ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η συνεργασία του Κορδόν με τους Μαρτίνεθ, Καγιέχα, Ζόρντι Κρόιφ και η ώρα του νέου προπονητή

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Η επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Αντόνιο Κορδόν οδηγεί τον Ολυμπιακό στο επόμενο βήμα: τη συμφωνία με νέο προπονητή. Η προτίμηση στην Ισπανία και η σύνδεση του Αντόνιο Κορδόν με ονόματα από την πατρίδα του.

Από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν στο πόστο του αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό και οριστικοποιήθηκαν οι αρμοδιότητες του Κριστιάν Καρεμπέ (στρατηγικός σύμβουλος και πρεσβευτής του συλλόγου) και του Ζοζέ Ανιγκό (διευθυντής της Ακαδημίας), οι ερυθρόλευκοι προχωρούν στο επόμενο βήμα που αφορά τη συμφωνία με νέο προπονητή.

Ο Ισπανός έχει κάνει σχετική συζήτηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τα προσεχή εικοσιτετράωρα αναμένονται εξελίξεις. Η πειραϊκή ομάδα μπαίνει σε ένα τετραήμερο στο οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην τεχνική ηγεσία, αφενός μεν γιατί είναι συγκεκριμένη η στόχευση και υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις αφετέρου δε γιατί το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα.

Όσο ο Κορδόν και η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, κάτι το οποίο είναι απόλυτο λογικό στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με νέο τεχνικό, από την Ισπανία προκύπτουν διαρκώς πληροφορίες για προπονητές που φέρεται να έχει πλησιάσει ο 59χρονος, όπως και για τυχόν συνεργάτες του στον Ολυμπιακό.

Σχετικά με τους προπονητές, από την Ιβηρική υποστηρίζουν πως ο Κορδόν έχει επαφές με τον Άντονι Ιραόλα που αποχωρεί από την Ράγιο Βαγιεκάνο και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ που είναι ελεύθερος μετά την προ δύο μηνών αποχώρησή του από την Εσπανιόλ.

Ο Μαρτίνεθ συνεργάστηκε με τον Κορδόν στη Γρανάδα, ενώ οι Ισπανοί θεωρούν ότι νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει στα υπόψη άλλους δύο με τους οποίους δούλεψε μαζί. Πρόκειται για τον Χαβιέρ Καγιέχα ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Λεβάντε που διεκδικεί την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία και τον Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος αποχώρησε από το πόστο του αθλητικού διευθυντή στην Μπαρτσελόνα.

Ο Κορδόν συνεργάστηκε με τον Καγιέχα στην Βιγιαρεάλ, όταν ο πρώτος ήταν αθλητικός διευθυντής και ο δεύτερος έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στον πάγκο της ομάδας Κ19 του κίτρινου υποβρυχίου. Ο Καγιέχα έγινε προπονητής της πρώτης ομάδας της Βιγιαρεάλ μόλις αποχώρησε ο συμπατριώτης του, ενώ έχει καθίσει επίσης στον πάγκο της Αλαβές. Ο 45χρονος κόουτς έχει συμβόλαιο με την Λεβάντε για ακόμη ένα χρόνο, αλλά με τους προπονητές πολλά αλλάζουν από μήνα σε μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον Ζόρντι Κρόιφ, ήταν μαζί με τον Κορδόν στην κινεζική Τσονγκίνγκ Λιφάν και στην εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, με τον Ολλανδό να εκτελεί χρέη προπονητή. Ο 49χρονος δούλεψε ως προπονητής επίσης στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στην κινεζική Σενζέν, αλλά την τελευταία διετία εργάστηκε ως αθλητικός διευθυντής στην Μπαρτσελόνα. Όπως ήταν αθλητικός διευθυντής στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και νωρίτερα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με αναφορές στην Ισπανία, σε περίπτωση αποχώρησης του Μεντιλίμπαρ από τον πάγκο στη Σεβίλλης, ένας εκ των υποψηφίων μπορεί να είναι ο Ιραόλα. Και ο Μαρθελίνο εμφανίζεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Νάπολι και της Μαρσέιγ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ