THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός μεταγραφές: Οι μνηστήρες του Καμπράλ και οι αξιώσεις της Σπόρτινγκ

Ο Ζοβάνε Καμπράλ με τη φανέλα της Σπόρτιγνκ
Ο Ζοβάνε Καμπράλ με τη φανέλα της Σπόρτιγνκ © 2020 ANTONIO COTRIM / AP IMAGES

Οι αρνήσεις της Σπόρτινγκ σε προτάσεις 3 εκατ. ευρώ από Μπράγκα και Μπεσίκτας είναι αυτές που ουσιαστικά τιμολογούν τον – εκτός πλάνων "λιονταριών" - Ζοβάνε Καμπράλ για τον οποίο ο Ολυμπιακός επιβεβαιωμένα κινείται, ξεκινώντας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην Πορτογαλία από το ίδιο ποσό.

Επιβεβαιωμένο το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ζοβάνε Καμπράλ. Επιβεβαιωμένες και οι πρώτες κρούσεις των "ερυθρόλευκων" στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Δεν είναι εύκολο. Όχι λόγω του στάτους του 24χρονου εξτρέμ, αλλά κυρίως λόγω των απαιτήσεων των "λιονταριών".

Ως προς το πρώτο, ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό των δευτεραθλητών Πορτογαλίας, Ρούμπεν Αμορίμ. Προπονείται μόνος του από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας τους και δεν θα ακολουθήσει την 31μελη αποστολή τους στο Αλγκάρβε, όπου θα πραγματοποιηθεί το κύριο κομμάτι αυτής.

Ούτε όμως αυτό, ούτε και το γεγονός ότι το συμβόλαιο του Καμπράλ ολοκληρώνεται σ’ έναν χρόνο (κάτι που καθιστά μη ρεαλιστικό ένα ενδεχόμενο δανεισμού), διαφοροποιεί τις αξιώσεις της Σπόρτινγκ.

Η άρνηση στις προτάσεις της Μπεσίκτας και της Μπράγκα

Πριν περίπου είκοσι μέρες, την πόρτα της χτύπησε η Μπεσίκτας, η οποία ξεκίνησε τον χορό των προσφορών, βάζοντας στο τραπέζι 3 εκατ. ευρώ για τον διεθνή με το Κάπο Βέρντε ακραίο επιθετικό και δίνοντας στον ίδιο 1,5 εκατ. ετησίως.

Αύξηση τεράστια αν συνυπολογιστεί πως οι τρέχουσες απολαβές του στην Σπόρτινγκ δεν ξεπερνάνε τις 250.000 ευρώ (ακόμη "τρέχει" το συμβόλαιο που έκανε προερχόμενος από τις ακαδημίες του club).

Η απάντηση της Σπόρτινγκ ήταν αρνητική. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, οι "μαύροι αετοί" επανήλθαν μόλις το περασμένο Σάββατο (9/7), καταθέτοντας νέα πρόταση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και προσφέροντας σημαντικό - δεν προσδιορίστηκε επακριβώς - ποσοστό μεταπώλησης στην Σπόρτινγκ, χωρίς όμως αυτή η προσφορά να επιβεβαιώνεται ούτε από τον τουρκικό (έχει ήδη κινηθεί για εναλλακτικές επιλογές) ούτε και από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Επίσης, ενδεικτικό της στάσης που διατηρεί η Σπόρτινγκ και το γεγονός ότι προ ημερών απέρριψε πρόταση – επίσης – 3 εκατ. ευρώ από την Μπράγκα (με την οποία στο πρόσφατο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν ολοκληρώσει διάφορα deals, με σημαντικά μεγαλύτερο αντίτιμο), αξιώνοντας 5 εκατομμύρια.

Ακριβώς το ίδιο φαίνεται πως αποτελεί το αρχικό πλαίσιο της κρούσης του Ολυμπιακού, αλλά και της απάντησης των "λιονταριών". Σύμφωνα άλλωστε με σημερινό, δευτεριάτικο δημοσίευμα της πορτογαλικής Record, οι πρωταθλητές Ελλάδας ακολουθώντας την… τάση φέρονται να προσφέρουν 3 εκατ. ευρώ για τον Καμπράλ, με την Σπόρτινγκ να επιμένει αξιώνοντας 5.

Προφανές ότι το ποσό που είναι σημαντικότατο – όπως άλλωστε και η διαφορά μεταξύ προτάσεων και απαιτήσεων - χωρίς μέχρι στιγμής οι παράγοντες της Σπόρτινγκ να δείχνουν πως πιέζονται από κάτι, βλέποντας πως ο ποδοσφαιριστής, παρότι εκτός δικών τους πλάνων, έχει αρκετούς ενδιαφερόμενους.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ