ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη με απουσίες

Ο Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Ρούμπεν Σεμέδο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη (5/5, 17:15, Novasports 1HD) έχοντας μάλιστα αρκετές απουσίες. Τα δεδομένα και οι σκέψεις του Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (5/5, 17:15, Novasports 1HD, SPORT 24) επιστρέφει στην αγωνιστική δράση. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την εμβόλιμη 7η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα ταξιδέψει στην συμπρωτεύουσα αυθημερόν για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Άλλωστε, το ματς με τους κίτρινους είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον τίτλο να έχει κριθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει μοναδικό στόχο το διπλό.

ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ

Την Τρίτη (4/5) ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι κόντρα στον Άρη. Εκτός της λίστας βρίσκεται ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός, όπως είχε δηλώσει ο Μαρτίνς, αντιμετώπισε κάποιο μικροπρόβλημα τις τελευταίες ημέρες, όμως κυρίως μένει εκτός για λόγους προφύλαξης και ξεκούρασης.

Εκτός αποστολής επίσης για λόγους ξεκούρασης και λόγω συνεχόμενων παιχνιδιών έμειναν οι Μασούρας, Λαλά, Χολέμπας και ο Κρίστινσον. Μαζί του ο Μαρτίνς πήρε τον 17χρονο Αλέξη Καλογερόπουλο, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην ερυθρόλευκη αποστολή.

Αναλυτικά συμπεριέλαβε τους: Σα, Τζολάκη, Καραργύρη, Ανδρούτσο, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Καλογερόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλή, Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης, Μπρούμα, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί.

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ Ο ΕΜΒΙΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΕΜΕΔΟ

Οι απουσίες των Μπα, Αβραάμ Παπαδόπουλου, Χολέμπα και Παπασταθόπουλου περιορίζουν τις επιλογές στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Στην αναμέτρηση με τον Άρη σίγουρα θα αγωνιστεί ο Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος στόπερ πιθανότατα θα έχει στο πλευρό του τον Γιάν Εμβιλά.

Ο 30χρονος Γάλλος έχει ξεκινήσει σε αυτή θέση στο παιχνίδι με την ΑΕΛ για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και στον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ για το Europa League. Επομένως, η θέση είναι γνώριμη για εκείνον. Βέβαια, δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Το πιθανότερο όμως είναι ο Κρητικός μέσος να παίξει στον άξονα μαζί με τον Μαντί Καμαρά.

Επιπλέον, ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως είχε τονίσει και στις δηλώσεις του, αναμένεται να επιλέξει τον Κωνσταντίνο Τζολάκη ως βασικό τερματοφύλακα στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Ο νεαρός γκολκίπερ έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές τη φετινή σεζόν, τρεις για το πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης μάλιστα είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Θεσσαλονίκη στον ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το 2020, ενώ είχε παίξει και στον νικηφόρο τελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

ΜΠΗΚΕ Ο ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΦΑΝΕΛΑ ΒΑΣΙΚΟΥ

Ο Χασάν επίσης διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Αιγύπτιος στράικερ, αν και αντιμετώπισε ενοχλήσεις το προηγούμενο διάστημα, τελικά μπήκε στην αποστολή και βρίσκεται στη διάθεση του Πορτογάλου.

Σε περίπτωση που ο προπονητής του Ολυμπιακού αποφασίσει να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-4-2 στην αναμέτρηση με τον Άρη, τότε δεν αποκλείεται να ο Χασάν να τοποθετηθεί στην κορυφή μαζί με τον Ούγκο Κάιπερς. Άλλωστε, οι δύο τους έχουν συνθέσει επιθετικό δίδυμο και σε προηγούμενα παιχνίδια.

Πάντως, ο Μαρτίνς αυτές τις ημέρες δεν έδειξε πολλά για τον τρόπο που θα παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο του Κλεάνθης Βικελίδης και την τελευταία στιγμή θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ