THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Από τα 10 εκατ. ευρώ μαζί με μπόνους ξεκίνησε η Νάπολι για Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Στα μισά των ελάχιστων απαιτήσεων του Ολυμπιακού για τον Μαντί Καμαρά ήταν η αρχική προσέγγιση της Νάπολι, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις βάζοντας στο τραπέζι 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των μπόνους.

Ούτε ένας, ούτε δύο. Εννιά συνολικά ποδοσφαιριστές για δύο ουσιαστικά θέσεις (κεντρικού μέσου και αριστερού μπακ) γράφτηκαν χτες στα ιταλικά media ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι της Νάπολι. Το όνομα του Μαντί Καμαρά δεν βρίσκονταν μεταξύ αυτών. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.

Το ενδιαφέρον των «παρτενοπέι» είναι αδιαμφισβήτητο. Επίσης σαφές όμως ότι τη δεδομένη στιγμή, ο χαφ του Ολυμπιακού δεν είναι ο μόνος που εξετάζουν οι Ναπολιτάνοι ούτε και βρίσκονται κοντά στις απαιτήσεις που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» για την παραχώρησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η αρχική κρούση/ενημέρωση/προσέγγιση της Νάπολι για τον Καμαρά είχε να κάνει με ποσό που δεν ξεπερνούσε τα 10 εκατ. ευρώ χωρίς μάλιστα αυτό να είναι «καθαρό», αλλά να περιλαμβάνει μπόνους ύψους περίπου 2 εκατ.

Προσφορά που πάνω κάτω κυμαίνεται στη διαχρονική αξιολόγηση της αγοράς για τον Αφρικανό μέσο του Ολυμπιακού, τουλάχιστον όπως αυτή αποτυπώνεται από το επίπεδο των προτάσεων/κρούσεων που έχουν φτάσει στα γραφεία των πρωταθλητών Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια.

Προσφορά που είναι σχεδόν στα μισά των ελάχιστων απαιτήσεων του Ολυμπιακού, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» τη δεδομένη τουλάχιστον στιγμή, μέσα Ιουνίου, έχουν διαμηνύσει σε κάθε ενδιαφερόμενο (και κάθε συνεργαζόμενο προς την κατεύθυνση της πώλησης του Καμαρά) πως δεν «ακούνε» τίποτα κάτω από 15 εκατ. ευρώ.

Είναι ποσό που σαφώς η Νάπολι μπορεί να διαθέσει. Ωστόσο, όπως είναι επίσης αναμενόμενο από την πλευρά της, ακόμη φαίνεται πως αρκείται στη βολιδοσκόπηση της αγοράς. Ενδεικτικό ότι για τον Κροάτη μέσο της Μπορντό, Τόμα Μπάσιτς, ο οποίος εδώ και μέρες παρουσιάζεται από τα ιταλικά media ως βασικός στόχος για το κέντρο της, φέρεται να έχει καταθέσει στους Γιρονδίνους προσφορά δανεισμού με υποχρεωτική option αγοράς, ενώ η Μπορντό αξιώνει 10 εκατ. ευρώ.

Το ποσό δηλαδή (με μπόνους) με το οποίο οι Ναπολιτάνοι ξεκίνησαν τις επαφές τους με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα δεν φτάνει για να δελεάσει τους πρωταθλητές Ελλάδας, είναι όμως σαφές από τις ως τώρα κινήσεις των «παρτενοπέι» πως δεν βιάζονται ούτε για τις τελικές τους επιλογές (χτες για παράδειγμα, στους υποψήφιους στόχους για το κέντρο τους γράφτηκαν στην Ιταλία τα ονόματα του Σάντερ Μπέργκε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, του Ζιάν Φλέμινγκ της Φορτούνα Σιτάρντ και των πανάκριβων, Μούσα Σισοκό της Τότεναμ και Αντρέ Ζαμπό Ανγκίσα της Φούλαμ) ούτε και για την αύξηση των χρημάτων που βάζουν στο τραπέζι για τους μεταγραφικούς τους στόχους.

Κάτι που περιμένει ο Ολυμπιακός τόσο από τη Νάπολι όσο και από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους για τον Καμαρά.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ