ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολλανδός... μαινόμενος

Ολλανδός... μαινόμενος
τεν κάτε

Ποιος είδε τον Ολλανδό και δεν τον φοβήθηκε. "Σοβαρευτείτε..." έλεγε έξαλλος στους παίκτες ο Τεν Κάτε

Ποιος είδε τον Χενκ Τεν Κάτε και δεν τον φοβήθηκε λίγα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ηρακλή και το ισόπαλο 2-2 στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς εντός έδρας.
Κατά την είσοδό του στα αποδυτήρια, ο 54χρονος ήταν μαινόμενος «ταύρος» και ξέσπασε κυρίως για την νοοτροπία και τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι παίκτες του.

Ο Ολλανδός τεχνικός που ήταν αρκετά εκνευρισμένος έκανε παρατηρήσεις στον Νίλσον για το μαρκάρισμά του στο δεύτερο γκολ που δέχθηκε το «τριφύλλι» ενώ είπε απευθυνόμενος σε όλους:. « Δεχθήκαμε αστεία γκολ και δεν μπορέσαμε να βάλουμε εύκολα γκολ… Σοβαρευτείτε γιατί η συνέχεια είναι δύσκολη. Σοβαρευτείτε» ήταν τα λόγια του σε έντονο ύφος.

Νωρίτερα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε δηλώσει στην συνέντευξη Τύπου, για την άμυνά του… αλλά και την επίθεση του:

« Χαρίσαμε την νίκη. Είχαμε την δυνατότητα να κερδίσουμε και θα πρέπει να ρίξουμε το φταίξιμο στον εαυτό μας. Χαρίσαμε δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά. Είχαμε λάθος αμυντική αντίδραση του Νίλσον στο πρώτο γκολ και μετά η μπάλα χτύπησε στην συνέχεια στον Βύντρα αλλάζοντας πορεία. Μετά δεν σχολιάζω το δεύτερο γκολ. Αν χάνεις τόσες ευκαιρίες δεν αξίζει να πάρεις την νίκη.

Αυτό το θέμα με την άμυνα τράβηξε υπερβολικά. Όλοι κάνουμε λάθη. Απλά τα λάθη στην άμυνα και στο τέρμα μπορεί να γίνουν μοιραία. Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουμε και πρέπει να τους στηρίξουμε. Η δική μου φιλοσοφία είναι να στηρίξουμε και να εμπιστευτούμε τους παίκτες που έχουμε δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε κάτι άλλο.

Από την άλλη μπορούμε να αντιστρέψουμε την συζήτηση και να πούμε ότι το πρόβλημα ήταν επιθετικό. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι δύο ή τρία μηδέν. Αν η επίθεση είχε σκοράρει περισσότερο θα είχε δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην άμυνα. Το πρόβλημα είναι συνολικό δεν φταίει μόνο η άμυνα. Υπάρχει απογοήτευση μετά και την καλή εμφάνιση της Τετάρτης και σαν είδος επιβράβευσης έβαλα την ίδια ενδεκάδα»

Σε ερώτηση για το που πρέπει να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια ο 54χρονος τεχνικός ανέφερε:. « Το βασικό είναι να αρχίσουμε να αλλάζουμε την νοοτροπία μας.Σήμερα ήταν χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το ματς από την ομάδα δεν αντιμετωπίστηκε με σωστή νοοτροπία. Πρέπει να παλέψεις όπως και ο αντίπαλος σου και η ποιοτική διαφορά θα αναδείξει τον νικητή. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα στα πόδια, αλλά με την ποιότητα στο κεφάλι.»

Τέλος ο Χενκ Τεν Κάτε αρκετά στεναχωρημένος από την νέα απώλεια μίλησε για την νοοτροπία της ομάδας του, λέγοντας: « Αυτό θα γίνεται με τις προπονήσεις και με τις ομιλίες. Να μιλάμε στους παίκτες για το τι θα πρέπει να αλλάξουμε. Να προσπαθούν περισσότερο. Να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίσουν και όχι απλά για να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Αν δεν ήμουν θα είχα παραιτηθεί...»

Παραλίγο επεισόδιο σε φυσούνα…

Το τελικό σφύριγμα του κ. Κωνσταντινέα λίγο έλειψε να φέρει τους παίκτες των δύο ομάδων στα χέρια κατά την διάρκεια της αποχώρησής τους. Η ένταση που υπήρχε και στα δύο στρατόπεδα με το φινάλε ήταν μεγάλη και για τον λόγο αυτό οι παίκτες με τις διαμαρτυρίες τους προς τους διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα ήταν εκατέρωθεν ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.

Ετσι, μετά από μια λογομαχία του Άνχελ Πεντράθα με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές άρχισαν να μιλούν σε έντονο ύφος ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι διαμαρτύρονταν στον διαιτητή από την Μεσσηνία κ. Κωνσταντινέα.

Τελικά, καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση είχε ο Γιώργος Καραγκούνης που σε ρόλο «πυροσβέστη», χώρισε τις δύο πλευρές και όλοι πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο.

Ανασύνταξη λόγω Εργοτέλη...

Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν πολύ στο ματς με τον Ηρακλή. Οι "πράσινοι" την προσεχή Τετάρτη υποδέχονται τον Εργοτέλη για το εξ' αναβολής ματς της 4ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί λόγω της συναυλίας της Μαντόνα.

Μετά το νέο στραπάτσο με τους Θεσσαλονικής, περιθώρεια απώλειας δεν υπάρχουν αν οι "πράσινοι" έχουν πραγματικά πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.




























TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ