ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αντίδραση ενόψει ΠΑΟΚ, η παρόμοια προσέγγιση με το 3-0 και η αλλαγμένη κατά το ήμισυ ενδεκάδα

Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Άντβερπ
Ο Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του Ολυμπιακού κόντρα στην Άντβερπ INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ (20:30, 24/10, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) σε ένα παιχνίδι παρόμοιων συνθηκών με τις περσινές. Έτοιμοι να αντιδράσουν οι ερυθρόλευκοι για το +4 στη βαθμολογία.

Οι συνθήκες είναι παρόμοιες. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ την περασμένη περίοδο με άδειες τις εξέδρες στο Καραϊσκάκης, λόγω της πανδημίας της Covid-19, με άδειες θα τον υποδεχτεί και την Κυριακή το βράδυ (20:30, 24/10, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) εξαιτίας της τιμωρίας μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στην πειραϊκή ομάδα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Επίσης, πέρυσι είχε συμβεί το εξής: πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι στο Νέο Φάληρο για το πρωτάθλημα όπου ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 3-0 και είχε και τρία δοκάρια, οι μεν ερυθρόλευκοι προέρχονταν από τη νίκη 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, ο δε Δικέφαλος ερχόταν από την ισοπαλία 2-2 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Τώρα, ο Ολυμπιακός προέρχεται πάλι από νίκη εκτός έδρας 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ στα Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ πάλι από ισοπαλία εντός 4-4 με αντίπαλο τον Βόλο.

Παρόμοια με την περασμένη σεζόν αναμένεται να είναι η προσέγγιση και του αγώνα που έρχεται από πλευράς Μαρτίνς (οι Πειραιώτες είχαν παραταχθεί με σύστημα 4-3-3). Με τη διαφορά, όμως, ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί έτσι κι αλλιώς με αλλαγμένη τη μισή ενδεκάδα. Και αυτό, καθώς δεν υπάρχουν πια στο ρόστερ του ο Σα, ο Ραφίνια και ο Μπρούμα, ο Φορτούνης είναι τραυματίας και ο Σεμέδο δεν υπολογίζεται.

Πλέον, κάτω από τα δοκάρια είναι ο Βατσλίκ, στα στόπερ βασικοί είναι ο Παπασταθόπουλος και ο Σισέ (ενώ πέρυσι στο ματς με τον ΠΑΟΚ είχαν παίξει ο Σεμέδο και ο Μπα), δεξιά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Λαλά ή ο Ανδρούτσος και στα πλάγια της επίθεσης αναμένεται να πάρουν θέση δύο εκ των Μασούρα, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά και Ροντρίγκες (τον προηγούμενο Ιανουάριο ήταν ο Μπρούμα και ο Φορτούνης).

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες διαφορές: Πρώτον, ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται αγωνιστικά στην κατάσταση που ήταν τον περασμένο χειμώνα. Δεύτερον, οι δύο ομάδες είχαν ενδιάμεσα ευρωπαϊκούς αγώνες, οι ερυθρόλευκοι στη Φρανκφούρτη και ο δικέφαλος στη Κοπεγχάγη που διαφοροποίησαν κάπως την ψυχολογία. Τρίτον, είχαν παιχτεί αρκετά παιχνίδια στο Πρωτάθλημα (το περυσινό ματς έγινε την 19η αγωνιστική), ενώ τώρα είμαστε στο ξεκίνημα (7ηαγωνιστική) της Super League 1. Και, τέταρτον, στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθεται πια ο Λουτσέσκου και όχι ο Γκαρσία.

Οι παίκτες του Μαρτίνς είναι έτοιμοι να αντιδράσουν

Σε κάθε περίπτωση, ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι έτοιμοι να βγάλουν αντίδραση και επιθυμούν διακαώς τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, αφενός μεν για να αυξήσουν στο +4 την μεταξύ τους απόσταση στη βαθμολογία αφετέρου δε να στείλουν το μήνυμα στους ανταγωνιστές του ότι ξέρουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και εξακολουθούν να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα την εικόνα τους. Να γίνουν πιο πειστικοί και αποτελεσματικοί στην επίθεση, διότι στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό στο Νέο Φάληρο είχαν 19 και 18 τελικές προσπάθειες αντίστοιχα, αλλά έμειναν στη λευκή ισοπαλία.

Παράλληλα, χρειάζεται να έχουν καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, να είναι πιο συμπαγής και πιο συγκεντρωμένοι στις στημένες φάσεις. Διότι, μέχρι τώρα -κι ας πρόκειται για εκτός έδρας ματς- έχουν δεχτεί 9 τελικές από τον ΠΑΣ Γιάννινα, 9 από τον Αστέρα Τρίπολης και 15 από τη Λαμία.

Μάλιστα, στην Ευρώπη, όπου ο βαθμός δυσκολίας είναι σαφώς μεγαλύτερος, η Άιντραχτ έκανε 19 τελικές προσπάθειες εις βάρος του Ολυμπιακού, η Φενέρμπαχτσε 16 και η Αντβέρπ 17. Οι συνολικά 52 τελικές προσπάθειες των αντιπάλων σε μόλις τρία παιχνίδια είναι πολλές για την άμυνα των ερυθρόλευκων και ο Μαρτίνς θα πρέπει να βρει τη λύση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Κατά συνέπεια, απαιτείται αντίδραση, κατάλληλη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, σωστές ιδέες, συγκέντρωση, πάθος και αποφασιστικότητα, προκειμένου ο Ολυμπιακός να φτάσει στην (πολύτιμη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους) νίκη επί του ΠΑΟΚ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ