FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Αυτά έχει κάνει φέτος ο Ρόνι Λόπες, ο "ήρωας" της Κυριακής

Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ πανηγυρίζει γκολ
Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ πανηγυρίζει γκολ INTIME

Ο Ρόνι Λόπες σκόραρε στο 90+8' για τον Ολυμπιακό και ήταν ο "ήρωας" των ερυθρόλευκων απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Τι έχει κάνει όμως ο 26χρονος εξτρέμ την υπόλοιπη σεζόν.

Έπειτα από αρκετό καιρό ο Ρόνι Λόπες επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, από τις 17 Φεβρουαρίου είχε να αγωνιστεί, όταν και έπαιξε για πέντε λεπτά στο παιχνίδι με την Αταλάντα στο Europa League. Εκ τότε βρισκόταν κυρίως εκτός αποστολής και λίγες φορές στον πάγκο, χωρίς να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Την 1η Μαΐου πέρασε ως αλλαγή στο 73ο λεπτό αντικαθιστώντας τον "σκασμένο" Γιώργο Μασούρα. Το αποτέλεσμα; Ο Ρόνι Λόπες έγινε "ήρωας" έστω και για μία μέρα. Με ένα εκπληκτικό σουτ μέσα από την περιοχή στο 90+8' ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό, έκανε το 3-2 και έσωσε τους ερυθρόλευκους. Με αυτό το γκολ οι Πειραιώτες έβαλαν τέλος σε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και πλησίασαν στο τρίποντο.

Ο 26χρονος Πορτογάλος αποκτήθηκε από τη Σεβίλλη με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι με στόχο να ανεβάσει το επίπεδο στα επιθετικά άκρα του Ολυμπιακού. Αυτό δεν συνέβη ποτέ τη φετινή σεζόν, καθώς δεν κατάφερε να "δέσει" μέσα στο γήπεδο με την υπόλοιπη ομάδα, να έχει διάρκεια στην απόδοσή του και εν τέλει να γίνει κομμάτι στο rotation του Μαρτίνς.

Στο παιχνίδι της Κυριακής, στα λίγα λεπτά που έπαιξε έκανε τα απολύτως απαραίτητα. Είχε 13 ενέργειες με την μπάλα, τέσσερις επιτυχημένες πάσες, ένα τάκλιν και δύο σουτ προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα. Όλα αυτά βέβαια ήταν αρκετά για να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα και να δώσει το τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Τα πεπραγμένα του Λόπες στο πρωτάθλημα

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta, ο Ρόνι Λόπες έχει αγωνιστεί 581 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη Super League Interwetten. Έχει συμμετάσχει σε 14 παιχνίδια, στα οποία οκτώ ήταν βασικός, ενώ στα υπόλοιπα έχει βοηθήσει ως αλλαγή. Άξιο αναφοράς ότι και στα οκτώ ματς, στα οποία ξεκίνησε, σε όλα αντικαταστάθηκε.

Ο 26χρονος Πορτογάλος έπαιρνε χρόνο συμμετοχής από τα πρώτα ματς της Super League Interwetten, χωρίς να καταφέρει σε πρώτη φάση να δείξει τις δυνατότητες για τις οποίες αποκτήθηκε. Από τον Νοέμβρη άρχισε να έχει πιο ενεργό ρόλο κάνοντας κάποια καλά παιχνίδια και συνεισφέροντας στην ομάδα του. Ωστόσο προς το τέλος του 2021 και τις αρχές του 2022 άρχισε η πτώση και η "εξαφάνισή" του.

Ο Λόπες σκόραρε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρώτο του γκολ είχε πετύχει στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Στο 60ο λεπτό είχε εκμεταλλευτεί μία κακή απομάκρυνση του Μαρινάκη, κοντρόλαρε την μπάλα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό και έγραψε το τελικό 3-1 για τον Ολυμπιακό. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει κάνει 25 τελικές, οι εννέα εκ των οποίων είναι μέσα από την περιοχή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον "χάρτη" των τελικών του Λόπες, όσο αγωνίζεται, τού αρέσει να δοκιμάζει το πόδι του μακριά από την περιοχή, αν και τα δύο του γκολ τα έχει σκοράρει μέσα σε αυτήν. Συνολικά ο Λόπες έχει 1,3 xGoals και έχει σκοράρει δύο φορές.

Εκτός από τα δύο του γκολ, ο Λόπες έχει και δύο ασίστ. Στο γκολ του Τικίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε εκτέλεση κόρνερ και στο 1-0 του Σισέ απέναντι στον Άρη στις 12 Δεκεμβρίου. Το γκολ με τον ΟΦΗ και την ασίστ με τους κίτρινους τα έχει πετύχει την καλή του περίοδο τον μήνα Δεκέμβριο. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ακολούθησε η σταδιακή... εξαφάνιση.

Όσον αφορά σε άλλα στατιστικά του. Έχει 167 πετυχημένες πάσες (80,3% επιτυχία), με 32.2 μεταβιβάσεις ανά 90λεπτο και 14 key passes, δηλαδή πάσες που έχουν φτιάξει ευκαιρίες.

Ο Ρόνι Λόπες των άλλων διοργανώσεων

Ο Ρόνι Λόπες εκτός από το πρωτάθλημα έχει και κάποιες συμμετοχές στις άλλες διοργανώσεις. Το ντεμπούτο του έκανε στο 2-2 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα για τα προκριματικά του Europa League αγωνιζόμενος για 30 λεπτά. Στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπαιξε στα τέσσερα τελευταία μας, ενώ βασικός ξεκίνησε μόνο με την Άντβερπ, όπου έπαιξε 45 λεπτά.

Στο Κύπελλο Ελλάδας έχει αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια. Στην ήττα με 3-2 από τον Λεβαδειακό στη φάση των 16 όταν σκόραρε και ένα γκολ, ενώ μοίρασε και δύο ασίστ στο 3-1 με τον Παναιτωλικό. Ήταν εκείνος που "σέρβιρε" στον Μασούρα τα δύο τέρματα που έδωσαν στον Ολυμπιακό την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι τα πεπραγμένα του Λόπες την εφετινή σεζόν. Να δούμε εάν στα τελευταία πέντε παιχνίδια των playoffs κρύβει κάποια άλλη έκπληξη.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ ανέλυσαν τα μεγάλα ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - Άρης, καθώς και τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ