ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η πιο δύσκολη εβδομάδα της σεζόν και ο στόχος του 3 στα 3

Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten.
Ο Μασούρας πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού INTIME SPORTS

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (17/10, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) ξεκινάει μία δύσκολη εβδομάδα για τους ερυθρόλευκους με σπουδαίες μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας των εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός θα πατήσει ξανά στο γήπεδο, έπειτα από δύο εβδομάδες προπονήσεων. Την Κυριακή (17/10, 20:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) οι ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς φιλοξενούνται από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Αυτό το ματς θα σημάνει το ξεκίνημα μίας εξαιρετικά κρίσιμης εβδομάδας. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι στα Ιωάννινα οι ερυθρόλευκοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες. Έχασαν έδαφος μετά την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχουν 11 βαθμούς και θα κυνηγήσουν το τρίποντο, ώστε να μείνουν σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ ή και από πάνω του. Νωρίτερα στις 16:00 ο Δικέφαλος θα φιλοξενήσει τον Βόλο, με τον οποίο έχουν 12 βαθμούς.

Η αποστολή στα Γιάννενα σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη. Οι Ζωσιμάδες πάντα είναι μία επικίνδυνη έδρα, με τον Ολυμπιακό πέρσι να έχει δύο ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Φέτος, ο ΠΑΣ έχει ξεκινήσει εξαιρετικά, είναι αήττητος με δύο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ συνέχισε με τρεις ισοπαλίες. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να λειτουργήσουν στο 100%, εάν επιθυμούν να φύγουν με το διπλό από την έδρα του ΠΑΣ.

Μία εβδομάδα αποδείξεων με ευρωπαϊκό φόντο

Έπειτα από την αποστολή στα Γιάννενα ακολουθεί για τον Ολυμπιακό μία εβδομάδα αποδείξεων. Την Πέμπτη (21/10, 22:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE SPORT24) αντιμετωπίζει την Άιντραχτ στη Γερμανία για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει ήδη το δύο στα δύο, πατούν γερά στα πόδια τους, ενώ με ένα θετικό αποτέλεσμα θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Άιντραχτ δεν βρίσκεται αφενός στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ηττήθηκε 2-1 από τη Χέρτα και είναι στην 14η θέση της Bundesliga με οκτώ βαθμούς, έπειτα από οκτώ αγωνιστικές. Βέβαια, οι αετοί δεν παύει να έχουν αξιόλογες μονάδες, όπως είναι ο Κόστιτς, ο Χάουγκε και Εντικά και παραμένουν αρκετά επικίνδυνοι, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Άλλωστε, είναι στην 2η θέση με 4 πόντους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κυνηγήσει την 1η θέση του ομίλου, ώστε να προκριθεί απευθείας στους 16 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και να μην εμπλακεί σε περιπέτειες των μπαράζ με τους τρίτους του Champions League.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τα συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια του Ολυμπιακού κορυφώνονται την Κυριακή (24/10, 20:30, NOVASPORTS, LIVE SPORT24), με τους ερυθρόλευκους να φιλοξενούν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τον ΠΑΟΚ. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία και ανάλογα τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, το ματς αυτό θα έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι κορυφής και μία από τις ομάδες θα πάρει κεφάλι. Για να συμβεί αυτό βέβαια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει πρώτα να κάνει τη... δουλειά του στους Ζωσιμάδες.

Η ομάδα του Μαρτίνς έχει να δώσει κρίσιμα παιχνίδια μέσα σε επτά μέρες, ενώ αρκετοί είναι οι διεθνείς που δεν ξεκουράστηκαν καθόλου ούτε στη διακοπή. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα κληθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν μέσα σε τέτοιες συνθήκες. Όμως, οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να γνωρίζουν να λειτουργούν εν μέσω δύσκολων καταστάσεων και αυτό κατέστησε σαφές και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του την Παρασκευή (15/10).

"Είναι δύσκολη εβδομάδα, αλλά έχουμε συνηθίσει, έχουμε 20-21 παιχνίδια μέσα στη σεζόν υψηλής δυσκολίας. Όποιος θέλει να είναι παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να είναι προσαρμοσμένος σε αυτές τις συνθήκες και είναι. Όποιος είναι εδώ, είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε τέτοιες δυσκολίες" είχε δηλώσει συγκεκριμένα. Ο Ολυμπιακός μπαίνει λοιπόν στην πιο δύσκολη εβδομάδα της σεζόν έως τώρα και θα επιδιώξει να δείξει ότι μπορεί να βγει αλώβητος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού την δύσκολη εβδομάδα:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ