ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο: Τεσσάρες η Βραζιλία στη Γερμανία και το Μεξικό στη Γαλλία

Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει ένα από τα τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Γερμανία
Ο Ρισάρλισον πανηγυρίζει ένα από τα τέρματα που πέτυχε κόντρα στη Γερμανία 2021 KIICHIRO SATO / AP PHOTO

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της πρώτη αγωνιστικής του Ολυμπιακού τουρνουά των ανδρών στο ποδόσφαιρο και ξεχωρίζουν οι τεσσάρες που έριξαν η Βραζιλία και το Μεξικό στη Γερμανία και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με μία έκπληξη άρχισε το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών. Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας για τον 3ο όμιλο, που διεξήχθη στο Σαπόρο, η Ισπανία παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Αίγυπτο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ισπανία είχε στις τάξεις της αρκετούς από τους παίκτες που αγωνίσθηκαν προ μηνός στο EURO 2020, όπως ο Ουνάϊ Σιμόν, ο Πέδρι, ο Τόρες, ο Οϊαρθάμπαλ, ο Γκαρσία και ο Ολμο.

Έκπληξη είχαμε και στο άλλο ματς του ομίλου με την Αυστραλία να επικρατεί 2-0 της Αργεντινής στο Σαπόρο. Τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ στο 14΄ με τον Γουέιλς και «σφράγισαν» τη νίκη τους με γκολ του Τίλιο στο 80΄, ενώ οι «μπιακοσελέστε» έπαιξαν σε όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ορτέγκα στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους.

Σόου με χατ τρικ ο Ρισάρλισον

Με προσωπικό σόου του Ριτσάρλισον, η Βραζιλία επικράτησε 4-2 της Γερμανίας στη Γιοκοχάμα, στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου του ανδρικού ποδοσφαιρικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του Ρίο, ο άσος της Εβερτον πέτυχε χατ-τρικ στο α΄ ημίχρονο (7΄, 22΄, 30΄) και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην κάτοχο του τίτλου, η οποία μάλιστα έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ματέους Κούνια.

Στο β΄ μέρος τα «πάντσερ» αντέδρασαν και μείωσαν με τέρματα των Αμίρι (57΄) και Αχε (83΄), παρότι μάλιστα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 63΄, λόγω αποβλής του Αρνολντ. Τελικά, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παουλίνιο «σφράγισε» τη νίκη της Βραζιλίας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Το μεγάλο αστέρι της Ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Φρανκ Κεσιέ, χάρισε στο αφρικανικό συγκρότημα μία δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Σαουδικής Αραβίας, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά ανδρών, στη Γιοκοχάμα.

Ο άσος της Μίλαν πέτυχε στο 66΄ το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης, στην οποία η Ακτή Ελεφαντοστού είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Αλ-Αμρί στο 39΄, αλλά ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά αργότερα (44΄) από τον Αλ-Νταουσαρί.

Τεσσάρα το Μεξικό στη Γαλλία

Εμφατική νίκη με 4-1 επί της Γαλλίας πέτυχε το Μεξικό στο Τόκιο, στην πρεμιέρα του ανδρικού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αναμέτρηση ήταν στο πλαίσιο του 1ου ομίλου και όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο β΄ ημίχρονο.

Οι «αζτέκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τους Βέγκα (47΄) και Κόρντοβα (55΄), ο Ζινιάκ με πέναλτι μείωσε στο 69΄ για τους «τρικολόρ», αλλά τα τέρματα των Αντούνα (80΄) και Αγκίρε (90+1΄) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μεξικανών, που ξεκίνησαν ιδανικά και ονειρεύονται επανάληψη του «χρυσού» θριάμβου του 2012 στο Λονδίνο.

Νικηφόρα ξεκίνησε η οικοδέσποινα Ιαπωνία τις υποχρεώσεις της, στο ανδρικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι «μπλε σαμουράι» επικράτησαν στο Τόκιο 1-0 της Νότιας Αφρικής, σε αναμέτρηση του 1ου ομίλου, και έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 71΄ ο 20χρονος Τακεφούσα Κούμπο, ο οποίος ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Νίκες στο γκολ για Νέα Ζηλανδία και Ρουμανία

Χάρη σε ένα γκολ του Κρις Γουντ στο 76ο λεπτό, η Νέα Ζηλανδία επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας στην πόλη Κασίμα, για τον 2ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών. Η ασιατική ομάδα ήταν το λογικό φαβορί της αναμέτρησης, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και εντέλει γνώρισε μία ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική, στην προσπάθειά της να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης.

Ένα αυτογκόλ έκρινε την αναμέτρηση της Ρουμανίας με την Ονδούρα στην πόλη Κασίμα, για τον 2ο όμιλο του ανδρικού τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ολίβα έστειλε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρουμανία, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 και να μπει «με το δεξί» στη διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • 11:00 Μεξικό – Γαλλία 4-1
  • 16:00 Ιαπωνία – Νότια Αφρική 1-0
  • 11:00 Νέα Ζηλανδία – Νότια Κορέα 1-0
  • 16:00 Ονδούρα – Ρουμανία 0-1
  • 10:30 Αίγυπτος – Ισπανία 0-0
  • 15:30 Αργεντινή – Αυστραλία 0-2
  • 10:30 Ακτή Ελεφαντοστού – Σαουδική Αραβία 2-1
  • 15:30 Βραζιλία – Γερμανία 4-2

Οι βαθμολογίες

Α όμιλος

  1. Μεξικό 3
  2. Ιαπωνία 3
  3. Νότια Αφρική 0
  4. Γαλλία 0

Β όμιλος

  1. Νέα Ζηλανδία 3
  2. Ρουμανία 3
  3. Ονδούρα 0
  4. Νότια Κορέα 0

Γ όμιλος

  1. Αυστραλία 3
  2. Αίγυπτος 1
  3. Ισπανία 1
  4. Αργεντινή 0

Δ όμιλος

  1. Βραζιλία 3
  2. Ακτή Ελεφαντοστού 3
  3. Σαουδική Αραβία 0
  4. Γερμανία 0

Η επόμενη αγωνιστική

Κυριακή 25 Ιουλίου

  • 11:00 Γαλλία – Νότια Αφρική
  • 16:00 Ιαπωνία – Μεξικό
  • 11:00 Νέα Ζηλανδία – Ονδούρα
  • 16:00 Ρουμανία – Νότια Κορέα
  • 10:30 Αίγυπτος – Αργεντινή
  • 15:30 Αυστραλία – Ισπανία
  • 11:30 Βραζιλία – Ακτή Ελεφαντοστού
  • 16:30 Σαουδική Αραβία – Γερμανία

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ