ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λοβέρα σε Ραντζέλοβιτς: "Συγγνώμη, έπρεπε να στη δώσω"

Ο Μάξι Λοβέρα σε φάση από την αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ατρόμητος για τη Super League 2020/21
Μάξι Λοβέρα EUROKINISSI

Ο Μάξι Λοβέρα κατάλαβε το λάθος του στον αγώνα με τον Ατρόμητο και ζήτησε συγγνώμη από τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Τέτοιες αποφάσεις στον αγώνα με τη Μαρσέιγ εννοείται πως απαγορεύονται (VIDEO).

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω τον αγώνα με τον Ατρόμητο και όλοι στο κλαμπ ανυπομονούν για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με τη Μαρσέιγ. Το βράδυ της Τετάρτης (21/10, 22.00) οι "ερυθρόλευκοι", με οπαδούς πια στο γήπεδο, θα τα δώσουν όλα για μια ακόμα νίκη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Προτού η προσοχή πέσει αποκλειστικά στους Μαρσεγέζους, αναλύθηκε το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες.

Οι παίκτες είδαν τι πήγε καλά και τι όχι, τι πρέπει να διορθωθεί. Ένα αυτά που συζητήθηκαν ήταν το γεγονός ότι για άλλη μια φορά καθάρισαν τη... μπουγάδα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα πρέπει οι νταμπλούχοι να "καθαρίζουν" από νωρίς, να φεύγει το άγχος, να δίνεται γρήγορα η δυνατότητα στον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιεί και παίκτες που δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Και όχι να επιστρατεύεται στο 40' ο Αραμπί. Εκτός από αυτό, "χτύπησε" άσχημα η κίνηση του Μάξι Λοβέρα στη φάση του τρίτου γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Αργεντινός έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα επίθεση πίσω από το χώρο του κέντρου, με ταχύτητα, τσίμπησε τη μπάλα και άφησε πίσω τον Νάτσο, αλλά πήρε μια απόφαση που δεν τη συναντά κανείς εύκολα σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Αντί δηλαδή να δώσει έτοιμο γκολ στον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς που ήταν αριστερά του, μόνος και αμαρκάστος, προτίμησε να κάνει ντρίμπλα στον Γιαννιώτη. Καθυστέρησε αρκετά. Τελικά έδωσε στον Αραμπί ο οποίος με φοβερή ενέργεια σκόραρε. Ο Λοβέρα χρεώθηκε ασίστ, αλλά αν δεν ήταν ο φοβερός και τρομερός Μαροκινός, η φάση θα μπορούσε να εξελιχθεί τελείως διαφορετικά και ασφαλώς ο Νοτιοαμερικανός θα είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Το σημαντικό είναι τα λάθη να αναγνωρίζονται, ώστε να μπορεί η ομάδα να προχωρά.

Και αυτό έγινε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο. Όταν ο Λοβέρα παρακολούθησε ξανά το video, αναγνώρισε ότι πήρε λάθος απόφαση. Γι' αυτό και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ραντζέλοβιτς, λέγοντάς του ότι η πάσα έπρεπε να πάει σ' αυτόν. Υπάρχουν ελαφρυντικά για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, όχι όμως πως αποτελούν και δικαιολογία.

Έκανε για παράδειγμα την πρώτη του συμμετοχή για φέτος, έπαιξε ύστερα από τρεις μήνες και δύο μέρες (τελευταία του συμμετοχή ήταν με τον ΟΦΗ στις 15 Ιουλίου). Πέρασε κορονοϊό, έχασε προπονήσεις, έμεινε πίσω και ήθελε κι αυτός να αποδείξει πράγματα. Στη φάση αυτή με τον Ατρόμητο το... κακό ήταν μικρό, με δεδομένο ότι η ομάδα ήταν ήδη 2-0 μπροστά στο σκορ, ενώ τελικά μπήκε γκολ, άσχετα που θα μπορούσε να μπει πολύ πιο εύκολα.

Το θέμα είναι να μην ξανασυμβεί σε άλλο ματς που τα δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά. Φαντάζεστε, ας πούμε, να συμβεί κάτι αντίστοιχο στον αγώνα με τη Μαρσέιγ; Ο Αργεντινός αναγνώρισε το λάθος του και η κίνηση να ζητήσει συγγνώμη ήταν σημαντική για τον ίδιο και το κλαμπ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ