ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η φρεσκάδα του Καρβάλιο, η κόπωση του Καμαρά και ο προ των πυλών Φορτούνης

Ολυμπιακός: Η φρεσκάδα του Καρβάλιο, η κόπωση του Καμαρά και ο προ των πυλών Φορτούνης
INTIME

Μετά από μία γεμάτη σεζόν στον Ολυμπιακό ο Αγκιμπού Καμαρά εμφανίζει τα πρώτα σημάδια κόπωσης. Πλέον όμως ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πλέον στον Ζοάο Καρβάλιο, την ώρα που ο Κώστας Φορτούνης διεκδικεί το δικό του μερίδιο στον χρόνο.

Ο Αγκιμπού Καμαρά σήκωσε στους ώμους του μεγαλύτερο βάρος απ' όσο του αναλογούσε σε αυτή την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό.

Ο 20χρονος επιθετικός από τη Γουινέα είχε μόλις μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Λιλ την περασμένη περίοδο (στον αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Ντιζόν, τον Φεβρουάριο του 2021, ματς στο οποίο είχε σκοράρει), ενώ την τρέχουσα σεζόν έχει αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους με συγκομιδή έξι γκολ και πέντε ασίστ. Η διαφορά είναι τεράστια.

Παράλληλα, θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος ότι ο Αγκιμπού έλειψε όλο τον Ιανουάριο από την πειραϊκή ομάδα λόγω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, έπαιξε δύο ματς με την εθνικής Γουινέας, αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού και γενικά, είχε επιπλέον επιβάρυνση. Οπότε, ήταν λογικό και επόμενο να εμφανίσει τις τελευταίες ημέρες σημάδια κόπωσης.

Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα στην ξεκούραση και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι έτοιμος να τον διαχειριστεί κατάλληλα, δίνοντάς του τις απαραίτητες ανάσες. Άλλωστε, ο Αγκιμπού δεν είναι μόνος πια. Ο Πορτογάλος τεχνικός ποντάρει πλέον στον συμπατριώτη του Ζοάο Καρβάλιο, ενώ και ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται προ των πυλών.

Υπάρχει ο Καρβάλιο...

Ο Καρβάλιο με την ποιότητά του, την φρεσκάδα που βγάζει στο παιχνίδι του και την προσφορά του σε αυτά τα πρώτα του ματς στην Ελλάδα, επιτρέπει στον ερυθρόλευκο προπονητή να κρατήσει λίγο τα γκέμια στην περίπτωση του Αγκιμπού Καμαρά. Οι δύο παίκτες, ναι μεν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά κινούνται στους ίδιους χώρους στο γήπεδο, άρα δεν αλλάζει κάτι δραματικά στον σχεδιασμό του Μαρτίνς.

...και ο Φορτούνης

Επιπλέον, υπάρχει πια η λύση του Φορτούνη, τόσο για τα play-offs του πρωταθλήματος όσο και για τα δύο ή τρία δύσκολα παιχνίδια του Κυπέλλου. Μάλιστα, λόγω της πολύμηνης απουσίας του έμπειρου επιθετικού εξαιτίας τραυματισμού, θα χρειαστεί ο Πορτογάλος τεχνικός να τον διαχειριστεί κατάλληλα και να μοιράσει τον χρόνο ανάμεσα στον Έλληνα άσο, τον Καρβάλιο και τον Αγκιμπού Καμαρά μέχρι το τέλος της περιόδου.

Σε αυτή την εξίσωση, κάλλιστα μπορεί να μπει και να αναπληρώσει τον Αγκιμπού Καμαρά, για παράδειγμα, ο Μπαντιουνγκού Φαντιγκά. Έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, παίζουν στις ίδιες θέσεις, του επιθετικού μέσου και των εξτρέμ και θα πρέπει να πάρει και αυτός ευκαιρίες στα επόμενα παιχνίδια προκειμένου ο Μαρτίνς να τον αξιολογήσει ενόψει της νέας περιόδου.

Με πολλές αλλαγές κόντρα στον Άρη

Από εκεί και πέρα, σχετικά με τον αγώνα εναντίον του Άρη (6/3, 19:00, Novasports Prime και Live από το SPORT24), ο Ολυμπιακός για ακόμη ένα ματς πρωταθλήματος θα παραταχθεί με αλλαγμένη τη μισή ενδεκάδα του.

Ο Αγκιμπού Καμαρά θα πάρει ανάσες, ο Τικίνιο αναμένεται να προφυλαχτεί καθώς προέρχεται από ενοχλήσεις στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενδεχομένως ο Πορτογάλος να προστατεύσει και τον Μανωλά, πιθανό να μείνει στον πάγκο ένας εκ των Εμβιλά ή Μαντί Καμαρά, ενώ είναι τιμωρημένοι ο Παπασταθόπουλος και ο Ρέαμπτσιουκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ