ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο: Η Ισπανία υπέταξε την Ιαπωνία στην παράταση και πέρασε τελικό

Ο Μάρκο Ασένσιο της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιαπωνία για τα ημιτελικά του τουρνουά ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Σαϊτάμα | Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
Ο Μάρκο Ασένσιο της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ιαπωνία για τα ημιτελικά του τουρνουά ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Σαϊτάμα | Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 © 2021 SILVIA IZQUIERDO/ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης για να επικρατήσει της Ιαπωνίας στο δεύτερο ημιτελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με Βραζιλία το Σάββατο ο τελικός.

Η Ισπανία επιβεβαίωσε πολύ δύσκολα τα προγνωστικά κόντρα στην Ιαπωνία, τελικά νίκησε στην παράταση με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη Βραζιλία, η οποία νωρίτερα σήμερα απέκλεισε στα πέναλτι το Μεξικό.

Ο Μάρκο Ασένσιο της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτός, που μπήκε σαν αλλαγή, και λύτρωσε τη "φούρια ρόχα", καθώς με δικό του γκολ στο 115ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό σκορ και έστειλε την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του στον τελικό της 7ης Αυγούστου (14:30 ώρα Ελλάδας).

Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν την αντίπαλη άμυνα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους μέσα στην καλά στημένη και οργανωμένη άμυνα της Ιαπωνίας. Το ματς στην κανονική του διάρκεια έληξε χωρίς γκολ και στην παράταση ο Ασένσιο έδωσε τη λύση και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και την πρόκριση.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Τάνι, Σακάι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Νακαγιάμα, Ντόαν (90' Μαέντα), Έντο, Τανάκα (118' Χασιόκα), Χατάτε (65' Σόμα), Κούμπο (90' Μιγιόσι), Χαγιάσι (65' Ουέντα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Χιλ (46' Βαγέχο), Γκαρθία, Τόρες, Κουκουρέγια (105' Μιράντα), Μερίνο (59' Σολέρ), Θουμπιμέντι (97' Μονκαγιόλα), Πέδρι (83' Ασένσιο), Μιρ, Οϊαρθάμπαλ, Όλμο (60' Πουάδο)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ