ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Οι ανατριχιαστικές ομιλίες του Πογκμπά στα αποδυτήρια της Γαλλίας πριν από τους αγώνες

Οι ανατριχιαστικές ομιλίες του Πογκμπά στα αποδυτήρια της Γαλλίας πριν από τους αγώνες

Ο Πολ Πογκμπά λειτούργησε ως πραγματικός ηγέτης στα αποδυτήρια της Γαλλίας, με ομιλίες βγαλμένες μέσα από την καρδιά του. Δείτε σε VIDEO πώς εμψύχωνε τους παίκτες να... αψηφήσουν τον Μέσι.

Η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς κανείς να αμφισβητεί την ανωτερότητά της έναντι των αντιπάλων στο τουρνουά. Ήταν η καλύτερη ομάδα, αυτή που σκόραρε με μεγαλύτερη άνεση και που έπαιζε αποτελεσματική άμυνα, ήταν η δίκαια πρωταθλήτρια κόσμου.

Για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, όμως, χρειάστηκε αρκετός κόπος, αρκετός ιδρώτας και αρκετή ψυχολογική τόνωση, όπως αποκαλύπτει το ντοκιμαντέρ του "TF1", που φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από τα αποδυτήρια των "μπλε". Στο "Bleus 2018, Au Cœur de l'épopée Russe" που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας, Πολ Πογκμπά, εμφανίζεται πριν από κάθε παιχνίδι να δίνει μία ομιλία που θυμίζει σε πολλά τον Αλ Πατσίνο στο περίφημο "Any Given Sunday".

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε κι αυτός έμπνευση για τους συμπαίκτες του, έστω κι αν το περιβραχιόνιο του αρχηγού το φορούσε ο Ουγκό Λορίς. Μετά από τις τακτικές οδηγίες που έδινε ο Ντιντιέ Ντεσάμπ πριν από τους αγώνες, αναλάμβανε ο Πογκμπά να προετοιμάσει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του. Και όπως αποδείχθηκε, τα κατάφερνε με τον καλύτερο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ομιλία του πριν από την αναμέτρηση με την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι στη φάση των 16, το πρώτο μεγάλο τεστ των "μπλε" στο τουρνουά. Εκεί όπου δεν έδινε... δεκάρα για τον αστέρα της "αλμπισελέστε": "Είναι οι λεπτομέρειες παιδιά. Παίδες! Θέλουμε πολεμιστές στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Δεν θέλω να πάω σπίτι μου απόψε. Εγώ, το απόγευμα, δεν πηγαίνω σπίτι μου. Αύριο, θα μείνουμε στο ξενοδοχείο. Θα φάμε τα γαμ$#α τα μακαρόνια ξανά. Δεν με νοιάζει, δεν πηγαίνουμε σπίτι μας. Θα είμαστε χαρούμενοι στο τέλος του αγώνα. Θέλω να κάνουμε πάρτι απόψε. Θέλω όλοι. Σήμερα, θα τρέξουμε μέχρι θανάτου στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν θα 'κρεμάσει' κανέναν. Κανείς δεν θα ρίξει ρυθμό. Στο γήπεδο, είμαστε όλοι μαζί. Καλοί τύποι και πολεμιστές. Θα τους σκοτώσουμε σήμερα τους Αργεντινούς. Με τον Μέσι ή χωρίς τον Μέσι, δεν δίνω δεκάρα. Θα κατακτήσουμε το γαμ$#$%ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρέπει να περάσουμε για να το κάνουμε αυτό. Πάμε παιδιά".

Οι συμπαίκτες του... υπάκουσαν και με τον Πογκμπά μεταξύ των διακριθέντων, πήραν τη νίκη με 4-3. Οι ομιλίες του Πογκμπά στα αποδυτήρια έρχονταν φυσιολογικά πριν από τους αγώνες των Γάλλων, με τους συμπαίκτες του να ακούν τον 25χρονο Πογκμπά σαν να έχει τη διπλάσια εμπειρία από εκείνους. "Σήμερα πρέπει να αποδώσουμε. Είμαστε μία οικογένεια. Πρέπει να πάρουμε αυτό το τρόπαιο. Υπάρχει ένας τελικός στο τέλος. Υπάρχει ένα τρόπαιο στο τέλος. Αυτός είναι ο στόχος μας".

Όταν ήρθε η ώρα του τελικού, τίποτα δεν άλλαξε. Πριν οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές εξέλθουν από τα αποδυτήρια, ο Πογκμπά ανέλαβε να τους εμψυχώσει με τον γνωστό τρόπο. "Σήμερα, κοιτάμε ο ένας τον άλλον και δεν αφήνουμε άλλη ομάδα να μας πάρει αυτό που είναι δικό μας. Αυτό θέλω απόψε. Να φτιάξουμε αναμνήσεις για κάθε Γάλλο. Και για τα παιδιά τους και για τα εγγόνια τους. Σήμερα, έχουμε 90 λεπτά για να γράψουμε ιστορία. Για πάντα, για πάντα παιδιά".

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ