπάζει κάθε ευκαιρία, αλλά είναι σαφώς πιο χρήσιμος στα "φτερά" της επίθεσης.

Αναφορικά με τον Μπρούμα, η δική του περίπτωση θυμίζει το γιοφύρι της Άρτας. Το πρωί το έχτιζαν το βράδυ γκρεμιζόταν. Πάνω που άφησε υποσχέσεις ότι μπορεί να εξελιχθεί σε βασική μονάδα, αφού διαθέτει σπάνια προσόντα, τα σκαμπανεβάσματα, οι συχνοί τραυματισμοί και η έλλειψη σταθερότητας, έχουν δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις. Ο Πορτογάλος ήρθε για να καλύψει το σημαντικό κενό του Ποντένσε. Δεν ήρθε για να είναι μια "χρυσή εφεδρεία". Εκεί ο Ολυμπιακός θέλει βασικό και "καρυδάτο" εξτρέμ, να μπαίνει και να κάνει τη διαφορά. Αν, λοιπόν, βρεθεί κάτι τέτοια σε μια περιορισμένη αγορά όπως αυτή του Γενάρη, οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα μείνουν αδιάφοροι, παρότι οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ

Αναφορικά με το κέντρο της άμυνας, είναι δεδομένο ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου την ξεσκόνισαν πολύ καλά την υπόθεση Παπασταθόπουλου. Και μαζί του μίλησαν και τις προθέσεις του έμαθαν από πρώτο χέρι και τα δικά τους "θέλω" του μετέφεραν μαζί με τα τωρινά δεδομένα. Όπως από την πρώτη στιγμή σας ενημερώσαμε, πρόκειται για μια δύσκολη περίπτωση, όχι μόνο από οικονομικής πλευράς, αλλά και από την πλευρά των επιθυμιών του διεθνούς στόπερ. Ο Σωκράτης δεν έκλεισε την πόρτα, αλλά ουδέποτε είπε πως ο Ολυμπιακός αποτελεί την πρώτη του επιλογή.

Από την άλλη πλευρά, δεν "καίγεται" κιόλας. Έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι με την Άρσεναλ, οι στερλίνες συνεχίζουν να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό σε εβδομαδιαία βάση, οπότε έχει όλο το χρόνο να ψάξει και να βρει αυτό που θέλει μέχρι το τέλος της περιόδου. Αν δεν προχωρήσει κάτι τώρα με ομάδες που τον διεκδικούν, όπως η Μπέτις, το καλοκαίρι θα έχει σαφώς περισσότερες επιλογές ως ελεύθερος. Την ίδια ώρα, δεν έχει φτάσει στην Πλατεία Αλεξάνδρας κάποια ικανοποιητική πρόταση για τον Σισέ, προκειμένου να δημιουργήσει ανάγκη για νέο στόπερ "εδώ και τώρα".

Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το μεταγραφικό σκηνικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το τι μπορεί να προκύψει "αύριο" κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, ωστόσο, με τα έως τώρα ζητούμενα, οι πιθανότητες να υπάρξει άλλη άφιξη στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με παραλήπτη τον Ολυμπιακό, είναι από λίγες έως ελάχιστες. Αν όμως, προκύψει κάτι σπέσιαλ, μπορεί να υπάρξουν και οι ανάλογες εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ