ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η Φενέρμπαχτσε για Τικίνιο, η Μπεσίκτας και η Μπασάκσεχιρ για Ονιεκούρου

Ο Χένρι Ονιεκούρου
Ο Χένρι Ονιεκούρου PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα έχει δεχτεί κρούσεις για τον Ονιεκούρου από την Μπεσίκτας και την Μπασάκσεχιρ, ενώ έντονο ενδιαφέρον για τον Τικίνιο έχει δείξει η Φενέρμπαχτσε.

Με την προσθήκη του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο έμψυχο δυναμικό τους, οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν πλέον τέσσερις κεντρικούς επιθετικούς (Αραμπί, Τικίνιο, Χασάν, Καμαρά). Ο γεννημένος στη Γαλλία, αλλά διεθνής με την Μαυριτανία ποδοσφαιριστής, αγωνίζεται ως σέντερ φορ, αλλά μπορεί να παίξει επίσης, τόσο ως περιφερειακός επιθετικός όσο και ως εξτρέμ. Πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να αγωνιστεί δίπλα στους τρεις πρώτους.

Με την παρουσία του 27χρονου επιθετικού στον Ολυμπιακό, κάπου είναι λογικό να ψάχνονται οι εκπρόσωποι του Τικίνιο και του Χασάν για την επόμενη ημέρα, υπό την έννοια ότι βασικός σέντερ φορ της πειραϊκής ομάδας είναι ο Αραμπί και περιφερειακός ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Κατά συνέπεια, ένας εκ των Τικίνιο ή Χασάν δεν αποκλείεται να πουληθεί.

Σε ό,τι αφορά στον Τικίνιο, ρεπορτάζ στην Τουρκία αναφέρουν πως προτάθηκε εκ νέου στη Φενέρμπαχτσε και εξετάζεται σοβαρά. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης διαθέτει στην κορυφή της επίθεσης, τον Σερντάν Ντουρσούν και τον Μπερίσα τον οποίο απέκτησε πέρυσι από την Σάλτσμπουργκ αντί πέντε εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι προς πώληση ο Ένερ Βαλένσια.

Ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ζόρζε Ζεσούς γνωρίζει καλά τον Τικίνιο Σοάρες από τη θητεία του τελευταίου στην Πορτογαλία με τις φανέλες της Πόρτο, της Γκιμαράες και της Νασιονάλ, αλλά για την ώρα η τουρκική ομάδα δεν έχει χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δεχτεί επίσημες προτάσεις για την πώληση παικτών, παρά μόνο κρούσεις και έχουν γίνει κάποιες ανεπίσημες ερωτήσεις.

Η Μπεσίκτας και η Μπασάκσεχιρ, για παράδειγμα, έχουν ρωτήσει για τον Ονιεκούρου, χωρίς όμως να έχουν κάνει ακόμη το επόμενο βήμα, δηλαδή να απευθυνθούν στον Ολυμπιακό για την αγορά ή για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Δημοσιεύματα στην Τουρκία επιμένουν πως η Μπεσίκτας τα έχει βρει με τον Νιγηριανό επιθετικό, όμως όλα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό και το ύψος της προσφοράς, εάν και όταν φτάσει στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Όσο για τα περί ενδιαφέροντος της Τράμπζονσπορ και της Ντεμίρσπορ για τον Ονιεκούρου, δεν φέρεται για την ώρα να προκύπτει κάτι χειροπιαστό.

Παρεμπιπτόντως, η Μπεσίκτας βρίσκεται σε επαφές με την Σπόρτινγκ για την απόκτηση του Καμπράλ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης προσφέρει τέσσερα εκατομμύρια για τον 24χρονο εξτρέμ ο οποίος την περασμένη περίοδο είχε δοθεί δανεικός στη Λάτσιο και εκείνη της Λισαβόνας ζητάει πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η τουρκική ομάδα πριν από μία εβδομάδα είχε καταθέσει πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ για το 50% του Καμπράλ, την οποία απέρριψε η Σπόρτινγκ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ