ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πλησιάζει σε αμυντικό χαφ που θα πλαισιώσει τον Εμβιλά

Ο Γιαν Εμβιλά
Ο Γιαν Εμβιλά EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ που θα πλαισιώσει τον Γιαν Εμβιλά, με τις εξελίξεις να είναι άμεσες.

Η απουσία του Γιαν Εμβιλά στο ματς του Ολυμπιακού εναντίον της Ναντ (2-1) ήταν σημαντική και το πρόβλημα στα χαφ μεγεθύνθηκε ακόμη περισσότερο λόγω και του γεγονότος ότι δεν αγωνίστηκε ο Ίνμπομ Χουάνγκ εξαιτίας ενοχλήσεων στην αριστερή γάμπα.

Άλλος ο Ολυμπιακός με τον Γάλλο και τον Νοτιοκορεάτη στη σύνθεσή του και διαφορετικός χωρίς εκείνους, καθώς λείπει η κάθετη πάσα, η σωστή οργάνωση του παιχνιδιού από πίσω, τα τρεξίματα του δεύτερου, το καθαρό μυαλό, η κάλυψη των κενών χώρων και τα αποτελεσματικά μαρκαρίσματα.

Σε αυτό το επίπεδο, της φάσης των ομίλων του Europa League, η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει και παίζει καθοριστικό ρόλο. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια να στερούνται τις υπηρεσίες κομβικών παικτών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Κάθε απουσία είναι και ένα πλήγμα για την πειραϊκή ομάδα. Πόσο μάλλον όταν δεν είναι διαθέσιμοι -όπως στον αγώνα με τη Ναντ- πέντε σημαντικοί ποδοσφαιριστές (Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπα, Βρσάλικο, Μαρσέλο) και άλλοι τρεις ήταν στον πάγκο προερχόμενοι από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω μυϊκών τραυματισμών (Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος και ο Αμπ. Καμαρά ο οποίος έπαιξε ως αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο του ματς).

Θα πει κάποιος πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα οι μεταγραφικές κινήσεις και ο Ολυμπιακός να ήταν έτοιμος αγωνιστικά. Ή να είχε γίνει σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι, ώστε να βγουν στην πορεία τόσοι μυϊκοί τραυματισμοί. Το ζήτημα πια όμως, δεν είναι το χθες. Ό,τι έχει γίνει, δεν αλλάζει. Όμως, οι ερυθρόλευκοι μπορούν να αλλάξουν το παρόν και το μέλλον τους.

Ανάγκη για ενίσχυση στη θέση του αμυντικού χαφ

Ο Ολυμπιακός σε κάποιες θέσεις της ενδεκάδας έχει δύο, τρεις και τέσσερις επιλογές. Υπάρχουν όμως και θέσεις, όπου είναι φανερό πως η πειραϊκή ομάδα έχει ανάγκη από ενίσχυση. Και ας βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για παράδειγμα, σε εκείνη του αμυντικού χαφ, δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Εμβιλά. Αν υπήρχε, ο Κορμπεράν θα τον χρησιμοποιούσε στον αγώνα με αντίπαλο την Ναντ. Ο Μπουχαλάκης και ο Κούντε δεν διαθέτουν τα στοιχεία του Γάλλου και στην πραγματικότητα είναι περισσότερο "8άρια", παρά "6άρια".

Οι ερυθρόλευκοι στη θέση του αμυντικού χαφ έχουν ουσιαστικά αυτή τη στιγμή μόνο τον Εμβιλά. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι εξαιρετικός στις θέσεις "8" και "10".

Ο Ανδρούτσος δεν είναι καθαρός ανασταλτικός χαφ, ξέχωρα που έχει να παίξει καιρό εκεί. Ο Μπιέλ είναι "10άρι" και εξτρέμ. Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι "8άρι". Ο Φορτούνης είναι "10άρι". Το ίδιο και ο Βαλμπουεά. Και ο Κανέ που δεν έχει την ποιότητα του Εμβιλά, αλλά θα μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις, παίζει δανεικός στην Πάφο.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά από τον Εμβιλά

Το βάρος, λοιπόν, που πέφτει στις πλάτες του 32χρονου Γάλλου ποδοσφαιριστή είναι μεγάλο και ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να ρισκάρει.

Ούτε πρέπει να εξαρτάται από έναν παίκτη αποκλειστικά. Τις τελευταίες ημέρες ήταν η ίωση (φαρυγγίτιδα) που του στέρησε τη συμμετοχή στον αγώνα με τη Ναντ. Κάποια στιγμή μπορεί να είναι κάτι άλλο.

Οι ερυθρόλευκοι, όμως, θα πρέπει να έχουν κι άλλη αξιόπιστη λύση πίσω από τον Εμβιλά, για τον οποίο παρεμπιπτόντως να θυμίσουμε πως λήγει το συμβόλαιό του τον προσεχή Ιούνιο.

Η πειραϊκή ομάδα έχει τη δυνατότητα, έστω και τώρα, να προχωρήσει στην προσθήκη ανασταλτικού μέσου και η πραγματικότητα είναι πως έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την τελευταία ημέρα του Αυγούστου στράβωσε την τελευταία στιγμή η μετακίνηση του Τιεμουέ Μπακαγιοκό (ανήκει στην Τσέλσι και είναι δανεικός στη Μίλαν).

Νωρίτερα, οι ερυθρόλευκοι είχαν ψαχτεί για τον Άμπιλντγκααρντ (κατέληξε στην Σέλτικ), τον Μορλάνες (Βιγιαρεάλ) και τον ελεύθερο Ραντόγια. Και την τελευταία εβδομάδα ασχολήθηκαν με τον Ντάνι Γκαρσία (Αθλέτικ Μπιλμπάο), ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως "6άρι" και ως "8άρι".

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν….

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ