ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός με μπόμπερ - Τικίνιο και Senegal boys

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα INTIME

Το Καραϊσκάκη ψήφισε Μαρτίνς και ο Πορτογάλος κατά τον Παντελή Διαμαντόπουλο ανέβασε με τις επιλογές του την ένταση, την αθλητικότητα και την ποιότητα των πρωταθλητών

Για τρία πράγματα είμαι σίγουρος και κάθε μέρα ουρλιάζω στο Show Must Go On Live. Πρώτον, ότι ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να βρει ένταση, αθλητικότητα και να κάνει τους αντιπάλους του να σκέφτονται όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ότι δηλαδή στο τέλος ό,τι κι αν έχει γίνει στο ματς, θα χάσουν. Δεύτερον, δεν χρειάζεται ανάλυση για το αν ο Τικίνιο μπορεί ή όχι! Είναι εκτελεστής ο άνθρωπος και αυτό δε ξεχνιέται.

Τρίτον, δεν χρειάζεται να το συζητάμε για το ότι η άμυνα των πρωταθλητών έπρεπε να αποκτήσει ταχύτητα και στριψίματα, Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα "πουλήσει το τομάρι του" εύκολα και οι Ολυμπιακοί ξέρουν πως ο προπονητής του δεν έχει θέμα να ρίξει όσες γροθιές χρειάζονται στο μαχαίρι...

Ο κανονικός Ολυμπιακός είναι αυτός του πρώτου λεπτού! Κοφτή μπαλιά, διάλυση της αντίπαλης άμυνας, τρέξιμο από τον Μασούρα, σωστή σέντρα και τέλεια ενέργεια από τον Τικίνιο. Δεν με ενδιαφέρει που η μπάλα πήγε έξω, γιατί η ίδια φάση σε έναν μήνα θα είναι γκολ. Όπως το ίδιο και μετά από λίγο σε σέντρα του Ρέαμπτσουκ. Εκεί ήταν ο Τικίνιο ξανά, αλλά θέλει ρυθμό ο παίκτης στις φάσεις που του κάθονται σε κίνηση.

Γιατί όταν χρειάστηκε να "χτυπήσει" στατικά, το έκανε με αρχοντικό τρόπο στο 2-0. Αυτός που δεν έχει ανάγκη από ρυθμό, είναι ο τίμιος εργάτης Μασούρας. Που από ένα σημείο και μετά, θα πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζεται ως εργάτης, αλλά ως ένας αναγκαίος ποδοσφαιριστής. Ο Γιώργος ήταν στο κατάλληλο σημείο που πρέπει να βρίσκεται ένα πλάγιο χαφ, όταν η μπάλα έρχεται από απέναντι. Έτσι άνοιξε το σκορ και η ομάδα του μπορούσε πιο άνετα να διαχειριστεί τον αγώνα.

Ο Μαρτίνς έβαλε επιτέλους τα πατριωτάκια της Σενεγάλης

Αλήθεια, πως είναι αυτή η διαχείριση; Όχι πάντως όπως με την Λαμία και αυτό οι πρωταθλητές το ήξεραν. Ναι, πήρε γήπεδο ο Απόλλωνας κάπου στο 20λεπτο, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι απαραίτητα κακό για τον Ολυμπιακό. Πιο εύκολο όταν είσαι καλύτερος τι είναι; Να σε περιμένει ο άλλος πίσω ή να προσπαθεί να... ξεμυτήσει και να τον βρεις μπόσικο; Φυσικά το δεύτερο. Ο Μαρτίνς αυτή την φορά -επιτέλους- έβαλε για στόπερ τα πατριωτάκια της Σενεγάλης. Που στην τελική, ελάχιστα έχουν παίξει μαζί και τους αξίζει για μια σειρά αγώνων να... ζυγιστούν και αυτοί παρέα, που το γουστάρουν κιόλας.

Θα παίξει κι ο ένας για τον άλλο. Με αυτούς πέρασε την Άρσεναλ στο Λονδίνο και από την ώρα που ο Σεμέδο είναι έξω, δεν υπάρχει κάτι πιο γρήγορο στα στόπερ από αυτό το ντουέτο. Μένει να συνεργαστούν καλά, να έχουν διάρκεια , αλλά να γίνει αυτό πρέπει να πάρουν και παιχνίδια. Οι αποστάσεις τους πάντως ήταν σωστές. Εντάξει με τον Απόλλωνα έπαιζαν, αλλά τι να κάνουμε; Αυτός ήταν ο αντίπαλος... Σάμπως η Λαμία είναι πολύ καλύτερη από την "ελαφρά ταξιαρχία" και πριν κάτι 24ωρα φάνταζε... Μπάγερν; Και ο κόσμος γουστάρει πολύ όταν ο προπονητής δε κωλώνει και στήριξε με τη φωνή του τον Πορτογάλο.

Η πίστη και η στήριξη του Πορτογάλου στο ρόστερ του

Πολύ μεγάλο ρόλο έπαιξαν σε αυτό και οι δηλώσεις του Μαρτίνς. Κόντρα σε κάθε αστεία δικαιολογία, που δεν ταιριάζει με την ιστορία του σωματείου, ο προπονητής βγήκε στα ίσια και παραδέχθηκε τον βαθμό ανετοιμότητας, δείχνοντας πίστη και στήριξη στο ρόστερ του. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου εν έτει 2021 γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει μια ομάδα και αν ο προπονητής έχει διάθεση να τα φτιάξει. Ο Ολυμπιακός μεσοβδόμαδα λοιπόν, μπήκε δυνατά και θα μπορούσε στο πρώτο τέταρτο να 'χει τελειώσει το ματς. Δεν του "έκατσε" και το έκανε στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου με το τέρμα του Τικίνιο. Σε ένα δεύτερο μέρος με 85% κατοχή μπάλας παρακαλώ.

Και ήρθε και η δεύτερη φορά να "χτυπήσει" ο Τικίνιο. Και μάλιστα με γκολάρα. Πιβοτάρισμα και σουτάρα! Σουτάρα που για να την πιάσεις και να πάει έτσι η μπάλα, πρέπει να το ξέρεις, να το 'χεις κάνει 500 φορές και η αξία σου να είναι αυτή που είναι. Μετά το 3-0, όλα ήταν απλά και ο Μαρτίνς πολύ σωστά το έριξε στο rotation. Και ήταν πολύ ωραίο που μπήκε και ο Αβραάμ να πάρει τον χρόνο του... Ο Βρουσάι ζήλεψε τον Τικίνιο και έβαλε παρόμοιο γκολ (για το 4-1), με λιγότερο κόσμο γύρω του, πιο κοντά, αλλά με σούπερ -και αυτός- εκτέλεση! Ε, στο γκολ του Ντάουντα έγινε ένα κάκιστο διώξιμο και ο παίκτης του Απόλλωνα ήταν και τυχερός έτσι όπως πήγε η μπάλα "πουλώντας" Μπα και Βατσλίκ.

Το ματς στη Λαμία δίδαξε πολλά

Προσοχή: Δεν έγινε ξαφνικά η ομάδα αυτό που θέλουν εντός και εκτός Ρέντη. Όμως σίγουρα η Λαμία δίδαξε πολλά και απ' ότι φαίνεται οι προπονητές δεν έχουν καμία όρεξη να το ζήσουν ξανά. Στην τελική, έρχονται ζόρικα ματσάκια στην σειρά (Τρίπολη, Φενέρ, Παναθηναϊκός εντός). Όλοι χρειάζονται, όλοι... ζυγίζονται, απλά στον Ολυμπιακό πρέπει να παίζουν αυτοί που αντέχουν. Για να συνεχίσει να είναι κυριαρχική η ομάδα, όπως είπε και ο προπονητής της. Ο κόσμος δεν είναι αχάριστος. Όπως είδατε ακόμη και ο Ρέαμπτσουκ που είναι περιορισμένων δυνατοτήτων με τη μπάλα στα πόδια, καταχειροκροτήθηκε δικαίως, γιατί παίζει πάντα όσο μπορεί, δίνει ό,τι έχει και κυρίως, υπηρετεί την ανάγκη του σύγχρονου ποδοσφαίρου σε θέμα τρεξίματος και αντοχής.

Εντάξει με την μπάλα δεν είναι ούτε Γεωργάτος, ούτε Βενετίδης, ούτε Μαζουακού, ούτε Τσιμίκας. Αλλά τι να κάνουμε... Να περιμένουμε επίσης, να δούμε τι θα γίνει με τον Σεμέδο, ενώ παράλληλα υπερσημαντικό ρόλο θα παίξει η άνοδος της τριάδας Εμβιλά- Καμαρά- Μπουχαλάκη. Αυτοί ήταν οι κολόνες στις μεγάλες νίκες, αυτοί θα κρίνουν πολλά και στο μέλλον...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ