ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς διάλεξε τον Κουντέ και τι περιμένει

Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς
Ο Πιερ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντς © 2021 ALEXANDER HASSENSTEIN/AP IMAGES

Ο Πιέρ Κουντέ ετοιμάζεται να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα για ιατρικά τεστ και υπογραφές και το SPORT24 αναλύει γιατί τον διάλεξε ο Μαρτίνς και τι ρόλο σκοπεύει να του αναθέσει στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός το συνηθίζει στην διάρκεια των μεταγραφών να επιστρέφει στον τόπο του… εγκλήματος. Όταν ένας ποδοσφαιριστής περάσει από το μικροσκόπιο του τμήματος σκάουτινγκ και της τεχνικής ηγεσίας, αρέσει και λαμβάνεται απόφαση να αποκτηθεί δεν βγαίνει από τη σχετική λίστα, ακόμη κι αν αποτύχει η πρώτη απόπειρα.

Παλιότερα αυτό ακριβώς είχε γίνει με τον Φινμπόγκασον. Ο Ισλανδός επιθετικός αγωνιζόταν στην Ολλανδία με τη Χέρενφεν, το πρώτο καλοκαίρι που τον διεκδίκησε η ομάδα του Πειραιά, τον "κέρδισε" ως δανεικό η ισπανική Σοσιεδάδ, αλλά ένα χρόνο αργότερα οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν και τον απέκτησαν (2015-2016).

Κάπως έτσι έχει η ιστορία και με τον Πιέρ Κουντέ. Ο Ολυμπιακός προφορικά τον είχε κλείσει το καλοκαίρι του 2018 με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς από την Ατλέτικο Μαδρίτης, πριν κάνει σφήνα εκατομμυρίων η Μάιντς και τον αγοράσει 7.500.000 €, με συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Οι τρεις παράμετροι για να έρθει ο Κουντέ

Στον Πειραιά είναι αναμενόμενο εδώ και μήνες ότι ο Μαντί Καμαρά θα αλλάξει φανέλα στη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρώτα άλλαξε ατζέντη (από τον Ισά στον Ραϊόλα) και στη συνέχεια θα αλλάξει και ομάδα, με τη Νάπολι να έχει μπει γερά στο παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τελευταία παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν, ο διεθνής από τη Γουινέα μέσος έμενε συχνά στον πάγκο, με σαφή την πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας να δει την ομάδα και χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που έπεσε ξανά στο τραπέζι η υποψηφιότητα Κουντέ, τρία πράγματα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν. Πρώτον κατά πόσο ο ποδοσφαιριστής είναι αποφασισμένος να έρθει αυτή τη φορά στην Ελλάδα και να μη… λακίσει όπως πριν από τρία χρόνια. Δεύτερον τα ποσά της μεταγραφής να μην είναι απαγορευτικά και τρίτον ο Κουντέ να έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στο γόνατο που τον οδήγησε στο χειρουργείο στα τέλη του Δεκέμβρη, παράμετρο για την οποία από την πρώτη στιγμή σας ενημέρωσε το SPORT24.

Στις πρώτες κουβέντες που έγιναν με τον εκπρόσωπό του, θέλησε να πάρει μέρος και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Ξεκαθάρισε στους ανθρώπους της ΠΑΕ ότι είναι πλέον υγιής από κάθε άποψη και θέλει σαν… τρελός να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως από ένα σημείο και μετά τα "έσπασε" με τον τεχνικό της Μάιντς, ο οποίος δεν του έδωσε ούτε λεπτό συμμετοχής στη διάρκεια του β’ γύρου. Παράλληλα, φρόντισε να στείλει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων για να αποδείξει ότι το πρόβλημα στον σύνδεσμο του γονάτου ανήκει στο παρελθόν. Δέχθηκε επίσης να έρθει με το ίδιο πάγιο ετήσιων αποδοχών (700-800 χιλιάδες), συν μπόνους κατάκτησης στόχων. Ουσιαστικά δηλαδή η κουβέντα με τη δική του πλευρά, έληξε με συνοπτικές διαδικασίες.

Παράλληλα, ο ίδιος και ο ατζέντης του πίεσαν τη Μάιντς με ατού το ότι έμενε ελεύθερος σε έναν χρόνο, άρα η ομάδα της Μπουντεσλίγκα δεν θα έπαιρνε φράγκο από τον Γενάρη και μετά, αν ο παίκτης υπέγραφε για το επόμενο καλοκαίρι. Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό έκλεισε εκεί που επιδίωξε από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του πρωταθλητή Ελλάδας, με ένα ποσό κάτω από τα 2 εκατομμύρια, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει αν η Μάιντς θα διατηρήσει ένα ποσοστό (10-15%) σε πιθανή μεταπώληση.

Ιδανικός αντι-Καμαρά

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Κουντέ θα κουμπώσει τέλεια στο ρόλο του Καμαρά. Είναι τρεχαντήρι, δυναμίτης από πλευράς φυσικών δυνάμεων, βγάζει ένταση στο παιχνίδι. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που μέτρησε πολύ στην τελική επιλογή είναι ότι ο Καμερουνέζος διεθνής χαφ μπορεί να οδηγήσει τη μπάλα κάθετα. Να επιδιώξει το "ένας με έναν", να διεμβολίσει, να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Γεννημένος στις 26 Ιουλίου του 1995, πριν καν δηλαδή πατήσει στα 26, ο Κουντέ έχει πολλά χρόνια μπροστά του, ενώ διαθέτει το σπάνιο προσόν να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια με την ίδια άνεση.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός κάλυψε το ενδεχόμενο κενό του Καμαρά πριν δημιουργηθεί, βάζει στη μηχανή του έναν παίκτη που αν ανταποκριθεί και στα ιατρικά τεστ, θα πέσει απευθείας στα βαθιά, ενώ από την πώληση του Μαντί διεκδικεί πάνω από 15 εκατομμύρια, έχοντας ξοδέψει το 1/5 αυτό του ποσού.

Θα δούμε τον Κουντέ και σε ρόλο δεύτερου αμυντικού μέσου δίπλα στον Εμβιλά ή τον Μπουχαλάκη, αλλά και μπροστά τους για να καλύπτει τα μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή σαν ψευτοδεκάρι, όπως έκανε και ο Καμαρά σε όσα παιχνίδια αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Αφού υπενθυμίσουμε ότι η ώρα άφιξής του είναι στις 15.00 της Τρίτης, εκείνο που απομένει είναι τα διαδικαστικά, οι υπογραφές και η σχετική ανακοίνωση…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ