ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ποδόσφαιρο: Άνετα στα ημιτελικά το Μέξικο, πρόκριση και για Βραζιλία και Ισπανία

Οι Βραζιλιάνοι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αίγυπτο
Οι Βραζιλιάνοι πανηγυρίζουν το γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αίγυπτο © 2021 MARTIN MEJIA / AP IMAGES

Το Μεξικό επίκρατησε 6-3 της Νότιας Κόρεας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ποδοσφαίρου ανδρών, όπου θα αναμετρηθεί με τη Βραζιλία. Στην παράταση πήρε την πρόκριση η Ισπανία, ενώ η Ιαπωνία τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι

Ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση στο ποδόσφαιρο ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την Ισπανία την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και το Μεξικό να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι Ισπανοί επικράτησαν της Ακτής Ελεφαντοστού με 5-2, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουν στη διαδικασία της παράτασης. Οι Ιβοριανοί άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Έρικ Μπαϊγί. Η "ρόχα" ισοφάρισε στο 30' με τον Όλμο, ενώ το VAR ακύρωσε γκολ του Οϊαρθάμπαλ στο 43'.

Η Ακτή Εελφαντοστού πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με τον Γκραντέλ στο 90+1', ωστόσο ο Ράφα Μιρ ισοφάρισε στο 90+3', ένα λεπτό αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Στην παράταση οι Ισπανοί καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση, χάρη στα τρία γκολ των Οϊαρθάμπαλ στο 98' και Ράφα Μιρ 117' και 120+1'.

Η Ιαπωνία πήρε την πρόκριση της Νέας Ζηλανδίας 4-2 στα πέναλτι, με τις δύο ομάδες να μη σημειώνουν κάποιο γκολ στην κανονική διάρκεια και την παράταση.

Η Βραζιλία κέρδισε 1-0 την Αίγυπτο, χάρη στο τέρμα του Ματέους Κούνια στο 37ο λεπτό, με τον Ριτσάρλισον να τον τροφοδοτεί.

Στον τελευταίο (χρονικά) και πιο χορταστικό από άποψη θεάματος, το Μεξικό επικράτησε 6-3 της Νότιας Κορέας και συμπλήρωσε το καρέ των ημιτελικών, έχοντας μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάρτιν και Κορντόβα, οι οποίοι σημείωσαν από δύο γκολ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του ποδοσφαίρου ανδρών:

Ισπανία - Ακτή Ελεφαντοστού 5-2

Ιαπωνία - Νέα Ζηλανδία 0-0 (4-2 πεν.)

Βραζιλία - Αίγυπτος 1-0

Νότια Κορέα - Μεξικό 3-6

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

3 Αυγούστου

Μεξικό - Βραζιλία (11:00)

Ιαπωνία - Ισπανία (14:00)

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ