ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δεύτερη ευκαιρία του Πέπε

Ο Πέπε
Ο Πέπε EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον θέλει και τον περιμένει. Ο Πέπε μαζεύει αγώνες με τη φανέλα της Φαμαλικάο, ανεβάζει την απόδοσή του, ετοιμάζεται για επιστροφή στου Ρέντη, αλλά υπάρχει ένα "αγκάθι".

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς βαθύς γνώστης του ποδοσφαίρου ή να έχει παρτίδες με μάνατζερ για να καταλάβει ότι ο Μαντί Καμαρά ψάχνεται εδώ και καιρό για μεταγραφή στο εξωτερικό ενόψει καλοκαιριού. Μετά από τρεις πολύ γεμάτες σεζόν στον Πειραιά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ο διεθνής με τη Γουινέα μέσος εκτιμά πως έφτασε η ώρα για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, με την ΠΑΕ να έχει ορίσει το αντίτιμο στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Με την “επόμενη μέρα” του Καμαρά, στην αναζήτηση της καλύτερης δυνατής προοπτικής, έχει ασχοληθεί ακόμη και ο μεγαλοατζέντης Μίνο Ραϊόλα, από τη στιγμή που ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις από τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπό του, Πιέρ Ισά. Μέσα σε όλη αυτή τη… φασαρία, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να ετοιμάσει τα πλάνα του με ή χωρίς τον Καμαρά για την επόμενη περίοδο.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΕΠΕ

Στο μυαλό του έχει έτοιμο και τον αντικαταστάτη, αλλά είναι άγνωστο αν ο “εκλεκτός” θα μπορέσει να καλύψει το πιθανό κενό. Στον Πορτογάλο Πέπε αναφερόμαστε, ο οποίος παρά τις μεγάλες προσδοκίες, πέτυχε από λίγα έως ελάχιστα στο πρώτο εξάμηνο παρουσίας του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει ως δανεικός στην πατρίδα του και να αγωνιστεί ως το τέλος της περιόδου με τη Φαμαλικάο. Παρέα με τον συμπατριώτη του Ρούμπεν Βινάγκρε που επίσης πέρασε από τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

Ο Πέπε που έχει περάσει απ’ όλες τις “μικρές” Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας ως βασικό στέλεχος, ξεκίνησε με χαμηλές στροφές στη νέα του ομάδα, αλλά πλέον μετράει 15 συμμετοχές, όλες -πλην μίας- ως βασικός, ενώ στο προχθεσινό 1-0 επί της Σάντα Κλάρα αναδείχθηκε MVP του ματς. Τα μαζεμένα 90άλεπτα φαίνεται πως του έκαναν καλό στην προσπάθεια να βρει το ρυθμό του και να αναδείξει στο χορτάρι τις αδιαμφισβήτητες αρετές του. Άλλο που δεν θέλει και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος τον εισηγήθηκε με θέρμη πέρυσι το καλοκαίρι και η διοίκηση πλήρωσε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αγοράσει από τη Γκιμαράες.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα ερωτηματικό το οποίο παραμένει και όπως όλα δείχνουν θα απαντηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Πέπε δεν έχει καταφέρει ακόμη φέτος να κάνει σεφτέ σε γκολ ή ασίστ. Παρότι από τις 4 Φλεβάρη παίζει διαρκώς και αποτελεί βασικό γρανάζι της Φαμαλικάο, δεν έχει μπορέσει να σκοράρει ή έστω να δώσει μια τελική πάσα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από μια ομάδα με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Καμαρά είναι φέτος μέσα σε 8 γκολ (4 κι άλλες τόσες ασίστ), ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έχουν βοηθηθεί σε αυτό τον τομέα και από τον Μπουχαλάκη (5 γκολ, 6 ασίστ) και από τον Εμβιλά (5 γκολ, 2 ασίστ).

Από την άλλη πλευρά, ο Πέπε που παίζει στο “6” και το “8”, έχει τη δικαιολογία ότι αγωνίζεται σε μια μικρομεσαία ομάδα της Πορτογαλίας που μέχρι πριν από λίγο καιρό πάλευε να σωθεί, η οποία σκοράρει με το σταγονόμετρο. Σε ένα σύνολο με την επιθετική δραστηριότητα του Ολυμπιακού ασφαλώς και θα βρεθεί πιο κοντά στο γκολ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αρπάξει την ευκαιρία και να πείσει ότι αξίζει τη φανέλα…

Εν ολίγοις στη διάρκεια της προετοιμασίας θα κληθεί να δείξει ότι είναι πλέον έτοιμος να ανταποκριθεί στη σκόνη που σήκωσε η μεταγραφή του. Σε λίγες μέρες (20/5) κλείνει τα 24, άρα είναι και αρκετά ώριμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας του Πειραιά. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ