ΗΡΑΚΛΗΣ

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0
ολυμπιακος ηρακλης

Με πρωταγωνιστή τον Μενδρινό ο ΟΣΦΠ νίκησε με 2-0 τον Ηρακλή

Με πολλά νέα πρόσωπα και σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μιχάλης Σηφάκης με τον Ζεβλάκοφ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Τάσο Πάντο στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο για τους ερυθρόλευκους ο έμπειρος Παρσκευάς Άντζας με τον 16χρονο Παπαδόπουλο.
Στην μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικού χάφ ακόμα ένας νέος ποδοσφαιριστής, ο Κατσικογιάννης με τον Πατσατζόγλου και τον Κώστα Μενδρινό σε ένα πιο ελεύθερο ρόλο.

Στην επίθεση ο Μήτρογλου ήταν η επιθετική αιχμή της τριάδας με τον Λιονέλ Νoύνιες στα αριστερά του και τον Μίρνες Σίσιτς στα δεξιά.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Πεντράθα επέλεξε ένα πιο αμυντικό σχήμα (4-5-1) με γεμάτο κέντρο. Τερματοφύλακας για τον "γηραιό" ο Πάρντο, με τους Περπερίδη, Γιαννούλη, Κατσαμπή και Παπαζαχαρία, στην άμυνα.

Στην μεσαία γραμμή δύο αμυντικά χαφ για τον Ηρακλή Τσάβι και Μαυρογενίδης. Στο αριστερό άκρο ο Παπαδόπουλος με τον Φονσέκα δεξιά και τον Μάρκες σε ρόλο οργανωτή. Μοναδικός προωθημένος για τους φιλοξενούμενους ο Ριμπέιρο.

Δύο γκολ με το... καλημέρα


Οι γηπεδούχοι ήθελαν ένα γρήγορο γκολ για να αναγκάσουν τον Ηρακλή να μην κλειστεί ολοκληρωτικά στην άμυνα και το πέτυχαν μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ζεβλάκοφ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Νούνιες έστρωσε με την μία την μπάλα στον Μενδρινό λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο 24χρονος χαφ με απ' ευθείας πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Πάρντο.

Το καλύτερο ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους που κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς και να διπλασιάσουν τα τέρματα τους τέσσερα λεπτά αργότερα. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο Μενδρινός σούταρε για δεύτερη φορά στον αγώνα και έκανε το 2-0. Ο Σίσιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου προσπάθησε να κοντρολάρει μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μενδρινού ο οποίος με ξερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πάρντο.

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τους φιλοξενούμενους, ονειρικό για τους γηπεδούχους που κατάφεραν να πάρουν σοβαρό προβάδισμα από τα πρώτα μόλις λεπτά και να αγωνιστούν στην συνέχεια πολύ πιο ελεύθερα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή είχαν κυριαρχήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής με τον Κατσικογιάννη να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, όπως και ο Μενδρινός που έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Εύκολα στη συνέχεια, αλλά χωρίς γκολ

Η άμυνα του Ηρακλή δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα και με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών το σκορ θα μπορούσε να ήταν 3-0 αν ο Σίστς έβγαινε νικητής από την μονομαχία με τον Πάρντο. Στο 21' όμορφη μπαλιά του Νούνιες που έβγαλε το Σίσιτς τετ α τετ με τον Πάρντο αλλά ο Σλοβένος εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρο του "Γηραιου", στην προσπάθειά του να τον περάσει.

Όπως ήταν φυσικό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους δεν σταμάτησαν. Στο 35ο λεπτό μετά από λάθος εκτίμηση του Κατσιαμπή ο εξαιρετικός Νούνιες βγήκε στην κόντρα αλλά ο Πάρντο τελικά κατάφερε να ανακόψει τον Αργεντινό άσο και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Νούνιες είχε μία ακόμα ευκαιρία να σκοράρει αλλά ούτε αυτή τη φορά τα κατάφερε. Στο 41' ύστερα από σέντρα του Ζεβλάκοφ και πάλι από τα δεξιά βρήκε το Νούνιες μέσα στη μεγάλη περιοχή με τον Αργεντινό να δοκιμάζει το σουτ στην κίνηση αλλά την μπάλα να καταλήγει άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού.

Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ολυμπιακό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και τον Ηρακλή να έχει μόλις ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 15ο λεπτό με τον Μάρκες.

Κινδύνεψε στο τέλος ο... υπερόπτης Ολυμπιακός



Στην επανάληψη οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν αλλαγές με τον Πεντράθα να “γυρνάει” το 4-5-1 σε 4-4-2 και τον Τάκη Λεμονή να δίνει χρόνο συμμετοχής σε Κωνσταντίνου και Λεονάρντο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τον ρυθμό να συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον Ηρακλή να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν αν θα υπήρξαν άλλα γκολ από πλευράς γηπεδούχους, οι οποίοι όμως δεν έδειξαν την ίδια διάθεση με το πρώτο ημίχρονο.

Στο 58' ο Νούνιες βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε πάνω στα χέρια του Πάρντο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή, αλλά καταναλώθηκε σε ανούσιες ενέργειες εκτός περιοχής, ενώ δύο φορές στο 81' ο νεοεισελθών Λούα Λούα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά σούταρε άστοχα.

Τη μεγάλη ευκαιρία για ένα γκολ, που θα άλλαζε όλο το σκηνικό ενόψει της ρεβάνς, την έχασε ο Ηρακλής στο 87', όταν ο Γιάντσης βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ετσι το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Σηφάκης, Ζεβλάκοφ, Πάντος (62' Λεονάρντο), Παπαδόπουλος, Άντζας, Κατσικογιάννης, Μενδρινός, Πατσατζόγλου, Μήτρογλου (57' Κωνσταντίνου), Νούνιες (70' Λούα Λούα), Σίσιτς.

Ηρακλής (Ανχελ Πεντράθα): Πάρντο, Μαυρογενίδης (62' Παπαστεριανός), Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Τσάβι, Παπαδόπουλος, Ριμπέιρο (90' Πουρσανίδης), Φονσέκα (46' Γιάντσης), Μάρκες.

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)
Κίτρινες: Πάντος, Κατσικογιάννης, Παπαδόπουλος - Γιαννούλης, Τσάβι

* Η Νιούκαστλ ζήτησε σήμερα από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εισιτήρια στον χώρο των VIP, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο εκπρόσωπός της, κ. Norman Wooster.

Συνέντευξη Τύπου



Ενοχλημένος, από τα δημοσιεύματα για την φυσική κατάσταση των παικτών του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής.

" Δεν έχουμε διάθεση να απολογηθούμε. Λένε για τη φυσική κατάσταση των παικτών, ενώ έχουμε φτάσει σε σημείο ο Ολυμπιακός να τρέχει περισσότερο από Τσέλσι και Βέρντερ Βρέμης. Μιλάω βάσει στατιστικών. Έχουν ισοπεδωθεί ορισμένα πράγματα. Κάνουμε ό,τι καλύτερο και πιο σωστό για την ομάδα.

Η συχνότητα των αγώνων είναι τέτοια που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τραυματισμών. Για παράδειγμα σε δέκα μέρες θα χρειαστεί να δώσουμε τρεις σημαντικούς αγώνες. Έχουμε 15 νέους παίκτες και σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν σκελετό, ώστε το καλοκαίρι να έχουμε σε μεγάλο ποσοστό το σωστό ρόστερ".

Άνχελ Πεντράθα: " Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να είχε πετύχει παραπάνω από δύο γκολ. Στο δεύτερο, παίξαμε καλύτερα απ’ το πρώτο, είχαμε ευκαιρίες και περισσότερο κατοχή μπάλας. Προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Αυτό είναι σίγουρο και να το ξέρουν οι οπαδοί μας. Η πρόκριση είναι δύσκολη, όμως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να επαναπαυτεί".




















































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ