ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δεν υπάρχει χρόνος για μοιρολόι

Ο Ραφίνια στον αγώνα της Πόρτο με τον Ολυμπιακό
Ο Ραφίνια στον αγώνα της Πόρτο με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στην ήττα του Πόρτο. Το Σάββατο ο Απόλλων και την Τρίτη η Σίτι στο Μάντσεστερ δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω απογοήτευση και στεναχώρια. Μέσα τα κεφάλια και αλλαγές ενόψει.

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στη βάση της από το Πόρτο το απόγευμα της Τετάρτης (28/10). Οι "ερυθρόλευκοι" έφυγαν ηττημένοι από το Ντραγκάο, με αποτέλεσμα που θα μπορούσε να αποφευχθεί (2-0). Αυτό το δεύτερο γκολ καλό θα ήταν να μην είχε μπει ποτέ, αλλά καλά έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς και ρίσκαρε στα τελευταία λεπτά.

Δεν γίνεται να αποθεώνεται όταν ρισκάρει με τη Μαρσέιγ και δικαιώνεται και τώρα που το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το αντίθετο να τα ακούει. Στο κάτω - κάτω, είναι σπουδαίο για μια ελληνική ομάδα να περιορίζει την Πόρτο στο γήπεδό της και να επιδιώκει μάλιστα ο προπονητής της την ισοφάριση μέχρι τέλους, ενισχύοντας το σύνολό του μεσοεπιθετικά.

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ

Είναι λογική η απογοήτευση των "ερυθρόλευκων" για την πρώτη φετινή ήττα, αλλά χρόνος για... μοιρολόι δεν υπάρχει. Το Σάββατο (31/10, 15.00, Novasports 2HD) είναι προγραμματισμένος ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten (κορονοϊού επιτρέποντος) και τη Δευτέρα (2/11) ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ταξιδέψει ξανά εκτός των συνόρων, αφού την Τρίτη (3/11, 22.00, COSMOTE SPORT 2 HD) θα γίνει ο αγώνας με τη Σίτι στο Μάντσεστερ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του.

Οι απογοητευμένοι παίκτες του Ολυμπιακού στο Πόρτο
Οι απογοητευμένοι παίκτες του Ολυμπιακού στο Πόρτο EUROKINISSI

Ναι, θα αναλυθούν τα λάθη που έγιναν στην Πορτογαλία και όλοι πάνε παρακάτω. Κι ο Μπουχαλάκης το ξέρει ότι φέρει ευθύνη. Το δήλωσε και μόνος του. Γνωρίζει όμως ότι δεν μπορεί να το φέρει βαρέως και ότι έχει και τη στήριξη του προπονητή του. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος παίκτης είναι που κάνει λάθος, το οποίο παίζει κομβικό ρόλο και οδηγεί σε ήττα. Ένας επαγγελματίας αναγνωρίζει τι δεν έκανε σωστά και συνεχίζει.

ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι είναι προπονητής που, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα χρησιμοποιήσει νεοαποκτηθέντα μόνο όταν έρθει στο επίπεδο που θέλει εκείνος. Πέρασε αρκετό διάστημα για να ριχτεί στη μάχη ο Πέπε, ο Βινάγκρε και ο Μπρούμα. Έπαιξαν με την Πόρτο και η αλήθεια είναι πως όσο αγωνίστηκαν δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Ήταν φανερό πως θέλουν κι άλλο χρόνο. Φάνηκαν εκτός κλίματος. Περισσότερο ο Βινάγκρε.

Με τον Απόλλωνα είναι όμως η ευκαιρία για να παίξουν περισσότερο. Κακά τα ψέματα, μπορεί να είναι σούπερ ονόματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να αγωνιστούν για να αρχίσουν να παίρνουν τα πάνω τους. Αν δεν είναι τώρα η στιγμή να χρησιμοποιηθούν, με την πολύ πιο αδύναμη Ελαφρά Ταξιαρχία, πότε είναι; Το ξέρει καλά ο προπονητής. Αφήστε, δε, που υπάρχουν και παίκτες οι οποίοι πρέπει να πάρουν ανάσες.

Οι ακραίοι μπακ για παράδειγμα, ο 35χρονος Ραφίνια και ο 36χρονος Χολέμπας. Ο δεξιός ακραίος αμυντικός, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, μάλιστα, δεν έχει καν ντεμπουτάρει και βρίσκεται στους "ερυθρόλευκους" ένα μήνα.

Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΦΙΝΙΑ

Μαζί με τον Ματιέ Βαλμπουενά αποτελούν τα πιο "βαριά" ονόματα του "ερυθρόλευκου" ρόστερ. Παραστάσεις στο πιο ψηλό επίπεδο. Τίτλοι, πρωταθλήματα και διακρίσεις στο Champions League. Τα λόγια του Ραφίνια μετά την ήττα από την Πόρτο αξίζει να τα ακούσει κανείς. Τί είπε ο Ραφίνια;

"Είναι άδικο το αποτέλεσμα, ας είμαστε ειλικρινείς. Ήμασταν πολύ καλύτεροι. Κάναμε περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες. Στο Champions League πληρώνεις αυτά τα λάθη όμως. Είμαστε λυπημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά στο μέλλον θα επανορθώσουμε. Είμαστε ήρεμοι. Ξέρουμε ότι υπάρχει μέλλον, μένουν άλλα τέσσερα ματς. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Έχουμε ποιότητα, αυτοπεποίθηση και ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Τα πράγματα θα πάνε καλά φέτος. Πιστεύω στην ομάδα μας. Έχουμε μεγάλη ποιότητα και θα κάνουμε σπουδαία πράγματα".

Όταν ένας ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου εκφράζει τέτοια αισιοδοξία μετά από στραβό αποτέλεσμα, κάτι δείχνει. Αυτή η σιγουριά που εκπέμπει ο Βραζιλιάνος προς τους συμπαίκτες του και τον προπονητή δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια σεζόν ανάλογη αυτής που ολοκληρώθηκε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ