STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Λαμία 3-0: Περιμένει αγριεμένος την Άρσεναλ

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Λαμία
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στη Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, επικράτησε 3-0 της Λαμίας στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ για το Europa League (11/3, 22:00).

Πριν από τη μεγάλη αναμέτρηση με την Άρσεναλ για τη φάση των 16 του Europa League (11/3, 22:00), ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Λαμία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 25η αγωνιστική της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 της ομάδας της Φθιώτιδας και πλέον στρέφουν την προσοχή του στη μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φρόντισε να καθαρίσει από νωρίς βρίσκοντας τα τρία τέρματά τους στο πρώτο 45λεπτό. Από εκεί και ύστερα, ο Ολυμπιακός έκανε την απαιτούμενη διαχείριση ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 64 πόντους. Από την άλλη, η Λαμία παρέμεινε στους 19 πόντους και την 12η θέση και έτσι συνεχίζει τη μάχη της για την παραμονή στην κατηγορία.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στην αναμέτρηση με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία σαν μία πρόβα τζενεράλε ενόψει της αναμέτρησης με την Άρσεναλ.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με 4-2-3-1. Ο Σα θα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας και οι Παπασταθόπουλος και Μπα στόπερ. Μπουχαλάκης και Εμβιλά συνέθεσαν το δίδυμο του άξονα με τον Φορτούνη σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Στα φτερά έπαιξαν Βαλμπουενά και Μπρούμα με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΜΑ ΠΟΥ "ΕΛΥΣΕ" ΤΑ ΠΟΔΙΑ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά, κρατώντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα αρκετά νωρίς. Στο 8ο λεπτό ο Μπρούμα άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ με το αριστερό στα όρια της περιοχής. Οι παίκτες του Ολυμπιακού άλλαξαν γρήγορα την μπάλα στο ύψος της περιοχής, με τον Φορτούνη να στρώνει στον Πορτογάλο.

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μαρτίνς πέτυχε το δεύτερο της γκολ. Η υψηλή πίεση απέδωσε, ο Βύντρα γύρισε λανθασμένα στοn Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή. Τότε, ο Φορτούνης πήρε το "ριμπάουντ" και με πλασέ σκόραρε το 2-0.

Ο Ολυμπιακός παρά το γρήγορο προβάδισμα, δεν φάνηκε να συμβιβάζεται. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν ψηλά στο γήπεδο και επεδίωκαν να δημιουργήσουν κινδύνους για ένα τρίτο γκολ.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΡΑΜΠΙ

Οι ερυθρόλευκοι πριν από τη λήξη του ημιχρόνου πέτυχαν το 3-0. Ο Ρέαμπτσιουκ ανέβηκε από τα αριστερά, ο Προβυδάκης έτρεξε να τον καλύψει χωρίς να προλάβει, ο Μολδαβός έβγαλε τη σέντρα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, η Λαμία επιχείρησε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και να απειλήσει με κάποιες σέντρες, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΑΡΣΕΝΑΛ

Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε διαχείριση στο δεύτερο μέρος, έχοντας στο μυαλό του και το παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ. Ο Χασάν πέρασε στη θέση του Φορτούνη στο ξεκίνημα, ενώ λίγο αργότερα, στο 56', οι Μασούρας και Ανδρούτσος αντικατέστησαν τους Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά.

Στη συνέχεια, ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη θέση του Βαλμπουενά (62'). Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, ως αποτέλεσμα των αλλαγών αλλά και του σκορ που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ

Η Λαμία στο δεύτερο μέρος έδειξε περισσότερη διάθεση να τρέξει στην επίθεση, να κρατήσει την μπάλα και να κάνει αισθητή την παρουσία της. Όμως, οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα.

Χωρίς να ανεβάσουν τον ρυθμό τους είχαν την κατοχή, συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, αν και οι φάσεις ήταν λίγες με τον Ραντζέλοβιτς να σημειώνει την σημαντικότερη στο 76ο λεπτό. Έτσι, το 3-0 παρέμεινε έως και το τέλος του παιχνιδιού.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ