ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι 4 στόχοι του καλοκαιριού και ο Χολέμπας

Ο Χοσέ Χολέμπας
Ο Χοσέ Χολέμπας EUROKINISSI

Οι τέσσερις προσθήκες που θα ζητήσει δεδομένα ο Πέδρο Μαρτίνς από τη διοίκηση. Τα ερωτηματικά, ο νέος ρόλος και η έκπληξη με Χολέμπας, οι ανάγκες του 3-4-3, η επιστροφή Πέπε. Το SPORT 24 έχει το ρεπορτάζ.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος κι ενόψει της συνέχειας του Κυπέλλου με στόχο το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν βάλει μπροστά τον προγραμματισμό του καλοκαιριού.

Την ώρα που το όνομα του Γιουνές Μπελχαντά εξακολουθεί να ακούγεται έντονα, με πολλά ερωτηματικά να συνοδεύουν την περίπτωσή του, το SPORT 24 αποκαλύπτει τι χρειάζεται και τι σκοπεύει να ζητήσει από τη διοίκηση ο Πέδρο Μαρτίνς στη σύσκεψη κορυφής που θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Το πλάνο του Πορτογάλου κόουτς είναι έτοιμο. Σύμφωνα με τις συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στα μέλη του τεχνικού τιμ οι ανάγκες είναι πολύ συγκεκριμένες και το συνολικό σκεπτικό επηρεάζει το 3-4-3 που δουλεύεται από τώρα για του χρόνου. Η διάταξη με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

ΤΟ 3-4-3 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ή δύο εξτρέμ. Ανάλογα με το τι κατάληξη θα έχει η υπόθεση Μπρούμα, θα καθοριστούν οι περαιτέρω εξελίξεις. Αν βρεθεί φόρμουλα να μείνει ο Πορτογάλος ακραίος της Αϊντχόφεν, θα γίνει κίνηση για έναν ακόμη παίκτη που θα αγωνίζεται στα "φτερά". Αυτή η προσθήκη ενδέχεται να παίξει ρόλο για την επόμενη μέρα του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς στο μεγάλο λιμάνι.

Βασικό χαρακτηριστικό για τον επόμενο είναι η ταχύτητα, η ευχέρεια στο γκολ, με προτίμηση σε κάποιον αριστεροπόδαρο, αφού στο ρόστερ δεν υπάρχει κανείς από τη μέση και μπροστά με το συγκεκριμένο αγωνιστικό στοιχείο.

Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η προσθήκη ενός επιθετικού που θα μπορεί να προσφέρει και στο 4-4-2. Να έχει τη δυνατότητα προκειμένου να παίξει δίπλα σε Ελ Αραμπί ή Χασάν, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έναν παίκτη στο στιλ του Σουντανί θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα μπορεί να παίξει και μέσα κι έξω από το “κουτί”.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ

Για το δεξί άκρο της άμυνας παρότι ακούγονται πολλά, μπορεί τελικά να μη γίνει και τίποτα. Υπό την έννοια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του τρεις ποδοσφαιριστές. Ο Κένι Λαλά, ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά ο κόουτς εκτιμά ότι από του χρόνου θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό.

Υπάρχει η σίγουρη επιλογή του Θανάση Ανδρούτσου, ενώ η τεχνική ηγεσία πιστεύει πως με σωστή δουλειά μπορεί να φτάσει ακόμη και στην ενδεκάδα ο Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Οπότε εδώ υπάρχει ερωτηματικό για το αν θα υπάρξει τελικά διαφοροποίηση.

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΣΕ

Για το αριστερό άκρο της άμυνας, πολλά θα εξαρτηθούν από τον Χοσέ Χολέμπας. Ο "Γερμανός" πατάει τα 37, αλλά ακόμη και στα τελευταία εργομετρικά που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, είχε τις καλύτερες μετρήσεις απ’ όλη την ομάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι τον έχει κουλαντρίσει, ότι έχει περάσει χαλινάρι στην έμφυτη "τρέλα" του και τον θέλει, όχι μόνο για αριστερό μπακ, αλλά και για αριστερό στόπερ στο 3-4-3!

Θα τη δοκιμάσει αυτή τη λύση ο προπονητής στην προετοιμασία, αν τελικά ανανεώσει ο Χοσέ, ο οποίος σε μια τέτοια περίπτωση θα πάρει και κάτι παραπάνω από πέρυσι που υπέγραψε με λίγα χρήματα, έχοντας στο μυαλό να σταματήσει φέτος το καλοκαίρι...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΔΑΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ Ή ΣΙΟΒΑΣ

Σχετικά με το σχέδιο για το 3-4-3, το οποίο ο Ολυμπιακός θα φορέσει στα προκριματικά του Champions League και σε όσα άλλα δύσκολα παιχνίδια κριθεί απαραίτητο, η τεχνική ηγεσία εκτιμά ότι θα χρειαστεί ένας ακόμη στόπερ πρώτης γραμμής, κατά προτίμηση αριστεροπόδαρος. Επειδή ο Σισέ μετά την επιστροφή από τη Σεντ Ετιέν, το πλάνο είναι να ξαναφύγει για νέο προορισμό, θα αναζητηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός, με δεδομένη και την αποχώρηση του Αβραάμ.

Μια λύση Σιόβα, την οποία έχετε διαβάσει ήδη στο SPORT 24 θα ήταν ιδανική, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ μεγατόνων τύπου Μανωλά, ενδεχόμενο, ωστόσο, που για το φετινό καλοκαίρι δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες. Για την ιστορία, ο Σιόβας είναι αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και για να αποκαταστήσει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, αλλά και γιατί η σύζυγός του έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Με τον Χολέμπας να προορίζεται, αν και εφόσον, για διπλό ρόλο, υπάρχει πρόθεση ενίσχυσης και στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στο αριστερό άκρο. Αν ο Χοσέ μετακομίσει τελικά σε θέση αριστερού στόπερ, ο μπακ που θα αποκτηθεί θα είναι επιπέδου Ρέαμπτσιουκ και... βάλε, προκειμένου να μπορεί να πάρει και φανέλα βασικού. Θα συναγωνιστεί δηλαδή τον Μολδαβό για την ενδεκάδα, με στόχο να γίνει και ο Όλεγκ ακόμη καλύτερος.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα δεδομένα τη χρονική στιγμή που διανύουμε. Οτιδήποτε άλλο θα εξαρτηθεί από τις πιθανές πωλήσεις. Φεύγει για παράδειγμα ο Μαντί Καμαρά που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, θα έρθει αντικαταστάτης. Αυτός δεν μπορεί να είναι ο Μπελχαντά, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Εδώ θα πρέπει να προσθέσουμε και μία ακόμη παράμετρο. Ο Μαρτίνς περιμένει τον Πέπε για να του δώσει δεύτερη ευκαιρία στις θέσεις "6" και "8". Τον ζήτησε πέρυσι, τον πιστεύει, θέλει να τον εντάξει στο πλάνο αρκεί και ο Πορτογάλος χαφ, μετά το πέρασμά του από τη Φαμαλικάο, να ανταποκριθεί καλύτερα στη δεύτερη ευκαιρία.

ΖΟΖΕ ΣΑ ΚΑΙ ΣΕΜΕΔΟ

Αν έρθει πρόταση για τον Ζοζέ Σα ή τον Ρούμπεν Σεμέδο που έχουν μπροστά τους και το Euro, θα γίνουν αντίστοιχες κινήσεις αντικατάστασης με τερματοφύλακα ή στόπερ ανάλογου βεληνεκούς. Το ίδιο ισχύει και σε οποιαδήποτε άλλη θέση προκύψει πιθανή πώληση.

Με αυτό το φάκελο στη μασχάλη θα πάει ο Πέδρο Μαρτίνς στη σύσκεψη κορυφής για τον σχεδιασμό. Βέβαια, με τη μισή άνοιξη μπροστά μας και ολόκληρο το καλοκαίρι, είναι ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Το παραπάνω πλάνο θα τηρηθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι άλλο μπορεί να προκύψει...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ