ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μαρτίνς, ο Πορτογάλος προπονητής με τις περισσότερες νίκες το 2021

Ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ματς του Europa League κόντρα στην Άιντραχτ | 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού σε ματς του Europa League κόντρα στην Άιντραχτ | 4 Νοεμβρίου 2021 INTIME SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποχαιρετάει το 2021 με ένα καθόλα τιμητικό ρεκόρ καθώς είναι ο Πορτογάλος προπονητής με τις περισσότερες νίκες μέσα στο ημερολογιακό έτος, αφήνοντας πίσω του τον Αμπέλ Φερέιρα και τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του από το 2018 και μετά που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον 51χρονο να μετράει ήδη 2 πρωταθλήματα και 1 Κύπελλο Ελλάδας με τους Πειραιώτες και να έχει πανηγυρίσει μαζί τους μερικές μεγάλες νίκες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η φετινή σεζόν βρίσκει τους ερυθρόλευκους να έχουν αρχίσει εξαιρετικά αφού είναι πρώτοι στη βαθμολογία της Super League Interwetten με 11 βαθμούς διαφορά από την ΑΕΚ και ταυτόχρονα συνεχίζουν στο Κύπελλο και στο Europa League, με τον Μαρτίνς να αποχαιρετάει μάλιστα το 2021 με ένα ιδιαίτερο ρεκόρ.

Αυτό που αφορά τις περισσότερες νίκες για έναν Πορτογάλο προπονητή σε αυτό το ημερολογιακό έτος , με τον τεχνικό καθοδηγητή του Ολυμπιακού να είναι πρώτος στη σχετική λίστα με τους Πορτογάλους που δουλεύουν εκτός της πατρίδας τους έχοντας να επιδείξει 43 νίκες.

Το επίτευγμά του μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς τα ονόματα που αφήνει πίσω του, με τον 2ο της λίστας να είναι ο Αμπέλ Φερέιρα που κατέκτησε -για δεύτερη διαδοχική σεζόν- το Copa Libertadores με την Παλμέιρας (37 νίκες μέσα στο 2021) και τον 3ο να είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο, που εργάστηκε τους τελευταίους 12 μήνες σε Τότεναμ και Ρόμα (29 νίκες).

Την πεντάδα των Πορτογάλων εκλεκτών συμπληρώνουν οι Ρενάτο Πάιβα (Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε / 23 νίκες) και Κάρλος Φανγκέιρο (Ντουντελάνζ / 22) ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Μαρτίνς ξεπερνάει και τον πρώτο Πορτογάλο σε νίκες εντός των συνόρων, που είναι ο Ρούμπεν Αμορίμ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με 41 νίκες μέσα στο 2021.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ