ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φουλάρει για τερματοφύλακα και αριστερό μπακ

Ο Χοσέ Χολέμπας
Ο Χοσέ Χολέμπας EUROKINISSI SPORTS

Ο Χοσέ Χολέμπας είναι έτοιμος για το "αντίο", ο Ζοζέ Σα ετοιμάζει βαλίτσες για την Αγγλία και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετά τον Πιέρ Κουντέ, προχωρούν για άλλες δύο προσθήκες ενδεκάδας. Οι υποψήφιοι και οι πιθανότητες.

Δύο παίκτες έτοιμους να διεκδικήσουν φανέλα βασικού και να αποτελέσουν σημαντικά γρανάζια της επόμενης σεζόν πρόσθεσε στη μηχανή του το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός. Ο Βραζιλιάνος φορ Τικίνιο και ο Καμερουνέζος μέσος Πιέρ Κουντέ, δεσμεύθηκαν με τριετή συμβόλαια και η συνέχεια αναμένεται πάνω στο χορτάρι.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη για άλλες δύο προσθήκες για νευραλγικές θέσεις, όπως αυτή του τερματοφύλακα και του αριστερού μπακ. Ξετυλίγοντας το κουβάρι των εξελίξεων, η σημερινή μέρα είναι κομβική για τον Χοσέ Χολέμπας. Ο 37χρονος αριστερός μπακ που στο τελευταίο κομμάτι της περιόδου αγωνίστηκε και ως στόπερ στο 3-4-3 του Πέδρο Μαρτίνς, δεν δείχνει ως τώρα διάθεση να συνεχίσει παρά το κάλεσμα της τεχνικής ηγεσίας.

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν τον αντικαταταστάτη του Χολέμπας

Εδώ και καιρό έχει στα χέρια του πρόταση ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. Την Τετάρτη πέρασε από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη, τα είπε με τους παλιούς του συμπαίκτες και τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει λευκός καπνός. Δεν έχει αποφασίσει να συνεχίσει κι αν δεν το κάνει στη διάρκεια της μέρας (αύριο η αποστολή αναχωρεί για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία), τότε θα γραφτούν οριστικά οι τίτλοι τέλους.

Κατ’ επέκταση οι "ερυθρόλευκοι" θα εντείνουν την προσπάθεια για την απόκτηση του αντικαταστάτη του, ενώ μπορεί να ανοίξει και θέμα απόκτησης αριστερού στόπερ, με τον Δημήτρη Σιόβα πάντα στα υπόψη παρότι δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο για ευνόητους λόγους.

Είναι γεγονός ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν τσεκάρει αρκετές περιπτώσεις. Ο Λυκογιάννης θέλει να συνεχίσει στο εξωτερικό, το ίδιο και ο Κούτρης, ενώ ο Πορτογάλος Γιούρι Ριμπέιρο που έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ αξιόλογη περίπτωση, αν έβλεπε με πιο καλό μάτι το ενδεχόμενο της μετακόμισης στην Ελλάδα. Στη λίστα υπάρχουν κι άλλα ονόματα με ενδιαφέρον, ενώ είναι πολύ πιθανό η λύση να προκύψει τελικά από την πλευρά του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος μίλησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για όλα τα ενδεχόμενα.

Μετράει μέρες ο Σα, τα δεδομένα για τους υποψήφιους τερματοφύλακες

Δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι ο Ζοζέ Σα μετράει μέρες στο μεγάλο λιμάνι μέχρι να πάρει φύλλο πορείας για την Αγγλία και τη Γουλβς. Οι "ερυθρόλευκοι" θα βάλουν στο ταμείο τους ένα ποσό κοντά στα 13 εκατομμύρια ευρώ της σχετικής ρήτρας και ψάχνουν ήδη για τον διάδοχο. Το SPORT24 σας ενημέρωσε από την προηγούμενη εβδομάδα για την υποψηφιότητα του Κλαούντιο Ράμος (29) της Πόρτο, ο οποίος έχει θέσει ήδη θέμα αποχώρησης από το “Ντραγκάο”.

Υπό παρακολούθηση είναι εδώ και καιρό και ο -ελεύθερος από τη Σεβίλλη- 32χρονος Τσέχος Τόμας Βάτσλικ που αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα στην τελική φάση του Euro 2020. Πρόκειται για έναν υψηλού επιπέδου τερματοφύλακα, ο οποίος είναι θετικός στην προοπτική του Ολυμπιακού, όπως έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή.

Πέρυσι, ωστόσο, ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς και θα μετρήσει στην τελική απόφαση το πόσο εύθραυστος μπορεί να αποδειχθεί στη διάρκεια μιας πολύ απαιτητικής σεζόν. Παράλληλα, είναι λογικό και ο ίδιος να θέλει να κεφαλαιοποιήσει τις καλές του εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να μη βιαστεί να πάρει την τελική απόφαση. Σε μια τέτοια περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούν να περιμένουν…

Για τον Φαμπιάνο της Ομόνοιας εδώ και μέρες έχετε διαβάσει σε σχετικό ρεπορτάζ πως η περίπτωσή του έχει μείνει πίσω στη λίστα, προφανώς επειδή οι πρωταθλητές Ελλάδας αναζητούν κάτι καλύτερο από τον 33χρονο Βραζιλιάνο.

Εν ολίγοις μετά το οριστικό ξεκαθάρισμα της υπόθεσης Χολέμπας, αναμένονται νέες αφίξεις ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το αν θα προηγηθεί ο νέος κίπερ ή ο νέος αριστερός μπακ που θα πλαισιώσει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, θα το δείξει ο χρόνος.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ