ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο: Η αρχηγός της Ζάμπια έγινε η πρώτη γυναίκα με δύο χατ-τρικ σε ένα τουρνουά

Η αρχηγός της Ζάμπια,  Μπάρμπρα Μπάντα, πανηγυρίζει γκολ απέναντι στην Κίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο | 24 Ιουλίου 2021
Η αρχηγός της Ζάμπια, Μπάρμπρα Μπάντα, πανηγυρίζει γκολ απέναντι στην Κίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο | 24 Ιουλίου 2021 @2021 ANDRE PENNER/AP IMAGES

Η αρχηγός της Ζάμπια, Μπάρμπρα Μπάντα μετράει δύο χατ τρικ σε ισάριθμους αγώνες της ομάδας της στο Τόκιο, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που πέτυχε μια γυναίκα (6) στο Ολυμπιακό τουρνουά από το εναρκτήριο στην Ατλάντα το 1996.

Η Μπάντα, πήγε στην Ιαπωνία με την φήμη της κορυφαίας ποδοσφαιρίστριας που ανέδειξε ποτέ η Ζάμπια. Το χατ τρικ της στη συναρπαστική αναμέτρηση, 4-4, εναντίον της Κίνας στο δεύτερο ματς της αφρικανικής ομάδας στο Τόκιο, ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά το πρώτο της, στη συντριβή με 10-3 από την φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, Ολλανδία.

Με έξι γκολ μέχρι τώρα, η Μπάντα, που σε συλλογικό επίπεδο αγωνίζεται στην κινεζική ομάδα, Σανγκάη Σενγκλί, έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ιστορία του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου που σημείωσε δύο χατ τρικ σε μία διοργάνωση Αγώνων.

Επίσης ισοφάρισε την κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία του Ολυμπιακού ποδοσφαίρου, Κριστίν Σινκλέρ (Καναδάς), η οποία είχε σημειώσει 6 γκολ το 2012 στους Αγώνες του Λονδίνου.

Η Αφρικανή επιθετικός, η οποία είναι μόλις 21 ετών, βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ του τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών του Τόκιο 2020 και θέτει, πλέον, ως στόχο να αναδειχθεί και η κορυφαία σκόρερ του τουρνουά που διεξάγεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

"Καταδιώκεται" από την Ολλανδή, Βιβιάν Μιεντέμα, η οποία μέχρι τώρα έχει πετύχει 4 τέρματα, όλα στο εναρκτήριο ματς με τη Ζάμπια και την Κινέζα, Βάνγκ Σουάνγκ, που επίσης έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα.

Με ένα βαθμό στα δύο πρώτα παιχνίδια της η Ζάμπια απέχει αρκετά από το να προκριθεί στα νοκ άουτ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί ένα καλό αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα του ομίλου εναντίον του απόλυτου φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, Βραζιλίας, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην αρχηγό της να γράψει νέες σελίδες στα βιβλία των ολυμπιακών ρεκόρ.

Το χατ-τρικ της Μπάντα κόντρα στην Ολλανδία:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ