ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με Σλόβαν στον 3ο προκριματικό του Europa League, το προφίλ των Σλοβάκων

Ολυμπιακός: Με Σλόβαν στον 3ο προκριματικό του Europa League, το προφίλ των Σλοβάκων
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Χάιφα και συνεχίζει στα προκριματικά του Europa League, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με τη Σλόβαν.

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε με το βαρύ 0-4 από τη Μακάμπι Χάιφα στο 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και συνεχίζει την ευρωπαϊκή πορεία του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αντίστοιχη πορεία έκανε και η Σλόβαν, η οποία παρά τη νίκη της με 2-1 στην Ουγγαρία, ηττήθηκε με 1-4 στην Μπρατισλάβα από τη Φερεντσβάρος και συνεχίζει κι αυτή στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας και οι πρωταθλητές Σλοβακίας θα τεθούν αντιμέτωποι πρώτα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Πέμπτη 4 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 11 του μήνα, οι δύο ομάδες θα παίξουν στο "Τέχελνε Πόλε".

Το προφίλ της Σλόβαν

Η πρωταθλήτρια Σλοβακίας δεν βρήκε την παρθενική συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League. Στο παρελθόν αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό (2009-2010) αλλά και στα playoffs του Europa League πέρσι, με την ελληνική ομάδα να μην χαρίζεται.

Η παρουσία του Βλάντιμιρ Βάις στον πάγκο θέτει τον πήχη ψηλά για την κάτοχο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1969, με τον πολύπειρο τεχνικό να έχει προβλέψει από νωρίς για το χτίσιμο της νέας σεζόν. Ο σύλλογος έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις μεταγραφές, με εκείνη του Ελβετού επιθετικού Αντλέρ ντα Σίλβα από την Ποχρόνιε να ξεχωρίζει (και να κοστίζει 250.000).

Στην ομάδα αγωνίζεται και ο γιος του και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος με πανέξυπνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο τέλος της παράτασης του αγώνα με την Ντινάμο Μπατούμι, έδωσε την πρόκριση στο 2ο γύρο στους Σλοβένους με ανατροπή μέσα στη Γεωργία.

Σημαντική κι η παρουσία του έμπειρου Γιουράι Κούτσκα με προϋπηρεσία σε Μίλαν, Τζένοα, Γουότφορν και Πάρμα, αν και το μεγάλο αστέρι πλέον θεωρείται ο 22χρονος μέσος Γιόργκι Χακβετάτζε, που αποκτήθηκε δανεικός από τη Γάνδη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ