ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Τα δεδομένα για τον Μαξ Λόου

Ο Μαξ Λόου
Ο Μαξ Λόου @ 2020 TIM KEETON / POOL EPA / AP IMAGES

Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής ο Μαξ Λόου, για τον οποίο οι ερυθρόλευκοι όπως έγινε γνωστό από την Αγγλία, χτύπησαν ήδη την πόρτα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ανεξαρτήτως της δυνατότητας του νιόφερτου Αβιλα Γκορδόν να παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ανεξαρτήτως της προοπτικής του Φώτη Κίτσου, η απόφαση στον Ολυμπιακό ήταν εξ αρχής δεδομένη ως προς την ενίσχυση της συγκεκριμένης θέσης. Και μάλιστα, προτιμότερα με ποδοσφαιριστή διαφορετικών χαρακτηριστικών και φιλοσοφίας/λογικής στο παιχνίδι του από τον "βιονικό" Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ.

Έναν πιο επιθετικογενή και πιο εκρηκτικό όπως είναι ο Μαξ Λόου, το όνομα του οποίου προέκυψε σήμερα στα social media μέσω τιτιβίσματος του Αγγλου δημοσιογράφου Πιτ Ο’ Ρουρκ, το οποίο και ανέφερε πως οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν πρόταση στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον 25χρονο Αγγλο.

Έτσι κι αλλιώς, ο ευρύτερος μηχανισμός των πρωταθλητών Ελλάδας γνωρίζει άριστα τον Λόου μιας και πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Κάτι που ενισχύθηκε ως προς την απόφαση να γίνει το πρώτο βήμα και από την έγκρισή που έχει δώσει και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Η λέξη κρούση είναι αυτή που περισσότερο πλησιάζει στην πραγματικότητα ως προς την ενέργεια του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας χτύπησαν την πόρτα των "λεπίδων" ζητώντας να μάθουν αν παραχωρείται ο Λόου και εν συνεχεία με ποιο καθεστώς αυτό μπορεί να συμβεί. Οι περυσινές – για παράδειγμα – αξιώσεις της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στις συζητήσεις με τη Νότιγχαμ προέβλεπαν ένα ποσό που προσέγγιζε τα 5 εκατ. ευρώ σε περίπτωση πώλησης (ή πρόβλεψης για option αγοράς).

Ακόμη και αν έχουν πλέον μειωθεί, όπως εκτιμάται, στα 4 εκατ. ευρώ, το συγκεκριμένο ποσό δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμφυτο με την τιμολόγηση που έχουν στον Ολυμπιακό για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεσμεύεται με δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τις "λεπίδες", στις οποίες ανήκει από το καλοκαίρι του 2020, χωρίς όμως ποτέ να έχει πάρει ιδιαίτερες ευκαιρίες.

Η προοπτική ενός δανεισμού είναι δεδομένα στο τραπέζι ως επιλογή από πλευράς Ολυμπιακού – ειδικά αν η Σέφιλντ επιμείνει σε απαιτήσεις που δεν ταιριάζουν με το αγωνιστικό στάτους του Λόου - με τους ερυθρόλευκους να αποδεικνύουν με την εν λόγω κρούση πως έχουν τον Αγγλο μπακ σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική τους λίστα για το αριστερό άκρο, αν όμως δεν έρθει η περίπτωση σε πλαίσιο που οι ίδιοι έχουν οριοθετήσει, τότε προφανώς και θα στραφούν σε άλλους στόχους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ