ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το διπλό σχέδιο Μαρτίνς

Οι Μπρούμα και Πέδρο Μαρτίνς
Οι Μπρούμα και Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τη δήλωση Μαρτίνς για δύο μεταγραφικές λίστες. Τι εννοούσε, τι περιμένει, τι θα καθορίσει πωλήσεις και τις πιο δυνατές αγορές του Ολυμπιακού.

Στο SPORT 24 διαβάσατε από χθες (16/4) για τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης που έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς ενόψει καλοκαιριού. Για τις τέσσερις προσθήκες που κρίνονται απαραίτητες στη διάρκεια του σχεδιασμού προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπει ακόμη πιο δυνατός στις υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν.

Σας ενημερώσαμε παράλληλα για τον διπλό ρόλο του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος από εδώ και πέρα υπολογίζεται πέρα από αριστερός μπακ και για στόπερ, με δεδομένη τη διάθεση επέκτασης της συνεργασίας για ακόμη έναν χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι στις πρώτες δοκιμές που έγιναν από το τεχνικό επιτελείο ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο “Γερμανός” δοκιμάστηκε στο κέντρο της άμυνας στο 3-4-3 που δουλεύει από τώρα για του χρόνου ο Πορτογάλος τεχνικός.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 50χρονος τεχνικός στις καθιερωμένες του δηλώσεις αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση δουλεύονται δύο μεταγραφικά πλάνα. Πολλοί απόρησαν με τη συγκεκριμένη τοποθέτησή του, καθώς θεωρούν ότι οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες, άρα και η σχετική λίστα μία και μοναδική, ωστόσο, ο Πέδρο Μαρτίνς είπε την αλήθεια.

Το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ των “ερυθρολεύκων” την επόμενη περίοδο θα καθοριστεί εν πολλοίς και από την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή. Το αν θα καταφέρουν δηλαδή να μπουν και πάλι στους ομίλους του Champions League, μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες των προκριματικών ή όχι. Το πρώτο και σημαντικότερο, λοιπόν, είναι να μπορέσει ο Ολυμπιακός να μπει έτοιμος σε αυτή τη διαδικασία όπως έκανε και τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Σε αυτό το σκέλος, ο προγραμματισμός έχει κυλήσει άψογα. Στο δυναμικό των πρωταθλητών έχουν παραμείνει όλα τα όπλα της φετινής περιόδου, με αποτέλεσμα η ομάδα να μπει όπως είναι στο απαιτητικό ξεκίνημα και της νέας χρονιάς. Ανανεώθηκαν τα συμβόλαια που έπρεπε να ανανεωθούν, δεν υπάρχουν παίκτες που μένουν ελεύθεροι πλην του Χολέμπας, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχίσει και του Αβραάμ, ο οποίος θα κρεμάσει τα παπούτσια του και… πάμε.

Δεν υπάρχουν κενά, δεν υπάρχουν απουσίες, άρα το μοναδικό άγχος τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να επιστρέψουν υγιείς οι παίκτες που πρόκειται να αγωνιστούν στην τελική φάση του Euro. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν βασικά ο Σα με τον Σεμέδο που είναι στην προεπιλογή του Φερνάντο Σάντος. Με άλλα λόγια, μετά τις κινήσεις που προηγήθηκαν τους επόμενους μήνες, ο Ολυμπιακός δεν μπαίνει με… τρύπες στη νέα ευρωπαϊκή περιπέτεια.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΠΡΟΥΜΑ

Απλά έχει μεγάλη σημασία να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπόθεση Μπρούμα, της οποίας τα δεδομένα διαβάσατε χθες (16/4) αναλυτικά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποκτήσει βασικό εξτρέμ το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η τεχνική ηγεσία να τον εντάξει άμεσα στο σχετικό πλάνο. Από ‘κει και πέρα, στο πλάνο θα ενταχθεί λογικά και μέχρι νεοτέρας ο Παπέ Σισέ, ο Πέπε και όποιος άλλος δανεικός κρίνει ο κόουτς ότι μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον μέχρι να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα.

Σε αυτή τη φάση μπορούμε να περιμένουμε άλλη μία δυνατή προσθήκη, ενός έτοιμου παίκτη, ο οποίος να μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ματς που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού. Μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι ένας παίκτης τύπου Μπελχαντά. Για τον συγκεκριμένο παίκτη, ωστόσο, οι δικές μας πηγές εξακολουθούν να κρατούν πολύ μικρό καλάθι για λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά.

Η δεύτερη μεταγραφική λίστα θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με την έκβαση των προκριματικών. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να μπει για μία ακόμη σεζόν στη μεγάλη σάλα της Ευρώπης, είναι δεδομένο ότι θα αλλάξουν και οι προοπτικές. Με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 25 εκατομμυρίων ευρώ διαθέσιμο, θα πάμε σε ακόμη ψηλότερο ράφι. Και από εκεί ο Ολυμπιακός όχι απλά θα κοιτάξει να αγοράσει έναν ή δύο ακόμη ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής, αλλά και να καλύψει πιθανές αποχωρήσεις π.χ. Καμαρά.

ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ...

Έχει μεγάλη σημασία να υπογραμμιστεί σε αυτό το σημείο πως μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας στα προκριματικά, δεν πρόκειται να πουληθεί κανένα “βαρύ χαρτί”. Όλες αυτές οι κουβέντες θα μπουν στην τελική τους ευθεία όταν έχει ανοίξει οριστικά η πόρτα της Ευρώπης. Τότε θα γίνει και το τελικό ξεκαθάρισμα. Μέχρι τότε θα γίνουν οι κινήσεις που είναι απαραίτητες για το ξεκίνημα της σεζόν, ώστε να επιτευχθεί και ο πρώτος μεγάλος στόχος της περιόδου, αυτός της ευρωπαϊκής παρουσίας.

Με άλλα λόγια ο Πέδρο Μαρτίνς είπε για άλλη μια φορά την αλήθεια. Λογικό είναι να αντλήσει από την πηγή των δανεικών σε αυτή την πρώτη φάση, προκειμένου να καλύψει πιθανά κενά ή να ενισχύσει κάποια θέση που κρίνει ότι πρέπει να δυναμώσει για το πρώτο κομμάτι της περιόδου. Στη συνέχεια, ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα ενταθεί προκειμένου και να καλυφθούν πιθανές απώλειες, αλλά και για να γεμίσει ξανά η φαρέτρα με όσο το δυνατόν πιο πολλά και αποτελεσματικά “όπλα”.

Το πιο σημαντικό είναι πως στην παρούσα φάση όλα έχουν μπει στη σωστή σειρά, άρα ο χρόνος για τις επόμενες κινήσεις αποτελεί σύμμαχο. Δεν υπάρχει ούτε βιασύνη, ούτε πανικός.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ