ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η "εκδίκηση" του Σωκράτη

Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μικέλ Αρτέτα σε συνέντευξη Τύπου της Άρσεναλ πριν από ματς στο Europa League
Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Μικέλ Αρτέτα σε συνέντευξη Τύπου της Άρσεναλ πριν από ματς στο Europa League EUROKINISSI SPORTS

Πέρυσι ως παίκτης της Άρσεναλ ο Παπασταθόπουλος είδε την τύχη να χαμογελά στον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό. Πλέον ως παίκτης του Ολυμπιακού θέλει να δώσει ξανά απαντήσεις στην Άρσεναλ και τον προπονητή της, Μικέλ Αρτέτα.

Όσες φορές κι αν το πούμε, όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο μικρές ιστορίες. Μια τέτοια σκάρωσε η κληρωτίδα, με πρωταγωνιστές τον προπονητή της Άρσεναλ Μικέλ Αρτέτα και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Τον άνθρωπο που επί της ουσίας άνοιξε την πόρτα στον 32χρονο στόπερ να αποχωρήσει από το Emirates για να συνεχίσει από τον Γενάρη την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη ή δεν παρακολουθούν φανατικά το ρεπορτάζ, ο "Πάπα" αποχώρησε από τη Ντόρτμουντ για να ενταχθεί στο ρόστερ των "κανονιέρηδων" τον Ιούλιο του 2018, με το αντάλλαγμα στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και ξεκίνησε ως βασικότατη επιλογή. Στην πρώτη του σεζόν έπιασε τις 40 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, με προπονητή τον Ισπανό Ουνάι Έμερι. Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε ξανά βασικός, έπαιξε σε 29 παιχνίδια, αλλά από την ημέρα που έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία όλα άλλαξαν…

Ουσιαστικά από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, άρχισε σταδιακά να χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα, ενώ φέτος από το ξεκίνημα ήταν ουσιαστικά απενεργοποιημένος μέχρι την πρόσφατη λύση της συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, στη φάση των 32 του Europa League, με τη διαφορά ότι ο Αρτέτα δεν τον χρησιμοποίησε ως στόπερ, αλλά ως δεξιό μπακ στο Φάληρο. Λίγο έλειψε να σκοράρει, μάλιστα, στο "Καραϊσκάκης", αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε λίγο πριν αποχωρήσει από το τερέν, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη ρεβάνς του Λονδίνου είχε περάσει ως αλλαγή στο 103’ στη θέση του Μουστάφι.

Από εκείνη την επική πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στο Emirates με 1-2, ο Σωκράτης αγωνίστηκε σε άλλα τέσσερα όλα κι όλα παιχνίδια με τη φανέλα της Άρσεναλ και στη συνέχεια… σβήστηκε από τον αγωνιστικό χάρτη. Μπορεί ως καλός επαγγελματίας να μην έχει παραπονεθεί ποτέ δημόσια, ούτε να έχει αφήσει την παραμικρή μομφή, ωστόσο, είναι δεδομένο πως έχει παράπονα από τη διαχείριση του Αρτέτα, ο οποίος φρόντισε να του δείξει, εμμέσως πλην σαφώς, και αρκετά άκομψα την πόρτα της εξόδου…

Η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Παπασταθόπουλος θα τεθεί σε λίγες μέρες αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του και σίγουρα θα αντιμετωπίσει αυτά τα παιχνίδια με αυξημένο κίνητρο και με διάθεση για ρεβάνς. Όντας 2,5 χρόνια κανονιέρης, έως μέχρι πριν από λίγες ημέρες, δεν υπάρχει κάτι που να μη γνωρίζει για την αγγλική ομάδα. Καλύτερο… βοηθό για τα δύο ματς που έρχονται, με δεδομένο τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δεν θα μπορούσε να έχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Η Άρσεναλ θα ψάξει τη ρεβάνς για τον περσινό οδυνηρό αποκλεισμό και ο Σωκράτης τη δική του... Για να αποδείξει σε όλους και πρώτα στον αντίπαλο προπονητή πως άξιζε καλύτερης μεταχείρισης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Σωκράτης παραμένει φίλος με τους περισσότερους παίκτες της Άρσεναλ, με τους οποίους μοιραζόταν όχι μόνο την ίδια φανέλα, αλλά και τα ίδια αποδυτήρια. Τους ξέρει και τον ξέρουν από την καλή και την ανάποδη. Δεν έχουν, εξάλλου, κάτι να χωρίσουν. Θα λύσουν τις διαφορές τους στο χορτάρι και μέχρι εκεί. Το κίνητρο, ωστόσο, θα είναι στο… Θεό και για τη μία πλευρά και για την άλλη… Η εκδίκηση, πάντως, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΡΣΕΝΑΛ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ