ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με κανονική ενδεκάδα κι Ελ Αραμπί κόντρα στον Άρη

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Με κλειστά χαρτιά, αλλά πιο καθαρές επιλογές και παίκτες για κάθε θέση ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει απόψε (19.30, Novasports 2HD) τη νίκη σε βάρος του Άρη στο “Κλ. Βικελίδης”. Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς.

Τρεις ημέρες έπειτα από το απαιτητικό και επίπονο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει το ευρωπαϊκό κοστούμι και φορέσει ξανά τη στολή εργασίας στην επικίνδυνη αποστολή εκτός έδρας με αντίπαλο τον έτερο πρωτοπόρο Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (19.30, NS2 HD).

Το ευχάριστο για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι πως μέσα στη… ομίχλη και τις απουσίες των τελευταίων ημερών, υπάρχουν και σημαντικές επιστροφές που του επιτρέπουν να παρατάξει μια κανονική ενδεκάδα, με τα κομμάτια στην θέση τους, χωρίς αλχημείες και πειράματα. Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να μην άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα, αλλά το γεγονός ότι έχει διαθέσιμους τους έμπειρους Ελ Αραμπί και Χολέμπας, του επιτρέπει να σχεδιάσει με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερο ρίσκο το πλάνο της αποψινής αναμέτρησης.

Με τους βασικούς της Τετάρτης να περιορίζονται σε πρόγραμμα αποθεραπείας τις δύο προηγούμενες ημέρες ήταν αναμενόμενο να μη γίνει πρόβα ενδεκάδας, αλλά κάποια πράγματα είναι δεδομένα, ενόψει και της επόμενης -κρίσιμης- αναμέτρησης της προσεχούς Τρίτης με τη Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ”.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι δύο επανακάμψαντες θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα, όχι μόνο για να αποκτήσει μια πιο νορμάλ μορφή, αλλά και για να πάρουν χρόνο ενόψει του αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας που επιτάσσει υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Άρα ο Χοσέ αναμένεται να επανέλθει στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Γιουσέφ στην κορυφή της επίθεσης κι όσο αντέξουν.

Παράλληλα, ο Ραφίνια, ο οποίος χρειάστηκε να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί στο παιχνίδι της Τετάρτης παρότι είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, απόρροια διαστρέμματος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, προορίζεται αρχικά για τον πάγκο, με τον Ντρέγκερ να παραμένει βασικός στο δεξί άκρο. Σεμέδο και Σισέ ή Μπα θα καλύψουν τις θέσεις των στόπερ, ενώ στον άξονα αναμένεται να ξανασμίξουν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά. Αν είναι κάποιος να πάρει ανάσες, αυτός είναι ο Γάλλος χαφ, ο οποίος, όμως, ως παίκτης ρυθμού “τρέφεται” από τα ματς για να διατηρείται σε καλό επίπεδο. Αν μείνει εκτός, θα παραμείνει στο αρχικό σχήμα ο Πορτογάλος Πέπε προκειμένου να αρχίσει να βελτιώνει την εικόνα του, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα, παρά τη δεδομένη ποιότητά του.

Για τα δύο άκρα της επίθεσης, πιθανότεροι είναι οι Φορτούνης, Μασούρας, αλλά κι εδώ υπάρχει ερωτηματικό. Ο “μίστερ 7” παίζει διαρκώς το τελευταίο διάστημα και σε πολύ υψηλές στροφές. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρει ανάσα, καθώς αγωνίστηκε και στο διάστημα της διακοπής με την Εθνική ομάδα. Κάτι που σημαίνει πως είτε θα ξεκινήσει και θα αντικατασταθεί στη διάρκεια του ματς ή θα έρθει από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο.

Λογικά, απόψε θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος είναι πλέον έτοιμος και περιμένει την ευκαιρία για να αποδείξει τη χρησιμότητά του μετά την περσινή πολύ γεμάτη του σεζόν στο Νότιγχαμ με τη φανέλα της Φόρεστ. Μπορεί να παίξει και ως 10άρι, αλλά και αριστερά ως μεσοεπιθετικός. Χρόνο θα πάρει ξανά και ο Μάριος Βρουσάι, για τον οποίο υπήρξαν μόνο καλά λόγια έπειτα από τη συμμετοχή του για μισή ώρα με αντίπαλο τη Σίτι.

Να θυμίσουμε ότι στην αποστολή των πρωταθλητών βρίσκονται οι Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ντρέγκερ, Ραφίνια, Σισέ, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Πέπε, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Λοβέρα, Μασούρας, Σουντανί, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Φορτούνης, Κάιπερς, Ελ Αραμπί.

Εκτός έμειναν οι Χασάν και Ραντζέλοβιτς που έχουν βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, οι τραυματίες Βαλμπουενά, Μπρούμα, αλλά και οι Βινάγκρε που δεν αποκλείεται τον Γενάρη να γίνει… Ματέους Ρέις, Ανδρούτσος και Μπρούνο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ