ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επίθεσή του πετάει "φωτιές"

Ολυμπιακός: Η επίθεσή του πετάει "φωτιές"
Οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν πανηγυρίζουν γκολ του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Βασικό "όπλο" του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν είναι η επίθεσή του και το SPORT 24 καταγράφει τους αριθμούς των ερυθρόλευκων. Ξεχωρίζουν οι Αραμπί, Μασούρας και Χασάν.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Super League Interwetten και πλέον απομένει μόνο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο (22/5). Οι ερυθρόλευκοι διανύουν μία πάρα πολύ καλή χρονιά και θέλουν να την κλείσουν με εξίσου εξαιρετικό τρόπο, δηλαδή με το νταμπλ.

Το δυνατό "όπλο" του φετινού Ολυμπιακού, που θα του χρειαστεί πολύ στον τελικό του Σαββάτου είναι η επίθεσή του. Η επιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων τη φετινή σεζόν πετάει "φωτιές".

Συνολικά στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο. Η ομάδα του Πειραιά έχει σκοράρει 82 γκολ, ενώ ακολουθεί με 60 ο ΠΑΟΚ. Η διαφορά, όπως γίνεται αντιληπτό, είναι αρκετά μεγάλη.

Η παρουσία του playoffs επιβεβαίωσε την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σκόραρε πέντε γκολ, έβαλε τρία στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος πανηγύρισε τέσσερις φορές μέσα στη Λεωφόρο.

Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΕΖΟΝ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 22 τέρματα, ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει βρει δίχτυα 28 φορές.

Εκτός βεβαίως από τον Μαροκινό στράικερ, τη φετινή σεζόν ξεχωρίζει και ο Γιώργος Μασούρας. Ο 27χρονος εξτρέμ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ έχοντας πετύχει 13 γκολ. Μετράει τα ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ, ενώ έχει καταφέρει να βρεθεί μπροστά απ' άλλους κλασικούς στράικερ του πρωταθλήματος, όπως είναι ο Μπαράλες (11), ο Σβιντέρσκι (11) και ο Μακέντα (9).

Συνολικά, σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Μασούρας έχει πετύχει 15 γκολ. Έχει πετύχει δηλαδή τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Αχμέντ Χασάν, δηλαδή ένα 9άρι.

Ο ΧΑΣΑΝ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΚΟΛ

Ο Αχμέντ Χασάν συμπληρώνει την τριάδα των πρώτων σκόρερ του Ολυμπιακού. Από τα 15 γκολ που έχει πετύχει σε όλες τις διοργανώσεις, τα 10 εξ αυτών είναι στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 7η θέση του σχετικού πίνακα. Συνολικά, από τα 82 γκολ του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, τα 45 έχουν πετύχει οι Αραμπί, Μασούρας και Χασάν (πάνω από το 50% των τερμάτων).

Ο Χασάν πέρα από τον αριθμό των γκολ, έχει σκοράρει και κρίσιμα τη φετινή σεζόν, ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά. Ο Αιγύπτιος πέτυχε με κεφαλιά το 1-0 στο 90+1' στον αγώνα με τη Μαρσέιγ για το Champions League, ενώ στο 88' της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν μείωσε σε 2-1 και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του στους "16" του Europa League.

Στα εγχώρια παιχνίδια έχει πετύχει επίσης κρίσιμα γκολ. Στο 90+3' έδωσε τη νίκη στην ομάδα του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα, ενώ στο 73ο λεπτό του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ξανά με τους Ηπειρώτες ισοφάρισε 1-1.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο Ολυμπιακός παρουσιάζει και επιθετικό πλουραλισμό, αφού συνολικά 18 παίκτες έχουν σκοράρει έστω ένα γκολ τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι σκόρερ:

1. Ελ Αραμπί (28)

2. Μασούρας (15)

3. Χασάν (15)

4. Φορτούνης (9)

5. Μπρούμα (9)

6. Μπουχαλάκης (5)

7. Εμβιλά (5)

8. Καμαρά (4)

9. Βρουσάι (3)

10. Ανδρούτσος (2)

11. Βαλμπουενά (2)

12. Κάιπερς (2)

13. Σουντανί (2) - αγωνίζεται στην Αλ - Φατέχ

14. Σεμέδο (1)

15. Μπα (1)

16. Σισέ (1) - δανεικός στη Σεντ Ετιέν

17. Παπασταθόπουλος (1)

18. Καφού (1) - δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ