ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Καμάτσο και Γεντλίν για τα άκρα

Ολυμπιακός: Καμάτσο και Γεντλίν για τα άκρα
HUGO DELGADO/POOL VIA AP

Στο χέρι του Πέδρο Μαρτίνς ο Πορτογάλος εξτρέμ της Σπόρτινγκ, Ραφαέλ Καμάτσο, που θεωρείται περίπτωση Ποντένσε και ο "έτοιμος" διεθνής δεξιός μπακ των ΗΠΑ από τη Νιούκαστλ, Ντε Άντρε Γεντλίν. Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σε μία χρονιά ιδιαιτέρων συνθηκών στον Ολυμπιακό φροντίζουν για να έχουν πριν… πεινάσουν. Σε ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, λοιπόν, γίνεται κουβέντα για μία ή δύο ομάδα αξιόλογες προσθήκες ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν αντίστοιχα τα άκρα σε άμυνα και επίθεση.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι όλες οι μεταγραφικές προτάσεις περνούν από τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποκτήσει μέσα από τη δουλειά του σε όλα τα επίπεδα το προνόμιο να έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη της διοίκησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη με αποτέλεσμα να λαμβάνει όλες τις σχετικές αποφάσεις. Είτε να εισηγείται ο ίδιος, είτε να εγκρίνει κάποια περίπτωση όπως έγινε με εκείνη του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος αποδείχθηκε “λίρα εκατό”.

Τις τελευταίες ημέρες, οι αρμόδιοι του συλλόγου συλλέγουν πληροφορίες για έναν εξτρέμ κι έναν δεξιό μπακ και στα χέρια του κόουτς έφτασαν δύο αξιόλογες περιπτώσεις που τις χτενίζει για τα καλά. Πρόκειται για τον 20χρονο -διεθνή με όλες τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας- Ραφαέλ Καμάτσο, ο οποίος ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και θεωρείται περίπτωση… Ποντένσε.

Ο νεαρός άσος με ρίζες από την Ανγκόλα, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τη Λίβερπουλ με κανονική μεταγραφή αξίας πέντε εκατομμυρίων. Όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών. Πρόκειται για ατόφιο ταλέντο, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια με ένα γκολ και μια ασίστ. Πρόκειται για πολυεργαλείο που μπορεί να αγωνιστεί όχι μόνο στα άκρα της επίθεσης, αλλά ως κεντρικός μέσος, 10άρι, αριστερό και δεξί χαφ (εσωτερικό). Ωστόσο φέτος δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, ο ρόλος του έχει περιοριστεί στη δεύτερη ομάδα με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η μετακίνηση με δανεισμό ως το καλοκαίρι και αγορά στο φινάλε της περιόδου.

Μην ξεχνάμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τους ανθρώπους του στην Πορτογαλία και μία από τις ομάδες που μπορεί να τσεκάρει τα πάντα είναι η Σπόρτινγκ, από την οποία έχει περάσει και ως μέλος του τεχνικού τιμ. Άρα έχει ή μπορεί να σχηματίσει πλήρη εικόνα για τον Καμάτσο, ο οποίος με τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας μετράει 37 ματς και 10 γκολ. Δεν είναι απολύτως έτοιμος να προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό, αλλά είναι ένας εξτρέμ πλήρους μέλλοντος, ο οποίος για εκείνους που ξέρουν μπορεί να αποδειχθεί νέα περίπτωση Ποντένσε για μια ομάδα που ξέρει πώς να τον δουλέψει και πώς να τον αξιοποιήσει. Η αξία του στο ποδοσφαιρικό “χρηματιστήριο” είναι στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη περίπτωση που έχει φτάσει στα χέρια του Πορτογάλου κόουτς και εξετάζεται αφορά έναν σαφώς πιο έτοιμο και μπαρουτοκαπνισμένο ποδοσφαιριστή έτοιμο για την ενδεκάδα. Πρόκειται για τον 27χρονο Ντε Άντρε Γεντλίν της Νιούκαστλ, ο οποίος είναι καθαρό δεξί μπακ με 62 συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών των ΗΠΑ. Η Νιούκαστλ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2016 από την Τότεναμ, με αντίτιμο 6 εκατομμύρια, ενώ έως τώρα με τη φανέλα της ομάδας του μετρά 10 ματς φέτος (μία ασίστ) και 125 συνολικά.

Κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” αν το αποφασίσουν μπορούν να τον αποκτήσουν με πολύ λιγότερα, καθώς μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Πολύ αξιόπιστος και έτοιμος μπακ, κοντούλης (173 εκατοστά), αλλά με εξαιρετική ταχύτητα και καλή τεχνική, μπορεί να αποτελέσει έτοιμη λύση πίσω ή πλάι στον Ραφίνια. Το ζητούμενο είναι τι θα αποφασίσει τελικά ο Πέδρο Μαρτίνς και για τις δύο θέσεις, παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού που δεν σταματούν κι αύριο έρχεται το πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

HUGO DELGADO/Pool via AP

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ