ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επαφές για τον Γιαν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γιαν Κόουτο με τη φανέλα της Μπράγκα
Ο Γιαν Κόουτο με τη φανέλα της Μπράγκα AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Ο Γιαν Κόουτο έχει μπει ξανά στο στόχαστρο του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του 19χρονου Βραζιλιάνου δεξιού μπακ και από εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν επαφές με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Γιαν Κόουτο, ο οποίος είχε απασχολήσει το περασμένο καλοκαίρι τον Ολυμπιακό, αρέσει τόσο στη διοίκηση όσο και στον Πέδρο Μαρτίνς και υπάρχει νέα κινητικότητα γύρω από την περίπτωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγγλία, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο του 19χρονου ποδοσφαιριστή και από εβδομάδα αναμένεται να έχουν επαφές με τη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός (που είναι κάτοχος πορτογαλικού διαβατηρίου) συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στην καλύτερη τριάδα των δεξιών μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goalpoint.pt. Ο Κόουτο, πριν ακόμη κλείσει τα 20 του χρόνια (έχει γενέθλια στις 3 Ιουνίου), έκανε καλό πρωτάθλημα με την Μπράγκα στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός (42 αγώνες, 1 γκολ, 4 ασίστ), συγκεντρώνοντας πάνω του τα βλέμματα αρκετών ομάδων, μεταξύ των οποίων, του Ολυμπιακού και της Φλαμένγκο.

Ενδεικτικό της καλής παρουσίας του νεαρού μπακ στην Πορτογαλία ήταν το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω μόνο από τον Πέδρο Πόρο της Σπόρτινγκ Λισαβώνας, ο οποίος κοστολογείται πάνω από 25.000.000, και τον Ζοάο Μάριο της Πόρτο, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 12.000.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία, είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα, δηλαδή να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει ήδη δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των ερυθρόλευκων και του ατζέντη του παίκτη, οπότε σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Η πειραϊκή ομάδα θα ήθελε τον 19χρονο ποδοσφαιριστή με ετήσιο δανεισμό και οψιόν αγοράς, αλλά για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις των Πολιτών. Η αγγλική ομάδα έδωσε πέρυσι το καλοκαίρι τον νεαρό στην Μπράγκα, χωρίς όμως να προβλεφθεί οψιόν αγοράς, καθώς τον πιστεύει και θέλει να επενδύσει πάνω του. Το ίδιο είχε πράξει και ένα χρόνο νωρίτερα, με τον δανεισμό του παίκτη στη Ζιρόνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τον Κόουτο από την Κοριτίμπα τον Ιούλιο του 2020 αντί 6.000.000 ευρώ, λίγες ημέρες μετά αφότου έκλεισε τα 18 χρόνια του. Με εισήγηση του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο παίκτης δόθηκε δανεικός την τελευταία διετία προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, καθώς ο Ισπανός προπονητής υπολόγιζε στη δεξιά πλευρά της άμυνας παίκτες της αξίας και της εμπειρίας του Ζοάο Κανσέλο και του Κάιλ Γουόκερ και ενίοτε του Τζον Στόουνς.

Πλέον, η αγγλική ομάδα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο νέου δανεισμού του Κόουτο (έχει συμβόλαιο με τη Σίτι μέχρι το καλοκαίρι του 2025), ενώ ο ποδοσφαιριστής καταλαβαίνει πως, με την υπάρχουσα κατάσταση στο γεμάτο ρόστερ των πρωταθλητών της Πρέμιερ Λιγκ, ακόμη και αν παραμείνει, δεν θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής τη νέα περίοδο.

Θετικός ο Βραζιλιάνος

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βραζιλιάνος είναι θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι θα παίξει σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, κατακτά τίτλους στην Ελλάδα και έχει την προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League. Δεν πρόκειται πάντως για εύκολη υπόθεση, καθώς ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να έχουν επαφές με την Μάντσεστερ Σίτι την προσεχή εβδομάδα για να διαπιστώσουν αν μπορεί να προχωρήσει η περίπτωση του νεαρού δεξιού μπακ χαφ και με ποιο καθεστώς.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έχει στα υπόψη και άλλους δεξιούς μπακ, μεταξύ των οποίων, τον Τζορτζ Μπάλντοκ που κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος για τα παιχνίδια του UEFA Nations League και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ φέρεται να κοστολογεί στα 3.000.000 ευρώ. Υπάρχουν ανάλογες ή ακόμη και πιο ακριβές περιπτώσεις, όπως Μπουνά Σαρ της Μπάγερν και ο Πάμπλο Μαφέο, τον οποίο αγόρασε η Μαγιόρκα από την Στουτγκάρδη (3.000.000) κάνοντας χρήση της οψιόν αγοράς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ