ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οικολογική Πρωτοβουλία του προγράμματος Football for Friendship σε όλο τον κόσμο!

Οικολογική Πρωτοβουλία του προγράμματος Football for Friendship σε όλο τον κόσμο!

Το Διεθνές Κοινωνικό πρόγραμμα της Gazprom "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ξεκίνησε μια Οικολογική Πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και ανθρωπιστικής του αποστολής.

Οι νέοι πρεσβευτές του προγράμματος και πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου συμμετείχαν στην εκδήλωση HAPPY BUZZ DAY που υποστηρίζει σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων, όπως η τίγρης της Σιβηρίας, το κόκκινο πάντα, η φώκια της Βαλτικής και ο κόκκινος κερκοπίθηκος, ένας από τους μεγαλύτερους κερκοπίθηκους της Μαδαγασκάρης.

Το όνομα της εκδήλωσης δεν επιλέχθηκε τυχαία: την ίδια μέρα πριν από ένα χρόνο στο πάρκο προστασίας κερκοπίθηκων Duke Lemur Center γεννήθηκε ένας κερκοπίθηκος με το όνομα Buzz. Ο Buzz έγινε σύμβολο της οικολογικής αποστολής της 6ης σεζόν του προγράμματος Football for Friendship. Το Δίκτυο Red Panda του Νεπάλ και τα Κέντρα Προστασίας της Τίγρης της Σιβηρίας και της Φώκιας της Βαλτικής της Ρωσίας συμμετείχαν στην εκστρατεία.

Δεκάδες άλλες περιβαλλοντικές δράσεις και μαραθώνιοι ξεκίνησαν σε όλο τον κόσμο στα πλαίσια της Οικολογικής Πρωτοβουλίας του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία".

Προκειμένου να προωθηθεί η προστασία της άγριας ζωής και να αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων γενεών για τη διατήρηση και την προστασία της παγκόσμιας πανίδας, 32 ποδοσφαιρικές Ομάδες Φιλίας πήραν το όνομά τους από σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων. Οι ομάδες δημιουργήθηκαν με βάση την αρχή της φιλίας που επιτρέπει στα παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων και πολιτισμών να βρουν κοινή γλώσσα, να μάθουν να κάνουν συμβιβασμούς και να πετυχαίνουν νίκες μαζί.

Σημαντική συμβολή στην Οικολογική Πρωτοβουλία έχει αναλάβει το ρωσικό σχολείο που βοηθά στην προώθηση των αξιών της προστασίας της φύσης στη νέα γενιά. Η Οικολογική Πρωτοβουλία θα συζητηθεί στο Διεθνές Φόρουμ Φιλίας στις 13 Ιουνίου 2018 που θα διεξαχθεί στο μοναδικό συγκρότημα Moskvarium - το μεγαλύτερο στεγασμένο oceanarium στην Ευρώπη που δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να δει σπάνια είδη του θαλάσσιου κόσμου από πολύ κοντινή απόσταση.

Ο κύριος στόχος της Οικολογικής Αποστολής του Προγράμματος "Ποδόσφαιρο για Φιλία" είναι να προσελκύσει την προσοχή των παιδιών και των ενηλίκων στο πρόβλημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της προσεκτικής στάσης του ανθρώπου απέναντι στη φύση, καθώς και να ενθαρρύνει τους νέους να πάρουν μέρος στις προσπάθειες για τη βελτίωση του κόσμου.

Μια ειδική ημερήσια ανανεωμένη στήλη με το hashtag #ECOINITIATIVE δημοσιεύεται σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς του προγράμματος, και επιπλέον υλικό βίντεο για οικολογικά θέματα δημοσιεύεται στο επίσημο κανάλι του Youtube: www.youtube.com/watch?v=Rmn_sxDBI7k

Δημιουργήθηκε επίσης ένας ειδικός ιστότοπος για τους νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα - http://myteam.footballforfriendship.com/, όπου τα παιδιά μπορούν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους, να σχηματίσουν ομάδες και να μάθουν περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θεωρούνται προστατευόμενα και περιλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης και στο Κόκκινο Βιβλίο Δεδομένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

"Η σημασία μιας οικολογικής αποστολής δεν πρέπει να υποτιμάται - οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας. Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα να υποφέρουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, η οικολογική αποστολή του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" έχει κοινούς στόχους με τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα - να προωθήσει τις ενέργειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της, για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των ωκεανών και των θαλασσών, καθώς και για την αποκατάσταση των χερσαίων οικοσυστημάτων και την προώθηση της ορθολογικής χρήσης τους", δήλωσε ο κ. Vladimir Kuznetsov, Διευθυντής του Κέντρου Πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών στη Μόσχα.

"Η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και είναι προς όφελος όλων των ανθρώπων στη γη! Ο καθένας από εμάς πρέπει να συμβάλλει στην προώθηση ενεργειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Το μέλλον μας εξαρτάται από αυτές τις προσπάθειες. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στην Οικολογική Αποστολή του "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία", δήλωσε ο Νεαρός Πρέσβης του προγράμματος "Ποδόσφαιρο για Φιλία" και παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ, Πέτρος Γαρείος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ FOOTBALL FOR FRIENDSHIP

Το Football for Friendship είναι το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom - επίσημος εταίρος της FIFA και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρωσίας 2018. Στόχος του προγράμματος είναι η συμμετοχή παιδιών από όλο τον κόσμο στην προώθηση των σημαντικότερων ανθρώπινων αξιών - της ισότητας, της ειρήνης και του σεβασμού των διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία 2018 συμμετέχουν 211 χώρες και οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα, 8-15 Ιουνίου 2018.

Στα πλαίσια του F4F κάθε χώρα στέλνει δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές (έναν μικρό ποδοσφαιριστή και έναν μικρό δημοσιογράφο) επιλέγοντας ανάμεσα σε παιδιά που είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσω διαδικασίας Ανοιχτής Κλήρωσης δημιουργήθηκαν 32 Διεθνείς Ομάδες Φιλίας και καθορίστηκαν ρόλοι (τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος ή επιθετικός) για κάθε Νεαρό Παίκτη - εκπρόσωπο κάθε χώρας. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν και παίζουν μαζί αθλητές διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού φύλου και με διαφορετικές ικανότητες. Όλοι οι παίκτες είναι ηλικίας 12 ετών.

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία της ΑΕΚ που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση είναι ο δωδεκάχρονος Πέτρος Γαρίος, ενώ η μικρή Νεφέλη Μακντόναλντ από το ACS Athens σε ρόλο δημοσιογράφου θα καλύπτει τα γεγονότα και τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής αποστολής στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ο Έλληνας παίκτης θα παίξει στην ομάδα Ορεσίβιος Κερκόβηρος και οι συμπαίκτες του θα είναι παιδιά από το Καμερούν, την Κούβα, τα νησιά Φίτζι, τη Νορβηγία και τη Βολιβία.

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

F4F Photo and video materials: http://media.footballforfriendship.com

F4F Facebook: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

F4F Youtube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

F4F Instagram: https://www.instagram.com/footballforfriendship

F4F Twitter: https://twitter.com/football4f

F4F website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ