ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Φέρνει τον Πιέρ Κουντέ για αντί - Καμαρά

Ο Πιέρ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντζ
Ο Πιέρ Κουντέ με τη φανέλα της Μάιντζ © 2020 ALEXANDER HASSENSTEIN / GETTY POOL / AP IMAGES

Ο διεθνής Καμερουνέζος χαφ άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τη Μάιντς, χτύπησε αυτή του Ολυμπιακού και μετά την προφορική συμφωνία μαζί του, η μεταγραφή έχει μπει στο τελικό στάδιο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της υποψηφιότητας του Πιέρ Κουντέ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού. Όπως από το πρωί του Σαββάτου (19/06) διαβάσατε στο SPORT24, ο διεθνής Καμερουνέζος χαφ που είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη πριν από τρία χρόνια, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά του 25χρονου μέσου τοποθέτησε ξανά το όνομά του στις μεταγραφικές αναζητήσεις των “ερυθρολεύκων”. Οι κακές σχέσεις του Κουντέ με τη Μάιντς μετά τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο χειρουργείο τέλη Δεκέμβρη (ρήξη συνδέσμου) και από εκεί στην… κατάψυξη, αφού δεν έπαιξε μέχρι το τέλος της σεζόν, άνοιξαν την πόρτα της εξόδου.

Το γραφείο που εκπροσωπεί τον Αφρικανό χαφ, ήξερε ότι ο πελάτης του βρέθηκε πολύ κοντά στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2018, πριν “σκάσει” η γερμανική ομάδα 7,5 εκατομμύρια και συμφωνήσει σε χρόνο ρεκόρ με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Φαίνεται πως η επιστροφή στο προσκήνιο έγινε στο πλέον κατάλληλο timing, καθώς ο Μαντί Καμαρά είναι (μαζί με τον Ζοζέ Σα) φευγάτος. Από τη στιγμή άλλωστε που τον ανέλαβε ο Μίνο Ραϊόλα, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω – κάτω για να μην φτιάξει τη δουλειά ο Ιταλός μεγαλοατζέντης, με τη Νάπολι ή όποιον άλλο ενδιαφερόμενο.

Ο Κουντέ είναι περισσότερο 8άρι, παρά 6άρι, πολύ δυνατός, με καλά τρεξίματα, μαχητικός, με ευχέρεια στο κουβάλημα της μπάλας. Το συμβόλαιό του με τη Μάιντς λήγει σε έναν χρόνο, είναι δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει και σε προφορικό επίπεδο έχει συμφωνήσει ήδη με τον Ολυμπιακό.

Με ετήσιες αποδοχές που προσεγγίζουν με τα μπόνους το ένα εκατομμύριο, ο Κουντέ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με τη Μάιντς να βάζει στο ταμείο της ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια, ενώ γίνεται κουβέντα και για ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης (10-15%).

Είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήθελαν να πάρουν τα μέτρα τους πριν οι επαφές για πώληση του Καμαρά φτάσουν σε τελικό στάδιο και ο Κουντέ φαντάζει ως ο πλέον ικανός διάδοχος του Μαντί. Στην παρούσα φάση το deal εκκρεμεί ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά εδώ πού φτάσαμε μοιάζει με θέμα χρόνου η οριστική συμφωνία, για την οποία πιέζει και ο ποδοσφαιριστής.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του Κουντέ είναι πως χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δύο του πόδια, κυρίως το αριστερό, ενώ η καλή του φυσική κατάσταση, του επιτρέπει να πατά συχνά περιοχή.

Είναι 19 φορές διεθνής με την Εθνική Καμερούν (ένα γκολ), με τη Μάιντς φέτος μέτρησε 11 ματς, ενώ συνολικά έπιασε τις 70 συμμετοχές στην τριετία. Παλιότερα με τη Γρανάδα είχε 38 εμφανίσεις και 5 γκολ, ενώ με τη Β’ ομάδα της Ατλέτικο έπαιξε σε 35 ματς και σκόραρε 2 φορές.

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτου, η μεταγραφή αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες μέρες, με τον ποδοσφαιριστή να περνά από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, καθώς έμεινε για αρκετά μεγάλο διάστημα εκτός, με μόλις τρεις παρουσίες στην Εθνική του ομάδα το τελευταίο εξάμηνο.

Επειδή, όμως, και πριν από τρία χρόνια ήταν έτοιμος να έρθει και τελικά κατέληξε στη Γερμανία, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κρατούν ακόμη μικρό καλάθι...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ