THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός μεταγραφές: Το πανάκριβο καρέ στο κέντρο άμυνας και ο περιζήτητος Λουιζάο

Ολυμπιακός μεταγραφές: Το πανάκριβο καρέ στο κέντρο άμυνας και ο περιζήτητος Λουιζάο
PRINT SCREEN

Τι σηματοδοτεί το πανάκριβο καρέ των κεντρικών αμυντικών στο ρόστερ του Ολυμπιακού ως προς την αναζήτηση ακόμη ενός αριστεροπόδαρου που επιθυμεί ο Κάρλος Κορμπεράν και ποια τα δεδομένα του -θετικού στην προοπτική των "ερυθρόλευκων", αλλά περιζήτητου- Βραζιλιάνου Λουιζάο.

Δεδομένη προτεραιότητα στη μεταγραφική αναζήτηση του Ολυμπιακού η προσθήκη ενός αριστεροπόδαρου στόπερ. Τέσσερις καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς έχουν στο ρόστερ τους οι πρωταθλητές Ελλάδας, κανείς δεν είναι αριστεροπόδαρος.

Δεν είναι ούτε ο Άλβαρο Γκονθάλεθ, για τον οποίο αναπτύχθηκε φημολογία τις προηγούμενες μέρες, με τον 32χρονο Ισπανό να επιλέγει τελικά τα 6 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του πριμ υπογραφής) που άπλωσε μπροστά του η Αλ Ετιφάκ και έτσι να συνεχίζει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία.

Πέραν των υπολοίπων, μια προσθήκη ενός τόσο ακριβού κεντρικού αμυντικού λογικά εκτιμάται πως θα οδηγούσε και σε κάποια αποχώρηση. Ο Ολυμπιακός τη δεδομένη στιγμή έχει τέσσερις στόπερ στο rotation της πρώτης ομάδας: Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σισέ και Μπα. Καρέ που μεικτά κοστίζουν κοντά στα 6 εκατ. ευρώ ετησίως στους ερυθρόλευκους.

Αν προστεθεί και το περίπου 1,5 που κοστίζει ο Βρσάλικο (πάντα σε μεικτές απολαβές) – για τον οποίο ο Κάρλος Κορμπεράν έχει δείξει πως τον υπολογίζει και ως τρίτο στόπερ σε άμυνα τριών – τότε το ποσό ξεπερνάει σημαντικά τα 7 εκατ. ευρώ για τους πέντε που μπορούν να καλύψουν θέση κεντρικού αμυντικού.

Πολλά χρήματα. Λογική ως εκ τούτου η πιθανολόγηση πως για να προστεθεί ένας ακόμη του… εκατομμυρίου, θα συνοδευτεί και με κάποια, ανάλογη (ισόποση) αποχώρηση (που θα έχει και αγωνιστικό νόημα, πέραν των όποιων οικονομικών ισορροπιών).

Το ελληνικό δίδυμο έχοντας επαναπατριστεί αφήνοντας αμφότεροι τεράστια συμβόλαια ούτε διάθεση για αποχώρηση δείχνει ούτε και δελεαστικά σχετικά σημάδια προκύπτουν από την αγορά, μια ενδεχόμενη πώληση του Μπα δεν θα άλλαζε ιδιαίτερα τους συσχετισμούς (οικονομικά), αφού ο Σενεγαλέζος είναι ο λιγότερο αμειβόμενος της τετράδας, με τον Σισέ να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες βάσει ενδιαφέροντος, αλλά και δυναμικής στο παζάρι.

Η κρούση στον θετικό και περιζήτητο Λουιζάο

Η περίπτωση του Λουιζάο είναι επιβεβαιωμένα μια από αυτές που εξετάζονται από τον Ολυμπιακό. Και ταιριάζει στο πλαίσιο της αναζήτησης (αλλά και των δεδομένων του ρόστερ) των ερυθρόλευκων. Ο 20χρονος Βραζιλιάνος αποτελεί επιλογή του τμήματος scouting των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε διερευνητική κρούση προς την πλευρά του, όπως έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν μιας και έχει μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου στη Σάο Πάουλο.

Στην βραζιλιάνικη ομάδα δεν έχουν απευθυνθεί. Και μάλλον δεν… υπάρχει και λόγος, αφού μέχρι και πριν δυο-τρεις εβδομάδες, παρότι δεν έχει ουσιαστικά κανένα διαπραγματευτικό χαρτί ως προς τον καθορισμό του επαγγελματικού μέλλοντος του Λουιζάο, σε κρούσεις που είχε δεχτεί για άμεση πώλησή του, ζητούσε εξωφρενικά – για το στάτους του ποδοσφαιριστή – χρήματα, που ξεπερνούσαν τα 3 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό και του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τον 20χρονο στόπερ. Κρούσεις από πορτογαλικές ομάδες δεν επιβεβαιώνονται (παρότι έχουν αναφερθεί στα βραζιλιάνικα media), αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Άλλο τίποτα. Ιταλικές, αγγλικές, βραζιλιάνικες, ως και η μόνιμη πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς, έχουν εκδηλώσει επισήμως τις προθέσεις τους προς την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Και με ασφάλεια μπορεί να εκτιμηθεί πως αυτή η λίστα, μέρα με τη μέρα, θα μεγαλώνει.

Αυτονόητο πως η όποια προσπάθεια των πρωταθλητών Ελλάδας εφόσον αποφασίσουν να εντατικοποιήσουν τις επαφές τους με τον Λουιζάο, δεν (θα) είναι εύκολη. Αυτονόητα, καθίσταται πολύ δυσκολότερη αν επιδιώξουν αγορά του Βραζιλιάνου εξαιτίας και των… αδιανόητων απαιτήσεων της Σάο Πάουλο.

Το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας για τον Ιανουάριο, οπότε και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Λουιζάο, είναι μια υπαρκτή επιλογή, κάτι που και η πλευρά του θετικού στην προοπτική του Ολυμπιακού – και έχει διαμηνυθεί και στους ανθρώπους του συλλόγου στις συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα - ποδοσφαιριστή επιδιώκει.

Σε καμία περίπτωση όμως η εν λόγω προοπτική δεν μειώνει τις δυσκολίες που λόγω του σοβαρού ανταγωνισμού, απόρροια της δυναμικής του Βραζιλιάνου στόπερ, υπάρχουν. Ούτε φυσικά η περίπτωση του Λουιζάο – ανεξαρτήτως του timing που θα αφορά, στο ιδεατό σενάριο, μια ενδεχόμενη συμφωνία - αποτελεί και τη μόνη που εξετάζεται από τον Ολυμπιακό. Ισα ίσα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ