ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μαρτίνς, ο μετρ των ντέρμπι σε άδειο Καραϊσκάκης

Ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγυρίζει για τα γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ
Ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγυρίζει για τα γκολ του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Ούτε μία ούτε δύο είναι οι νίκες επί Πέδρο Μαρτίνς τις φορές που ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει εντός έδρας ντέρμπι δίχως κόσμο στις κερκίδες. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν έντεκα επιτυχίες σε δώδεκα παιχνίδια και ο Πορτογάλος κερδίζει δικαίως τον τίτλο του βασιλιά των κεκλεισμένων.

Δύο γκολ (Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας) και τρία δοκάρια (Ελ Αραμπί δύο, Αγκιμπού Καμαρά) είχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ (2-1) την Κυριακή το βράδυ (24/10). Τρία γκολ (Ελ Αραμπί, Μαντί Καμαρά, Βρουσάι) και επίσης τρία δοκάρια (Μπρούμα, Μαντί Καμαρά, Βρουσάι) είχαν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, στη νίκη 3-0 της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη στο περασμένο πρωτάθλημα.

Κοινό στοιχείο και των δύο αναμετρήσεων, πέρα από τη νίκη της πειραϊκής ομάδας, ήταν πως και οι δύο διεξήχθησαν μπροστά σε κενές εξέδρες. Τώρα συνέβη εξαιτίας της ποινής του Ολυμπιακού (για τα καπνογόνα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), ενώ την προηγούμενη φορά λόγω της πανδημίας της Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κάθε περίπτωση η συνθήκη και η ουσία δεν αλλάζουν: οι ερυθρόλευκοι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο τους έχουν τον τρόπο να φέρνουν εις πέρας τα κεκλεισμένων των θυρών ντέρμπι στο Νέο Φάληρο.

Παίρνοντας τα πράγματα χρονικά, από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα, δηλαδή σε χρονικό διάστημα 22 μηνών, ο Ολυμπιακός έχει συγκομιδή 11 νικών και μόλις 1 ήττας (με συνολικά τέρματα 24-3) στο Καραϊσκάκης κάθε φορά που ένα παιχνίδι του εναντίον της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ διεξήχθη χωρίς την παρουσία του κόσμου του.

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πέντε φορές τον ΠΑΟΚ, εναντίον του οποίου πανηγύρισαν τέσσερις νίκες και γνώρισαν μία ήττα (που τους "χάλασε" το αήττητο στο πρωτάθλημα) στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στα play-offs, τον Ιούλιο του 2020. Αδιάφορο υπό την έννοια ότι η πειραϊκή ομάδα είχε κατακτήσει ήδη τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο Καραϊσκάκη τέσσερις φορές τον Παναθηναϊκό και τρεις την ΑΕΚ και έφυγε νικητής από το γήπεδο και από τα επτά παιχνίδια.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, έχει βρει τον τρόπο, έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να ξεπερνά το μειονέκτημα των άδειων εξεδρών στο γήπεδο του Φαλήρου, οδηγώντας την πειραϊκή ομάδα σε πειστικές νίκες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε ό,τι αφορά, το τελευταίο παιχνίδι, αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος τεχνικός παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος, στόχευσε με τους δύο Καμαρά, Αγκιμπού και Μαντί, πάνω στον Εσίτι και δημιούργησε προβλήματα στον αντίπαλο με την παρουσία του Ροντρίγκες στη δεξιά πλευρά της επίθεσης με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να κατακτήσουν τη νίκη, η οποία δεν θα ήταν άδικο αν ήταν μεγαλύτερης έκτασης.

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα εντός έδρας ντέρμπι μπροστά σε άδειες κερκίδες:

  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 1-0 (5/1/2020)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 3-0 (21/6/2020)
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2-0 (24/6/2020, για το Κύπελλο)
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 0-1 (12/7/2020)
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 3-0 (19/7/2020)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 1-0 (21/11/2020)
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 3-0 (3/1/2021)
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 3-0 (27/1/2021)
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 3-1 (11/4/2021)
  • Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 2-0 (25/4/2021)
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 1-0 (12/5/2021)
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 2-1 (24/10/2021)
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ