ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ενδεκάδα ευκαιριών και δοκιμών απέναντι στον Άρη

Ο Φώτης Κίτσος
Ο Φώτης Κίτσος EUROKINISSI SPORTS

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Άρη (8/5, 21:00, Novasports Prime και LIVE από SPORT24) στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Πέδρο Μαρτίνς να ετοιμάζει μία ενδεκάδα ευκαιριών και δοκιμών με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Ποιες οι σκέψεις του Πορτογάλου.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη πανηγύρισε την επίτευξη του βασικού του στόχου. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και κατέκτησαν το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Πλέον απομένουν τέσσερα παιχνίδια για το τυπικό τέλος της φετινής σεζόν. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει στα τελευταίας ματς πράγματα και καταστάσεις ενόψει και της νέας χρονιάς. Αυτό μάλιστα σχεδιάζει να κάνει από το παιχνίδι στο Βικελίδης.

Την Κυριακή (8/5, 21:00, Novasports Prime και LIVE από SPORT24) ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Άρη για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten. Ο Πορτογάλος προπονητής θα κάνει αρκετές δοκιμές στο παιχνίδι απέναντι στους κιτρίνους με το μάτι του στην επόμενη σεζόν. Ήταν κάτι το οποίο είχε ξεκαθαρίσει από τις δηλώσεις του την Παρασκευή (6/5).

"Είναι μία ευκαιρία να δώσουμε χρόνο ξεκούρασης σε παίκτες που το χρειάζονται. Επίσης είναι ευκαιρία να κάνουμε τις αναλύσεις μας για τους παίκτες της επόμενης χρονιάς, ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα, για το ποιοι θα είναι μαζί μας στη συνέχεια. Να βγάλουμε σωστές εκτιμήσεις για το αν μπορούν να αποτελέσουν μέλη της επόμενης χρονιάς. Πρέπει να τους δούμε σε αγωνιστική δράση, να τους δώσουμε παιχνίδια και να κάνουν την απαιτούμενη προετοιμασία. Σκοπεύουμε να είναι μαζί μας στην προετοιμασία, να εκτιμηθούν καλύτερα" σχολίασε συγκεκριμένα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Στην προπόνηση της Παρασκευής ανέβηκαν στην α' ομάδα έξι παίκτης από τον Ολυμπιακό Β'. Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος ήταν γεμάτη νέο... αίμα, με παίκτες όπως ο Τζολάκης, ο Κινκουέ, ο Μπαγκαλιάνης, ο Κίτσος, ο Ξενιτίδης, ο Σουρλής και ο Μαρίνος. Πρόκειται για παίκτες που βοήθησαν όταν χρειάστηκε την πρώτη ομάδα, που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στην β' ομάδα και άλλοι ποδοσφαιριστές-επενδύσεις, όπως είναι ο Κινκουέ.

Παράλληλα, έμειναν έξω από την αποστολή οι τραυματίες Φορτούνης, Μπα, Σισέ, Μανωλάς και Ονιεκούρου και οι κουρασμένοι Λαλά, Μαντί, Μασούρας, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ, Ροντρίγκες, Παπασταθόπουλος και Βατσλίκ.

Ποια είναι το σχέδια αλλαγών του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης με πάρα πολλές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς πρόκειται να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ με νέα πρόσωπα σε όλες τις γραμμές. Κάτω από την εστία πρόκειται να είναι ο Τζολάκης, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μπαγκαλιάνη μπροστά τους. Ο Κινκουέ είναι λιγότερο πιθανός για το βασικό σχήμα, ωστόσο μπορεί να περάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Κίτσος θα τοποθετηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε μία θέση που έχει παίξει έξι φορές φέτος με την πρώτη ομάδα, ενώ στο άλλο πλευρό πρόκειται να αγωνιστεί ο Βρουσάι. Στον άξονα προβάδισμα έχουν οι Κανέ και Κούντε, δύο παίκτες με λίγο χρόνο συμμετοχής φέτος. Ωστόσο, υπάρχουν και οι Σουρλής - Ξενιτίδης, οι οποίοι μπορούν να δώσουν βοήθεια, είτε από την αρχή, είτε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά είναι από τους παίκτες στους οποίους "επένδυσε" τον Ιανουάριο ο Ολυμπιακός. Ο 21χρονος επιθετικός μέσος φέτος έχει αγωνιστεί 246 λεπτά και ο χρόνος του θα είναι αυξημένος στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Αρχής γενομένης από το ματς απέναντι στον Άρη, όπου είναι φαβορί να ξεκινήσει βασικός, είτε ως επιθετικός μέσος, είτε ως εξτρέμ. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πού θα κινηθεί ο Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος αναμένεται να είναι από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ρόνι Λόπες πήρε... μπροστά προς το τέλος του δανεισμού του από τη Σεβίλλη. Βοήθησε ουσιαστικά με δύο γκολ κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ. Έτσι λογικά θα εκκινήσει βασικός στο Κλεάνθης Βικελίδης. Επίσης, υπάρχουν οι Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά και ο νεαρός Μαρίνος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξτρέμ και ως επιθετικοί μέσοι. Όσον αφορά στη θέση του κεντρικού επιθετικού, ο Τικίνιο έχει προβάδισμα απέναντι στον Αραμπί, ο οποίος μπορεί να περάσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Καραργύρης, Τζολάκης, Κινκουέ, Καρμπόβνικ, Παπαδόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Κούντε, Λόπες, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Αγκιμπού Καμαρά, Ξενιτίδης, Βαλμπουενά, Κανέ, Σουρλής, Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Μαρίνος

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ