ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντόνιο Ενρίκες: "Όσο καλύτεροι οι παίκτες, τόσο πιο δύσκολο για τον προπονητή"

Ο Πέδρο Μαρτίνς με τον βοηθό του Αντόνιο Ενρίκες σε αγώνα του Ολυμπιακού για τα playoffs της Super League 2019/2020
Ο Πέδρο Μαρτίνς με τον Αντόνιο Ενρίκες σε αγώνα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς, Λουίς Ενρίκε, μίλησε για την ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού που κάνουν δύσκολο το έργο του προπονητή, καθώς και για την φετινή ιδιαίτερη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης (31/10, 15:00) για την 7η αγωνιστική της Super League Interwetten. Με αφορμή τον αγώνα των ερυθρόλευκων στο match programme της αναμέτρησης παραχώρησε συνέντευξη ο βοηθός του Πέδρο Μαρτίνς, Αντόνιο Ενρίκες.

Ο Πορτογάλος μίλησε για την φετινή ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας του κορονοϊού, τους στόχους του Ολυμπιακού, καθώς και για την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ο Ενρίκες:

Για το φετινό πρόγραμμα των αγώνων: "Δεν είναι πιο δύσκολο, αλλά είναι πιο απαιτητικό. Τα διαδοχικά παιχνίδια μας δημιουργούν επαγρύπνηση. Οι εβδομάδες δεν είναι πλήρεις από προπονήσεις και για αυτό κάθε παιχνίδι το ζούμε με μεγάλη ένταση. Όταν το ένα τελειώνει δεν υπάρχει χρόνος ούτε για να στεναχωρηθούμε, ούτε για μεγάλους εορτασμούς, καθώς πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο. Και επειδή ο Ολυμπιακός παίζει όλα τα παιχνίδια με στόχο τη νίκη, πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω για να ετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι".

Για τις ιδιαιτερότητες εξαιτίας του πανδημίας του κορονοϊού: "Το ρόστερ που χτίσαμε φτιάχτηκε με βάση τις συνθήκες που ζούμε και βιώνουμε. Δίνουμε πολλά παιχνίδια χωρίς διακοπή, επομένως έπρεπε να έχουμε λύσεις και έχουμε λύσεις. Και μιας που εμείς, όπως όλες οι ομάδες, ζούμε στις συνθήκες της πανδημίας, χάνουμε ποδοσφαιριστές πριν από σημαντικά παιχνίδια. Η δημιουργία του δυνατού ρόστερ που διαθέτουμε, μας δίνει την εγγύηση, για διάφορα γεγονότα που μπορούν να συμβούν, όπως η απώλεια του Καμαρά, του Μπα και του Σουντανί. Όμως, έχουμε εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας"

Για το πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός: "Από τότε που ήρθαμε στον Ολυμπιακό, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Πέρυσι τα πράγματα πήγαν καλά, αλλά νομίζω πως έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά. Και όσον αφορά την Ευρώπη ο στόχος μας είναι να είμαστε ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου και να συνεχίσουμε στο Champions League".

Για το ρόστερ του Ολυμπιακού: "Όσο περισσότερη ποιότητα και ανταγωνισμός υπάρχει και όσο καλύτερες είναι... οι απαντήσεις των παικτών, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το έργο του προπονητή. Και με αυτή την έννοια είναι ένας πονοκέφαλος που δημιουργεί ευχάριστα προβλήματα, γιατί πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο καλούς ποδοσφαιριστές".

Για τις δυνάμεις της ομάδας του τα τελευταία λεπτά: "Η πολλή δουλειά και η ποιοτική δουλειά. Δεν υπάρχουν άλλα μυστικά, από τότε που ήρθαμε στον Ολυμπιακό έχουμε μία φιλοσοφία δουλειάς, η οποία έχει προσαρμοστεί καλά στον σύλλογο και στους ανθρώπους τους. Όλοι έχουν αγκαλιάσει τον τρόπο της δουλειάς μας και αυτό αντανακλάται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα παιχνίδια".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ