ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η δεύτερη ευκαιρία του Κούτρη στα γήπεδα της Αυστρίας

Ο Κούτρης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Ριντ
Ο Κούτρης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Ριντ INTIME SPORTS

Ο Λεονάρντο Κούτρης είχε μία πολύ καλή εμφάνιση στο φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στη Ριντ. Η παρουσία του 26χρονου αριστερού μπακ στην Αυστρία λειτουργεί και σαν μία δεύτερη ευκαιρία στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός έδωσε την Παρασκευή (24/6) το πρώτο φιλικό στο πλαίσιο του βασικού σταδίου προετοιμασίας του στην Αυστρία. Η ήττα από τη Ριντ με 2-0 ήταν η πρώτη πράξη των έξι αγώνων που θα δώσουν οι ερυθρόλευκοι στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης. Ήδη η δεύτερη πράξη θα παιχτεί στην Χίμπερ Αρίνα απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ το Σάββατο (25/6, 19:00).

Ο Λεονάρντο Κούτρης θα συναντήσει ξανά την ομάδα με την οποία αγωνίστηκε τις τελευταίες δύο σεζόν. Αυτή τη φορά όμως θα φοράει τη φανέλα των Πειραιωτών. Ο 26χρονος αριστερός μπακ επέστρεψε στους ερυθρόλευκους έπειτα από "ταξίδι" δυόμιση ετών σε Ισπανία (Μαγιόρκα) και Γερμανία (Ντίσελντορφ).

Ο Κούτρης φαίνεται έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει πως βλέπει κάτι σ' αυτόν και γι' αυτόν τον λόγο τον πήρε μαζί του στην προετοιμασία στην Αυστρία, την ώρα που άλλοι έμειναν πίσω. Στο πρώτο φιλικό απέναντι στη Ριντ ο 26χρονος αριστερός μπακ αγωνίστηκε βασικός έως και το 61ο λεπτό, όταν άλλαξε σχεδόν ολόκληρη η ενδεκάδα.

Η παρουσία του ήταν πάρα πολύ θετική. Έτρεχε ολόκληρη την αριστερή πλευρά και βοηθούσε συνεχώς με τα ανεβάσματά του παρέχοντας βοήθεια πότε στον Φαντιγκά, πότε στον Ζοάο Καρβάλιο, οι οποίοι αγωνίζονταν σε αυτήν την πλευρά. Μάλιστα, στο 36ο λεπτό έχασε και την κορυφαία ευκαιρία των ερυθρόλευκων, όταν το σουτ του με το αριστερό στα όρια της περιοχής, πέρασε για λίγο άουτ. Ο Κούτρης ήταν από τα πρόσωπα της καλής εικόνας του α' μέρους.

Μένει να φανεί ποια θα είναι και η παρουσία στα επόμενα παιχνίδια. Ο Κούτρης με τη διάθεσή του δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Θυμίζουμε πως στη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν σχεδόν μονίμως ο... ακούραστος, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Ωστόσο, θα χρειαστεί και βοήθεια τη νέα χρονιά και ο Κούτρης θα μπορούσε να είναι εκείνος που θα του την προσφέρει.

Βέβαια, μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Κίτσος. Δεν βρίσκεται προς το παρόν στην προετοιμασία των ερυθρόλευκων, αλλά είναι ένας παίκτης για τον οποίο έχει σχέδια ο Ολυμπιακός και έδειξε τη σεζόν που πέρασε ότι έχει δυνατότητες.

Η καλή απόδοση του Φαντιγκά

Ο παίκτης του Ολυμπιακού, πλην του Κρίστινσον, που αγωνίστηκε περισσότερο απ' όλους στο φιλικό κόντρα στη Ριντ είναι ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Συγκεκριμένα έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 75 λεπτά, όταν στη θέση του πέρασε ο Ντιμπί Κεϊτά.

Ο 21χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός κινήθηκε στο πρώτο μέρος κυρίως ως 10άρι πίσω από τον Αραμπί, ενώ συχνά άλλαζε θέση και με τον Ζοάο Καρβάλιο στην αριστερή πλευρά. Μετά τις αλλαγές του Μαρτίνς στο 61' και την αλλαγή σχηματισμού σε 4-4-2 μονιμοποιήθηκε στην πτέρυγα, μέχρι και την αποχώρησή του.

Η γενικότερη παρουσία του ήταν θετική. Ήταν από τους πιο κινητικούς παίκτες του Ολυμπιακού και έψαχνε συνεχώς το ρήγμα στην άμυνα της Ριντ. Στο 29' έχασε και την πρώτη καλή στιγμή των ερυθρόλευκων, έπειτα από συνδυασμό του με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Φαντιγκά τον περασμένο χειμώνα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Στο πρόσωπό του έβλεπε και βλέπει μία περίπτωση τύπου Αγκιμπού Καμαρά. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε σε επτά παιχνίδια με την πρώτη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις. Η προετοιμασία στην Αυστρία θα μπορέσει να τον βοηθήσει περισσότερο, ώστε ο ρόλος του τη νέα σεζόν να είναι αυξημένος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ