ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Οι ευρωπαίοι κάτοχοι αποκλείονται στους ομίλους την τελευταία 20ετία

German players sit on their bench after they lose the group F match between South Korea and Germany, at the 2018 soccer World Cup in the Kazan Arena in Kazan, Russia, Wednesday, June 27, 2018. South Korea won the match 2-0. (AP Photo/Frank Augstein)
Γερμανία (AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN)

Από το 2002 έως σήμερα, οι τέσσερις στις πέντε ομάδες που κατέκτησαν Παγκόσμιο Κύπελλο, απέτυχαν να περάσουν τον όμιλο στον οποίο συμμετείχαν στο αμέσως επόμενο Μουντιάλ. Εξαίρεση αποτελεί η Βραζιλία.

Η εθνική Γερμανίας αποκλείστηκε από τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά την ήττα (0-2) από τη Νότια Κορέα, στο Group F. Τα "πάντσερ", που τερμάτισαν στην 4η θέση του ομίλου, έδωσαν συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό στοιχείο που παρατηρείται στα Μουντιάλ από το 1998 μέχρι σήμερα. Οι τέσσερις στις πέντε ομάδες που κατέκτησαν Παγκόσμιο Κύπελλο από τότε, απέτυχαν να περάσουν τον όμιλο στον οποίο συμμετείχαν στο αμέσως επόμενο Μουντιάλ.

Η "Mannschaft" είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και σήμερα γνώρισε ταπεινωτική ήττα από τους Ασιάτες, γνωρίζοντας ιστορικό αποκλεισμό. Πάμε να θυμηθούμε τις προηγούμενες περιπτώσεις...

- Το 1998 η Γαλλία πήρε το Μουντιάλ στη χώρα της και το 2002 έμεινε τέταρτη στο γκρουπ, στο Παγκόσμιο της Άπω Ανατολής.

- Το 2006 η Ιταλία αναδείχθηκε νικήτρια στη Γερμανία και το 2010 έμεινε τέταρτη στον όμιλο.

- Το 2010 στη Νότια Αφρική, η Ισπανία πήρε το Παγκόσμιο και το 2014 τερμάτισε τρίτη.

Εξαίρεση αποτελεί η Βραζιλία, η οποία το 2002 πήρε το Μουντιάλ και το 2006 πέρασε στα προημιτελικά. Δηλαδή οι τέσσερις τελευταίοι ευρωπαίοι κάτοχοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων του επόμενου Μουντιάλ!

(AP Photo/Frank Augstein)

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα!

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ