ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αλλάζει η μισή ενδεκάδα

Ο Πέπε κοντρολάρει την μπάλα στον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.
Ο Πέπε στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο EUROKINISSI SPORTS

Για πρώτη φορά παίρνουν φανέλα βασικού στη σημερινή (15.00) αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης οι Ντρέγκερ, Βινάγκρε, Πέπε, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει κι άλλες αλλαγές για το τρίποντο, αλλά και για ανάσες ενόψει Σίτι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο “Γ. Καραϊσκάκης” (15.00). Οι “ερυθρόλευκοι” προέρχονται από την πρώτη τους ευρωπαϊκή ήττα στο πλαίσιο του Champions League, από την Πόρτο και ενόψει του αγώνα με τη Σίτι στο Μάντσεστερ την προσεχή Τρίτη, θέλουν να πετύχουν ένα ακόμη τρίποντο εντός των συνόρων.

Μέχρι τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε τον περσινό κορμό της ομάδας του, αλλά από σήμερα θα ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο ορισμένα από τα “όπλα” που προστέθηκαν τελευταία στη φαρέτρα. Όπως το συνηθίζει, ο Πορτογάλος κόουτς δεν βιάστηκε να εντάξει τους νέους στο πρόγραμμα των αγώνων, πριν μάθουν σωστά το μάθημά τους, αλλά από σήμερα μεγαλώνουν και οι επιλογές και η… ενδεκάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το αθλητικό κέντρο του Ρέντη, συγκριτικά με τον αγώνα της Τετάρτης, αναμένεται να αλλάξει η μισή ενδεκάδα. Από την “αποστολή” που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, απουσιάζουν οι “σημαδεμένοι” από τον Covid-19 Καμαρά, Μπα και Σουντανί, ενώ έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης και ο Βραζιλιάνος Ραφίνια που παίζει σερί από το πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο 24χρονος Τυνήσιος μπακ χαφ Μοχάμεντ Ντρέγκερ, πρώην παίκτης της Πάντερμπορν. Πέρυσι είχε 18 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ. Σε λίγες ώρες θα πάρει το βάπτισμα του πυρός με την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο στην αριστερή πτέρυγα με τον Ρούμπεν Βινάγκρε, ο οποίος ως τώρα έχει παίξει για μερικά λεπτά ως αλλαγή. Λογικά θα αντικαταστήσει τον “τούρμπο” Χολέμπας που όπως όλα δείχνουν θα είναι βασικός και κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδίολα.

Στο κέντρο της άμυνας δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις λόγω της απουσίας του Μπα. Σεμέδο και Σισέ θα καλύψουν τις θέσεις των στόπερ μπροστά από τον Ζοζέ Σα. Αν κριθεί ότι ο Ρούμπεν πρέπει να ξεκουραστεί, θα καλύψει το κενό ο πολύπειρος Αβραάμ Παπαδόπουλος. Νέο σχήμα, ωστόσο, θα προκύψει δεδομένα στον άξονα, όπου αναμένονται δύο αλλαγές. Ο Πορτογάλος Πέπε που έπαιξε για μερικά λεπτά στο “Ντραγκάο” θα αγωνιστεί δίπλα στον Εμβιλά ή τον Μπουχαλάκη, του οποίου το όνομα ήταν χθες πρώτο στην ανακοίνωση της αποστολής. Ήταν μια συμβολική κίνηση από τον κόουτς για να δείξει και με αυτό τον τρόπο πόσο τον υπολογίζει, παρά το λάθος του στη φάση του 1-0 με την Πόρτο.

Μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους θα πάρει θέση ο Κώστας Φορτούνης, αντί του Βαλμπουενά, με εναλλακτική επιλογή τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος είναι πλέον έτοιμος να ντεμπουτάρει, αλλά μάλλον θα καθίσει στον πάγκο. Για τα δύο “φτερά” δεν υπάρχει ακόμη κάτι δεδομένο. Τις θέσεις των Μασούρα και Ραντζέλοβιτς, διεκδικούν οι Μπρούμα και Λοβέρα, αλλά είναι άγνωστο αν θα γίνουν και οι δύο αντικαταστάσεις από το ξεκίνημα. Όσο για την επίθεση, ο Χασάν θα πάρει φανέλα βασικού για να δώσει ανάσες στον Ελ Αραμπί. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού είχε έρθει από τον πάγκο και στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (4-0), αλλά αυτό δεν τον είχε εμποδίσει να σημειώσει τρία γκολ μέσα σε διάστημα 35 λεπτών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ